ΙΝΚΑ: Να βάλουμε τέλος στις παράλογες απαιτήσεις των funds

 

Αντισυνταγματικό χαρακτηρίζει το ΙΝΚΑ το να παρεμβαίνει το κράτος σε ήδη καταρτισθείσες συμβάσεις, αλλά και να προσδίδει και αναδρομικότητα σε τέτοιος είδους, κατά παραγγελία νομοθετήματα.

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του «σΣύμφωνα με δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών, η Κυβέρνηση, πάλι με τροπολογία, ετοιμάζεται άρον άρον, να νομοθετήσει υπέρ των εταιριών διαχείρισης, ώστε οι τελευταίες να μπορούν ανεμπόδιστα πλέον και με τη βούλα της εκτελεστικής εξουσίας να εκπλειστηριάζουν την περιουσία των Ελλήνων πολιτών»

Ειδικότερα η ανακοίνωση του ΙΝΚΑ:

«Ό,τι έγινε δηλαδή με την τροπολογία του καλοκαιριού (αρ. 138 Ν. 4951/2022), όπου η κυβέρνηση τότε, θεσμοθέτησε την αδιαφάνεια της ρήτρας αναπροσαρμογής, ενσωματώνοντάς την στην κιλοβατώρα, με αποτέλεσμα σήμερα οι πάροχοι, να καταγράφουν κέρδη άνω του 100%.

Ευχόμαστε και ελπίζουμε, τα δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών, να μην ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, αλλά να είναι ευσεβείς πόθοι των εταιρειών διαχείρισης και των funds. Διότι είναι εξόχως αντισυνταγματικό, το κράτος, όχι μόνο να παρεμβαίνει σε ήδη καταρτισθείσες συμβάσεις, αλλά να προσδίδει και αναδρομικότητα σε τέτοιος είδους, κατά παραγγελία νομοθετήματα.

Επιπλέον, η ίδια η Κυβέρνηση που διατυμπανίζει την ανεξαρτησία της δικαιοσύνης, αλλά και την εμπιστοσύνη στις αποφάσεις της, φέρεται έτοιμη, να καταστρατηγήσει στην πράξη, την υπ’ αριθμ. 822/2022 απόφαση του Αρείου Πάγου.

Κύριοι της Κυβέρνησης, εάν νομοθετήσετε όπως φημολογείται τις τελευταίες ημέρες, υπέρ των ισχυρών, θα έχετε απωλέσει και το τελευταίο ίχνος κοινωνικής ενσυναίσθησης, εφόσον με αυτόν τον τρόπο θα «χαρίστε» στις αλλοδαπές εταιρείες ειδικού σκοπού, χιλιάδες ακίνητα, μεταξύ αυτών και λαϊκές κατοικίες.

Η λύση δεν είναι η νομοθέτηση, η λύση είναι οι εταιρείες διαχείρισης, να αλλάξουν και να συντάξουν ορθά τις συμβάσεις τους ή εναλλακτικά να έρθουν απευθείας οι αποκτώσες εταιρείες, εάν επιθυμούν, να εισπράξουν αναγκαστικά τις απαιτήσεις τους.

Το κράτος δεν έχει καμιά δουλειά να παρεμβαίνει και να κάνει τα χατίρια των ισχυρών. Φτάνει πια, ως εδώ!»

Πηγή: www.tvxs.gr

Κατηγορίες: Xρονολογική σειρά, Ενημέρωση, Κοινωνικά

 
 

Μην παραλείψετε να διαβάσετε:

Μονομερής πολιτική υπέρ των τραπεζών και των funds από την κυβέρνηση

  Αναδημοσιεύουμε παρακάτω το άρθρο του Κώστα Τσουκαλά που αναφέρεται στις διαπραγματεύσεις και στα μηδαμινά…

Αρχίζει η καταβολή των αναδρομικών από τον ΕΦΚΑ

Αναδημοσιεύουμε παρακάτω την ανακοίνωση του ΣΕΤΑΠ πουα αφορά την καταβολή των αναδρομικών απο τον ΕΦΚΑ.…

Περιμένοντας τους βαρβάρους;*

  Είθισται όταν γίνεται μια απεργία και μάλιστα επιτυχημένη, την επόμενη ή τις επόμενες μέρες…

Το αύριο μας ανήκει – αρκεί εμείς να φροντίσουμε γι’ αυτό σήμερα

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες η τετράωρη προειδοποιητική στάση εργασίας στην Αχαΐα, ενάντια στα σχέδια…

Δεν πάει άλλο… Στάση εργασίας την Τρίτη 24/05/2022 στο νομό Αχαΐας.

Το τελευταίο διάστημα έχουν ενταθεί οι μετακινήσεις συναδέλφων σε όλη την Ελλάδα από και προς…

Νομίζεις οτι δεν έχεις φωνή; ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ εκλογες ΣΕΤΑΠ 2022