Τι γίνεται με τις τοποθετήσεις; -ΔΕΘ-Το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη*

Δύσκολος Σεπτέμβρης

Ο Σεπτέμβρης μπήκε με την αγωνία των συναδέλφων που τοποθετήθηκαν ακόμα και εκατοντάδες χιλιόμετρα από την κατοικία τους να χτυπά κόκκινο.

Η καλοκαιρινή τρικυμία του κλεισίματος 60 καταστημάτων συνεχίζει να μας βρίσκει ακόμα και σήμερα με σημαντικές εκκρεμότητες.

Θυμίζουμε ότι με την συμφωνία της ΟΤΟΕ του Ιουλίου η πλειοψηφία των συναδέλφων τοποθετήθηκαν εκτός του τόπου κατοικίας τους μετά από τις προσχηματικές αιτιάσεις της Διοίκησης, προκειμένου να πιέσει μέχρι στο και πέντε τους συναδέλφους να φύγουν με εθελούσια.

Επιβεβαιώνονται οι φόβοι που είχαμε εκφράσει στην ανακοίνωσή μας στις 01/08/2021 «η συμφωνία της ΟΤΟΕ δεν ξεκαθαρίζει τα πράγματα» και αφήνει τους συναδέλφους με οικογένειες και υποχρεώσεις να ελπίζουν σε ένα θαύμα της τελευταίας στιγμής (Τηλεργασία;) προκειμένου να μην ξεσπιτωθούν.

Θυμίζουμε ότι για τους συναδέλφους της επαρχίας εφαρμόστηκε η ίδια εκδικητική στάση της Διοίκησης a la RBU.

Προφασιζόμενη ότι δεν υπάρχουν υπηρεσιακές ανάγκες στην επαρχία κάνει μαζικές μετακινήσεις προς την Αθήνα, προκειμένου να σπρώξει τους συναδέλφους εκτός τράπεζας.

Η τράπεζα επίσημα στην τελευταία συνάντηση (Ιούλιος) είχε δηλώσει ότι δεν βλέπει την τηλεργασία ως λύση. Ταυτόχρονα η εθελούσια συνεχίζει να ισχύει, έστω και σιωπηρά. Αν συνδυάσουμε και την δηλωμένη πρόσθεσή της να ανοίξει νέα έως το τέλος του χρόνου μπορεί εύκολα κάποιος να αντιληφθεί ότι έως το τέλος του 2021 θα έχουμε ένα νέο γύρο στοχοποιήσεων και πιέσεων.

Παρόλη την κατά όπως λένε επιτυχημένη εθελουσία η τράπεζα συνεχίζει να έχει τους συναδέλφους της επαρχίας σε ομηρία προκειμένου να τους εκβιάσει.

Μονά ζυγά δικά τους…

Μήπως η ΔΕΘ θα ήταν μια καλή αφορμή για να κινητοποιηθούν σωματεία, ΟΤΟΕ και ΓΣΣΕ προκειμένου να γίνουν πραγματικές τοποθετήσεις;

ΔΕΘ

Η φετινή Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης διεξάγεται στην σκιά της πανδημίας, της υγειονομικής και οικονομικής κρίσης. Η κυβέρνηση ντάλα καλοκαίρι υλοποίησε το νέο αντιεργατικό νόμο «σπάζοντας» τις απεργίες και τις δυνατότητες αντίδρασης των εργαζομένων (Δείτε την σχετική ανάρτησηΗ απεργία στο… απόσπασμα”).

