Έκτακτη Γενική Συνέλευση στο ΤΥΠΑΤΕ στις 19 Μαίου– Πρόταση για βοήθημα covid 2.000€- Η τύχη του ταμείου στα χέρια των εν ενεργεία.

Την Παρασκευή 29/4/2022 έγινε ΔΣ στο ΤΥΠΑΤΕ με θέμα την κατάθεση σύμφωνα με το καταστατικό ικανού αριθμού υπογραφών για σύγκληση έκτακτης Γενικής Συνέλευσης του ΤΥΠΑΤΕ με θέμα την πρόταση διανομής ενός βοηθήματος της απερχόμενης διοίκησης του ΕΛΕΜ.

Η πρόταση της απερχόμενης διοίκησης (ψήφισαν από τα 4 μέλη τα δύο! ένας έλειπε κι ένας καταψήφισε) ήταν διανομή του 60% του ποσού του 2016 δηλ. το 2016 διανεμήθηκαν 50 εκατομμύρια και τώρα να διανεμηθούν 30 εκατομμύρια.

Η βάση αυτής της πρότασης είναι η γνωστή «καραμέλα» μιας μερίδας των συνταξιούχων ότι μόνο αυτοί είναι οι δικαιούχοι των αποθεματικών και για αυτό δικαιούνται την μερίδα του Λέοντος.

Θυμίζουμε ότι η διανομή του 2016 έγινε με μια υπολογιστική μελέτη που ευνοούσε συγκεκριμένη μερίδα συνταξιούχων και εθελούσιων και μάλιστα κάποιοι τότε πήραν έως και 30.000!

Στο και πέντε

Πέντε χρόνια στην προεδρεία του ΤΥΠΑΤΕ και του ΕΛΕΜ η ΔΑΚΕ δεν έκανε απολύτως τίποτα. Τώρα όμως εν όψει εκλογών θυμήθηκαν την διανομή, τους δικαιούχους, τους εν ενεργεία συναδέλφους που ψηφίζουν σε εκλογές. Αντί λοιπόν οι της ΔΑΚΕ να περιμένουν τις προκηρυγμένες εκλογές σε 15 μέρες και στην συνέχεια το νέο Διοικητικό Συμβούλιο που θα προκύψει να ασχοληθεί με τα θέματα, προτίμησαν να «επισπεύσουν» τις εξελίξεις υπέρ μιας μερίδας συνταξιούχων και εθελούσιων. Στο ΔΣ της 29.4.2022 διαβάστηκαν μάλιστα πρακτικά προηγουμένων ετών στα οποία οι σημερινοί πρωτεργάτες της συγκέντρωσης υπογραφών απέφευγαν τη διανομή με την ψήφο τους!

Μάλιστα στη συνεδρίαση της 29 4 2022 η παράταξη της ΔΑΚΕ διχοτομήθηκε :  για να ικανοποιήσει όλα τα γούστα κατέβασε 2 προτάσεις (μία από τους συν. Χειμώνα και Γιαννοπούλου ευνοϊκή για τους συνταξιούχους και μία από τη συν. Φίλη για τους εν ενεργεία…) Για να φανεί το παρανοϊκό της υπόθεσης η πρόταση του συν. Χειμώνα εξελίσσεται ακόμα και σήμερα μετά το ΔΣ με διευκρινιστικές αναρτήσεις!

Στην ουσία τώρα:

Μπροστά στον κίνδυνο να γίνει μία συνέλευση όπου μοναδική πρόταση θα είναι η άποψη μιας μικρής μερίδας συνταξιούχων για διανομή δεκάδων χιλιάδων ευρώ σε κάποιους συνταξιούχους και 500 ευρώ στους εν ενεργεία, προέκυψε η κοινή πρόταση των παρατάξεων ΔΗΣΥΕ – ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ – ΕΣΑΚ. Η πρόταση αυτή αναφέρεται σε ένα βοήθημα από τον κλάδο υγείας για τον covid που θα είναι της τάξεως των 1000 ευρώ για 2 χρόνια και που θα είναι ίσο και ίδιο για όλα τα μέλη του ΤΥΠΑΤΕ εν ενεργεία και συνταξιούχους. Η πρόταση αυτή θα υλοποιηθεί από το νέο Διοικητικό Συμβούλιο που θα προκύψει αφού πρώτα γίνει ο απαραίτητος οικονομικός έλεγχος.

Η πρόταση αυτή είναι στο πνεύμα των κοινών θέσεων που καταθέσαμε ενόψει των εκλογών όλες οι παρατάξεις (τώρα γιατί η ΔΑΚΕ λέει τα δικά της…) και αφορούν τόσο την Επαναλειτουργία του Κλάδου Υγείας του Ταμείου ως συμπληρωματικό φορέα όσο και την Αξιοποίηση της περιουσίας του ΤΥΠΑΤΕ-ΕΛΕΜ-ΕΛΑΤ με τρόπο δίκαιο, αξιοκρατικό και νόμιμο.

Δυστυχώς βέβαια και η ΔΗΣΥΕ δεν μπόρεσε να αποφύγει τον πειρασμό σε ένα κείμενο ευχολόγιο με τίτλο «ΔΗΣΥΕ-Επιλογή ευθύνης και προοπτικής», να αφήσει να αιωρείται η εντύπωση ότι η πρόταση αυτή ήταν αποκλειστικά δική της. Κατά τα άλλα επαίρονται ότι δεν ενδίδουν στο φθηνό λαϊκισμό, πλην όμως η αλήθεια θάβεται στο κυνήγι της ψήφου.

Εμείς καλούμε τους συναδέλφους να μην τσιμπάνε σε προεκλογικές πλειοδοσίες. Η τύχη του ΤΥΠΑΤΕ είναι στα χέρια των εν ενεργεία συναδέλφων. Στην έκτακτη γενική συνέλευση της 19ή Μαϊου, που θα γίνει με ηλεκτρονικό τρόπο, να είμαστε όλοι παρόντες.

Κατηγορίες: Xρονολογική σειρά, Ανακ. Συσπείρωσης, Ανακοινώσεις, Ενημέρωση, Συνδικαλιστικά

 
 

Μην παραλείψετε να διαβάσετε:

Μονομερής πολιτική υπέρ των τραπεζών και των funds από την κυβέρνηση

  Αναδημοσιεύουμε παρακάτω το άρθρο του Κώστα Τσουκαλά που αναφέρεται στις διαπραγματεύσεις και στα μηδαμινά…

Αρχίζει η καταβολή των αναδρομικών από τον ΕΦΚΑ

Αναδημοσιεύουμε παρακάτω την ανακοίνωση του ΣΕΤΑΠ πουα αφορά την καταβολή των αναδρομικών απο τον ΕΦΚΑ.…

Περιμένοντας τους βαρβάρους;*

  Είθισται όταν γίνεται μια απεργία και μάλιστα επιτυχημένη, την επόμενη ή τις επόμενες μέρες…

Το αύριο μας ανήκει – αρκεί εμείς να φροντίσουμε γι’ αυτό σήμερα

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες η τετράωρη προειδοποιητική στάση εργασίας στην Αχαΐα, ενάντια στα σχέδια…

Δεν πάει άλλο… Στάση εργασίας την Τρίτη 24/05/2022 στο νομό Αχαΐας.

Το τελευταίο διάστημα έχουν ενταθεί οι μετακινήσεις συναδέλφων σε όλη την Ελλάδα από και προς…

Νομίζεις οτι δεν έχεις φωνή; ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ εκλογες ΣΕΤΑΠ 2022