ΤΥΠΑΤΕ: Σε πορεία υλοποίησης η Επαναλειτουργία και το Βοήθημα covid.

 

Στην σκιά της νέας προσπάθειας της γνωστής ομάδας συνταξιούχων να σαμποτάρουν τις προεκλογικές δεσμεύσεις του κοινού ψηφοδελτίου έγινε τη  Δευτέρα 10/10/2022 το Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΥΠΑΤΕ.

Θυμίζουμε ότι η καθυστερημένη σύγκληση του Διοικητικού Συμβουλίου οφείλεται στα ασφαλιστικά μέτρα με το οποία είχαν προσφύγει οι γνωστοί και μη εξαιρετέοι πρώην συνάδελφοί μας. Με την …μεγαλόκαρδη αυτή παρέμβαση τους δεν ζήτησαν (όπως θα περίμενε κανείς) την ακύρωση της απόφασης της έκτακτης Γενικής Συνέλευσης, που με συντριπτική πλειοψηφία αποφάσισε την χορήγηση επιδόματος, αλλά να μοιραστούν τα χρήματα του βοηθήματος μόνο σε αυτούς (!) δηλαδή να εφαρμοστεί εν μέρει η απόφαση στην οποία μειοψήφησαν…

Με το βλέμμα λοιπόν στην υλοποίηση του τριετούς προεκλογικού προγράμματος το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε συνοπτικά τα εξής:

  • Όσον αφορά την επαναλειτουργία του ΤΥΠΑΤΕ αποφασίστηκε να γίνουν οι -έτσι και αλλιώς- απαραίτητες ενέργειες συντήρησης στο κτήριο της 3ης Σεπτεμβρίου, προκειμένου να μπορεί να γίνει λειτουργικό το πολυϊατρείο. (Δείτε εδώ την ανακοίνωση με το κοινό πρόγραμμα δράσης για την ερχόμενη τριετία)
  • Όσον αφορά το βοήθημα αποφασίστηκαν να γίνουν άμεσα όλες οι προπαρασκευαστικές ενέργειες (Χαρτοφυλάκιο, επικαιροποίηση μελών ΤΥΠΑΤΕ) που είναι απαραίτητες προκειμένου να υλοποιηθεί η απόφαση της έκτακτης Γενικής Συνέλευσης του Μαΐου του 2022. Θυμίζουμε ότι με την απόφαση του Μαΐου του 2022 δίνεται σε όλα τα μέλη του ΤΥΠΑΤΕ, τακτικά και έκτακτα, το ποσό των 1000 για το 2022 ως βοήθημα covid. (Δείτε εδώ την ανακοίνωσή μας)
  • Αποφασίστηκε επίσης το ΤΥΠΑΤΕ να εκκινήσει τη δράση του με τον αντιγριπικό εμβολιασμό των μελών του σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη (17-18 Οκτωβρίου, 3-4 Νοεμβρίου 2022) και να συνεχίσει με αιμοδοσία αλλά και με άλλες δράσεις (π.χ. εκδήλωση για την παγκόσμια ημέρα κατά του μαστού). (Πατήστε εδώ για να δείτε την ανακοίνωση του ΤΥΠΑΤΕ για τον Εμβολιασμό.)

Αντί επιλόγου:

Οι αλλεπάλληλες δικαστικές επιθέσεις κατά του ΤΥΠΑΤΕ, ειδικά εμάς στη ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ, δεν μας πτοούν.

Το αντίθετο μάλιστα. Εμάς θα μας βλέπουν απέναντι. Και αυτή τη φορά όπως και στο σύνολο σχεδόν των περιπτώσεων, μάρτυρας υπεράσπισης στο δικαστήριο υπέρ του ταμείου ήταν ο κατ΄ επανάληψη εκλεγμένος με την ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ στα διάφορα συλλογικά όργανα και εκπρόσωπος στην Επιτροπή Καταστατικού σ. Ηλίας Συριόπουλος, χωρίς βέβαια αυτό να είναι τυχαίο αφού όλο το προηγούμενο διάστημα πρωτοστατήσαμε στην υπεράσπιση των αποθεματικών του ταμείου.

Εδώ είμαστε λοιπόν, αυτά που υποσχεθήκαμε να τα υλοποιήσουμε!

Κατηγορίες: Xρονολογική σειρά, Ανακ. Συσπείρωσης, Ανακοινώσεις, Ενημέρωση, Συνδικαλιστικά

 
 

Μην παραλείψετε να διαβάσετε:

Μονομερής πολιτική υπέρ των τραπεζών και των funds από την κυβέρνηση

  Αναδημοσιεύουμε παρακάτω το άρθρο του Κώστα Τσουκαλά που αναφέρεται στις διαπραγματεύσεις και στα μηδαμινά…

Αρχίζει η καταβολή των αναδρομικών από τον ΕΦΚΑ

Αναδημοσιεύουμε παρακάτω την ανακοίνωση του ΣΕΤΑΠ πουα αφορά την καταβολή των αναδρομικών απο τον ΕΦΚΑ.…

Περιμένοντας τους βαρβάρους;*

  Είθισται όταν γίνεται μια απεργία και μάλιστα επιτυχημένη, την επόμενη ή τις επόμενες μέρες…

Το αύριο μας ανήκει – αρκεί εμείς να φροντίσουμε γι’ αυτό σήμερα

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες η τετράωρη προειδοποιητική στάση εργασίας στην Αχαΐα, ενάντια στα σχέδια…

Δεν πάει άλλο… Στάση εργασίας την Τρίτη 24/05/2022 στο νομό Αχαΐας.

Το τελευταίο διάστημα έχουν ενταθεί οι μετακινήσεις συναδέλφων σε όλη την Ελλάδα από και προς…

Νομίζεις οτι δεν έχεις φωνή; ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ εκλογες ΣΕΤΑΠ 2022