Ταυτόχρονα με νομοσχέδιο της τελευταίας εβδομάδας υποθηκεύει το μέλλον των συντάξεων των νεότερων εργαζομένων με την ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης ( Δείτε εδώ σχετική ανάρτηση “Συλλαλητήριο την Τετάρτη 1/9 ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης)

Σε όλα αυτά αν προστεθούν η αποτυχημένη διαχείριση των πυρκαγιών που κατέκαψαν την χώρα το καλοκαίρι, οι ταξικές παρεμβάσεις στην παιδεία που άφησαν εκτός ανωτάτων σχολών 20.000 μαθητές και οι παλινωδίες στον τομέα της υγείας το μείγμα γίνεται εκρηκτικό…

Η ΓΣΕΕ στην πιο δύσκολη στιγμή για τους εργαζομένους τα τελευταία χρόνια αποφάσισε την ματαίωση του συλλαλητηρίου (!), παρότι συνδικάτα, ΑΔΕΔΥ και εργατικά κέντρα καλούν σε συγκέντρωση και πορείες.

Τα λόγια είναι περιττά…

Το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη*

Αυτά λέει η ιστορική αυτή ρήση για τους ανθρώπους που στη θλίψη και την απογοήτευσή τους ξεχνούν ή κάνουν πως ξεχνούν την αλήθεια.

Αναφερόμαστε στην πρόσφατη ανακοίνωση της ΔΑΚΕ για τον ΑΣΕΠ και την επίθεση που εξαπέλυσε στη ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ. Το κείμενο στο οποίο αναφέρεται η ΔΑΚΕ «ΑΣΕΠ: Ταφόπλακα από Βορίδη» δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα της ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ τον Μάιο του 2021.

Εντύπωση λοιπόν μας κάνει o χρόνος της απάντησης.

Γιατί 3 μήνες μετά (!) τη δημοσίευση του άρθρου στην Εφημερίδα μας η ηγεσία της ΔΑΚΕ αποφάσισε να απαντήσει;

Προφανώς και η αρνητική εξέλιξη του θέματος του ΑΣΕΠ και οι κάκιστοι χειρισμοί της ΔΑΚΕ που ανέλαβε ανεπιτυχώς (όπως είχαμε σχολιάσει παλαιότερα) εργολαβικά να λύσει το θέμα λειτουργώντας εκτός του συλλόγου και κατηγορώντας όλους τους άλλους ότι δεν θέλουν να λύσουν το ζήτημα. Λες και οι συνάδελφοι των άλλων παρατάξεων δεν προέρχονται από τον ΑΣΕΠ και η μετάταξη τους είναι αδιάφορη…

Η ΔΑΚΕ πιέζεται από τις υποσχέσεις που έδωσε στους συναδέλφους μετά την αλλαγή της κυβέρνησης ότι η Νέα Δημοκρατία θα δει θετικά το ζήτημα του ΑΣΕΠ.

Αντ΄ αυτού όμως όχι μόνο θετικά δεν είδαν στην κυβέρνηση Μητσοτάκη το αίτημα αλλά με πρωτοβουλία τίνος άραγε (!) εκδόθηκε για πρώτη φορά μία ΓΡΑΠΤΗ ΑΡΝΗΤΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ για το ζήτημα.

Ψάχνοντας αποδιοπομπαίους τράγους και προσπαθώντας να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα απέναντι στους συναδέλφους πετάει την ευθύνη στη ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ για το ζήτημα του ΑΣΕΠ.

Στην πραγματικότητα το πρόβλημα της ΔΑΚΕ (και δυστυχώς πλέον και όλων των συναδέλφων ΑΣΕΠιτών) δεν είναι η ανακοίνωσή μας για το ζήτημα αλλά η ξεκάθαρη αρνητική τροπή της υπόθεσης με την αποκλειστική ευθύνη της ΔΑΚΕ.

Από την άλλη για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νεότεροι, η αλήθεια είναι ότι την τριετία 2016-2019 που πλειοψηφία του ΣΕΤΑΠ ήταν η ΔΗΣΥΕ με τη ΔΑΚΕ, το θέμα της τροπολογίας για πριμοδότηση των αγροτικαριων σε επόμενους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ πήγε στα αζήτητα. Γιατί άραγε;

Η πρόταση της μοριοδότησης, του προεδρείου ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ –ΕΣΑΚ, αν είχε δουλευτεί σωστά θα είχε λύσει δια της πλαγίας οδού το πρόβλημα και μάλιστα αθόρυβα, μια και σωστά είχαμε εκτιμήσει ότι ούτε νομική λύση υπήρχε, ούτε κυρίως πολιτική βούληση για απευθείας τοποθετήσεις στο δημόσιο.

