Δεν πάει άλλο… Στάση εργασίας την Τρίτη 24/05/2022 στο νομό Αχαΐας.

Το τελευταίο διάστημα έχουν ενταθεί οι μετακινήσεις συναδέλφων σε όλη την Ελλάδα από και προς τα καταστήματα που κατά τα φαινόμενα θα κλείσουν το επόμενο διάστημα. Το νέο σχέδιο αναδιάρθρωσης δεν αφήνει κανένα περιθώριο για εφησυχασμούς.

Ο σκοπός διπλός και μάλλον προφανής, να διαφυλαχθούν οι ημέτεροι και μεταφερθούν στην κλίνη του Προκρούστη οι μη αρεστοί.

Απέναντι σε αυτή τη νέα λαίλαπα που περιμένουμε το καλοκαίρι με το κλείσιμο περίπου 50 καταστημάτων χρειαζόμαστε ενότητα και αγώνα προκειμένου να επιτύχουμε κάτι για όλους τους συναδέλφους που αγωνιούν για την επόμενη ημέρα.

Η ΟΤΟΕ με την πλειοψηφία της την ΔΗΣΥΕ στους συλλόγους (ΣΕΤΠ – ΣΕΤΑΠ) δεν φαίνεται να έχει διάθεση για αγώνα ενώ η πλειοψηφία του ΣΕΥΤΠΕ δεν φαίνεται να έχει διάθεση για ενότητα.

Και φτάσαμε σήμερα οι συνάδελφοι του ΣΕΥΤΠΕ να προκηρύξουν μόνοι τους μια στάση εργασίας -Προτάθηκε και στους άλλους συλλόγους; Τι απάντησαν; -και οι συνάδελφοι να αναρωτιούνται τι να κάνουν.

Μετά και από πρόταση της ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ, την στάση στηρίζει και το εργατικό κέντρο της Πάτρας , προκειμένου να συμμετέχουν και ανεμπόδιστα όλοι οι συνάδελφοι.

Αυτό σημαίνει ότι όλοι οι συνάδελφοι είναι καλυμμένοι, είτε προκήρυξε ο σύλλογος τους στάση, είτε όχι.

Η Συσπείρωση μάλιστα, στο ερχόμενο ΔΣ του ΣΕΤΑΠ, θα προτείνει την αποζημίωση των συναδέλφων από το απεργιακό ταμείο του συλλόγου.

Συνάδελφοι,

Αναμφίβολα ένας καλύτερος συντονισμός και συνεργασία, χωρίς βεντετισμούς είναι στοιχεία απαραίτητα.

Την ώρα του αγώνα ,τα λόγια περιττεύουν!

Επιβάλουμε την ενότητα στην πράξη!

  • Συμμετέχουμε μαζικά στην στάση εργασίας!
  • Στέλνουμε ένα μήνυμα στη Διοίκηση της τράπεζας!

Ως εδώ!

Όχι στη διάλυση των καταστημάτων

 όχι στη διάλυση της Κοινωνίας

 

Παρακάτω είναι η ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου Πάτρας.

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

 

Οι τράπεζες την τελευταία πενταετία με στόχο τη μείωση του λειτουργικού κόστους για να αυξηθούν τα κέρδη των μετόχων έχουν προχωρήσει στο κλείσιμο εκατοντάδων καταστημάτων. Το τελευταίο διάστημα στο όνομα της ψηφιακής μετάβασης, αυτή η διαδικασία συνεχίζεται με ακόμα πιο εντατικούς ρυθμούς. Τους είναι αδιάφορο δε ότι έτσι έχουν προκαλέσει σοβαρά προβλήματα σε εργαζόμενους, συνταξιούχους, αγρότες, και άλλους μικροεπαγγελματίες, οι οποίοι ούτε εξοικειωμένοι με την ηλεκτρονική τραπεζική είναι, ούτε αντέχουν το κόστος των συχνών μετακινήσεων σε άλλες πόλεις.

Η Τράπεζα Πειραιώς πρωτοπόρα σε αυτή την εξέλιξη φημολογείται ότι το αμέσως επόμενο διάστημα, θα προχωρήσει στο κλείσιμο τριών καταστημάτων στην περιοχή μας, στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ρίου, την Κάτω Αχαΐα και τα Καλάβρυτα. Με βάση την πείρα προηγούμενων τέτοιων διαδικασιών είναι βέβαιο ότι και οι εργαζόμενοι των καταστημάτων αυτών θα αντιμετωπίσουν αφόρητες πιέσεις για να δεχτούν την «εθελούσια» απόλυσή τους με απειλές για μετακινήσεις εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά από τα σπίτια τους την ίδια ώρα που οι εναπομείναντες στο νομό εργαζόμενοι θα στενάζουν από την εντατικοποίηση της δουλειάς και οι πελάτες δε θα μπορούν να εξυπηρετηθούν.

Το Εργατικό Κέντρο Πάτρας:

  • τάσσεται κατά του κλεισίματος των καταστημάτων
  • πρέπει να γίνουν προσλήψεις για την καλύτερη εξυπηρέτηση του κοινού
  • η ψηφιακή μετάβαση πρέπει να λειτουργήσει σε όφελος των εργαζόμενων με μείωση του ωραρίου εργασίας και όχι σε ανεργία και απολύσεις
  • στηρίζει και συμμετέχει στις κινητοποιήσεις των εργαζόμενων και των σωματείων τους για υπεράσπιση των θέσεων εργασίας στον τόπο κατοικίας των εργαζόμενων , των μισθολογικών και εργασιακών τους δικαιωμάτων.

 

To Εργατικό Κέντρο Πάτρας, στηρίζει την στάση εργασίας που έχουν προκηρύξει τα σωματεία των εργαζομένων στην τράπεζα Πειραιώς για την Τρίτη 24 Μαΐου 2022.

 

 

Η Διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Πάτρας

Κατηγορίες: Xρονολογική σειρά, Ανακ. Συσπείρωσης, Ανακοινώσεις, Ενημέρωση, Συνδικαλιστικά

 
 

Μην παραλείψετε να διαβάσετε:

Μονομερής πολιτική υπέρ των τραπεζών και των funds από την κυβέρνηση

  Αναδημοσιεύουμε παρακάτω το άρθρο του Κώστα Τσουκαλά που αναφέρεται στις διαπραγματεύσεις και στα μηδαμινά…

Αρχίζει η καταβολή των αναδρομικών από τον ΕΦΚΑ

Αναδημοσιεύουμε παρακάτω την ανακοίνωση του ΣΕΤΑΠ πουα αφορά την καταβολή των αναδρομικών απο τον ΕΦΚΑ.…

Περιμένοντας τους βαρβάρους;*

  Είθισται όταν γίνεται μια απεργία και μάλιστα επιτυχημένη, την επόμενη ή τις επόμενες μέρες…

Το αύριο μας ανήκει – αρκεί εμείς να φροντίσουμε γι’ αυτό σήμερα

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες η τετράωρη προειδοποιητική στάση εργασίας στην Αχαΐα, ενάντια στα σχέδια…

Δεν πάει άλλο… Στάση εργασίας την Τρίτη 24/05/2022 στο νομό Αχαΐας.

Το τελευταίο διάστημα έχουν ενταθεί οι μετακινήσεις συναδέλφων σε όλη την Ελλάδα από και προς…

Νομίζεις οτι δεν έχεις φωνή; ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ εκλογες ΣΕΤΑΠ 2022