ΑΣΕΠ: Ταφόπλακα από Βορίδη.*

Με πρόσφατο έγγραφο-απάντηση του υπουργού κ.Βορίδη για το θέμα του ΑΣΕΠ μπαίνει και ένα οριστικό τέλος στην νομική διεκδίκηση των ΑΣΕΠιτών εργαζομένων της πρώην Αγροτικής τράπεζας για την μετάταξή τους στο Δημόσιο.

Από τις πορείες το καλοκαίρι του 2012 ακόμα, ενάντια στην πώληση της ΑΤΕ κυκλοφορούσαν δικηγόροι ανάμεσα στους συναδέλφους, που υποσχέθηκαν λίγο-πολύ τα πάντα.

Η ΔΑΚΕ λειτούργησε ως μεσολαβητής αυτών των δικηγόρων οι οποίοι ζητούσαν κάθε φορά τον οβολό των συναδέλφων προκειμένου να τους συμπεριλάβουν στις αγωγές.

Ο ΑΣΕΠ έχτισε συνδικαλιστικές καριέρες

Το θέμα του ΑΣΕΠ έχτισε συνδικαλιστικές καριέρες και ψηφοδέλτια, κυρίως όμως μοίρασε φρούδες υποσχέσεις στους συναδέλφους και λειτούργησε αποσυσπειρωτικά για το σύλλογο.

Και επειδή δεν είμαστε Λωτοφάγοι, θυμόμαστε ότι κάποιοι προεκλογικά έλεγαν ότι η Νέα Δημοκρατία θα λύσει το θέμα και έκλειναν το μάτι στους συναδέλφους.

Η κ. Στρατινάκη μάλιστα, Γενική Γραμματέας του Υπουργείου Εργασίας, έκανε ουκ ολίγες αναφορές για το θέμα του ΑΣΕΠ στους συναδέλφους του πρώην RBU.

Τα χρόνια πέρασαν και αφού πλέον χάθηκαν οι δίκες, ήρθε σαν κερασάκι στην τούρτα η απάντηση του υπουργού της Νέας Δημοκρατίας κ. Βορίδη.

Για την ιστορία ο κ. Βορίδης, ομογάλακτος πολιτικά με την παράταξη της ΔΑΚΕ-ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ, είναι ο τελευταίος σε μια σειρά υπουργών που είναι κάθετα αρνητικός στο θέμα του ΑΣΕΠ και παίρνει σαφή πολιτική θέση.

Το προεδρείο της ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ-ΕΣΑΚ (2013-2016) είχε τονίσει σε όλους τους τόνους ότι μόνο πολιτική λύση μπορεί να δοθεί για τον ΑΣΕΠ λέγοντας την αλήθεια στους συναδέλφους και προωθώντας προς το υπουργείο την λύση της μοριοδότησης για μελλοντικούς διαγωνισμούς.

Η λύση της μοριοδότησης δεν απασχόλησε (Γιατί; ) το προεδρείο της ΔΗΣΥΕ-ΔΑΚΕ 2016-2019, ενώ κάπου προς το τέλος της τριετίας η ΔΗΣΥΕ σήκωσε μπαιράκι, έκανε στροφή 180 μοιρών σε σχέση με τη νομική διεκδίκηση, αν και είχε ψηφίσει παλιότερα απόφαση με τη ΔΑΚΕ στο ΔΣ και είπε το αυτονόητο, ότι δηλαδή μόνο πολιτική λύση μπορεί να δοθεί για τον ΑΣΕΠ.

Πολύ φοβόμαστε με βάση τους κάκιστους χειρισμούς και από τις τελευταίες αρνητικές νομικές αποφάσεις, ούτε η λύση της μοριοδότησης είναι πλέον εφικτή.

*το κείμενο είναι δημοσιευμένο στην εφημερίδα της ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ που κυκλοφορεί

Κατηγορίες: Xρονολογική σειρά, Ανακ. Συσπείρωσης, Ανακοινώσεις, Συνδικαλιστικά

 
 

Μην παραλείψετε να διαβάσετε:

Μονομερής πολιτική υπέρ των τραπεζών και των funds από την κυβέρνηση

  Αναδημοσιεύουμε παρακάτω το άρθρο του Κώστα Τσουκαλά που αναφέρεται στις διαπραγματεύσεις και στα μηδαμινά…

Αρχίζει η καταβολή των αναδρομικών από τον ΕΦΚΑ

Αναδημοσιεύουμε παρακάτω την ανακοίνωση του ΣΕΤΑΠ πουα αφορά την καταβολή των αναδρομικών απο τον ΕΦΚΑ.…

Περιμένοντας τους βαρβάρους;*

  Είθισται όταν γίνεται μια απεργία και μάλιστα επιτυχημένη, την επόμενη ή τις επόμενες μέρες…

Το αύριο μας ανήκει – αρκεί εμείς να φροντίσουμε γι’ αυτό σήμερα

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες η τετράωρη προειδοποιητική στάση εργασίας στην Αχαΐα, ενάντια στα σχέδια…

Δεν πάει άλλο… Στάση εργασίας την Τρίτη 24/05/2022 στο νομό Αχαΐας.

Το τελευταίο διάστημα έχουν ενταθεί οι μετακινήσεις συναδέλφων σε όλη την Ελλάδα από και προς…

Νομίζεις οτι δεν έχεις φωνή; ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ εκλογες ΣΕΤΑΠ 2022