Το σχόλιο λοιπόν περί ανυπαρξίας της ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ μόνο ως αστείο μπορεί να ειπωθεί, μιας και οι συνάδελφοι με μια ματιά στο site μας αλλά και στα mail, στο facebook, στο twitter μπορούν να δουν τις παρεμβάσεις μας.

Αντίθετα η σιωπή της ΔΑΚΕ για το μέλλον της εργασίας μας, τα μεγάλα και μικρά θέματα της καθημερινότητάς μας είναι εκκωφαντική.

Η επιλογή της συνειδητής σιωπής για όλα τα υπόλοιπα και η μονοθεματική ενασχόληση με το θέμα του ΑΣΕΠ δημιουργεί ερωτήματα και έντονο προβληματισμό στους συναδέλφους.

Όσον αφορά την αναφορά της ΔΑΚΕ στην απόσπαση της ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ (που έχουμε από το 2019) τους παραπέμπουμε στην διαχρονική μας θέση για αναλογικό – αντιπροσωπευτικό προεδρείο και την στήριξή μας στις παρατάξεις που με ευθύνη της ΔΗΣΥΕ έμειναν απέξω από τις αποσπάσεις, δηλαδή και τη ΔΑΚΕ και το Αγωνιστικό Μέτωπο.

Έχει μαλλιάσει η γλώσσα μας να μιλάμε για αυτό το ζήτημα αλλά οι της ΔΑΚΕ κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν γιατί έτσι τους βολεύει, πετούν προεκλογική λάσπη και όποιον πάρει ο Χάρος.

Εμείς στηρίζουμε τη συμμετοχή όλων των παρατάξεων στο προεδρείο του ΣΕΤΑΠ, όχι γιατί συμπαθούμε τη ΔΑΚΕ, αλλά γιατί θεωρούμε ότι είναι δίκαιο και ότι είναι θέμα αρχής.

Τέλος η ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ δεν έκανε ποτέ προσωπικές επιθέσεις και τέτοιες συνδικαλιστικές τακτικές μας αφήνουν αδιάφορους και εμάς και την πλειοψηφία των συναδέλφων.

Κατηγορίες: Xρονολογική σειρά, Ανακ. Συσπείρωσης, Ανακοινώσεις, Ενημέρωση, Συνδικαλιστικά

 
 

Μην παραλείψετε να διαβάσετε:

Μονομερής πολιτική υπέρ των τραπεζών και των funds από την κυβέρνηση

  Αναδημοσιεύουμε παρακάτω το άρθρο του Κώστα Τσουκαλά που αναφέρεται στις διαπραγματεύσεις και στα μηδαμινά…

Αρχίζει η καταβολή των αναδρομικών από τον ΕΦΚΑ

Αναδημοσιεύουμε παρακάτω την ανακοίνωση του ΣΕΤΑΠ πουα αφορά την καταβολή των αναδρομικών απο τον ΕΦΚΑ.…

Περιμένοντας τους βαρβάρους;*

  Είθισται όταν γίνεται μια απεργία και μάλιστα επιτυχημένη, την επόμενη ή τις επόμενες μέρες…

Το αύριο μας ανήκει – αρκεί εμείς να φροντίσουμε γι’ αυτό σήμερα

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες η τετράωρη προειδοποιητική στάση εργασίας στην Αχαΐα, ενάντια στα σχέδια…

Δεν πάει άλλο… Στάση εργασίας την Τρίτη 24/05/2022 στο νομό Αχαΐας.

Το τελευταίο διάστημα έχουν ενταθεί οι μετακινήσεις συναδέλφων σε όλη την Ελλάδα από και προς…

Νομίζεις οτι δεν έχεις φωνή; ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ εκλογες ΣΕΤΑΠ 2022