Σε εξέλιξη οι νομικές μάχες για την απόσχιση. Εκδίκαση 2ης υπόθεσης PELD την Τετάρτη 27/09/2023

 

Η υλοποίηση των αντεργατικών σχεδίων της Διοίκησης με την μετακίνηση μη αρεστών συναδέλφων σε κεντρικές μονάδες, το βάφτισμα τους ως κλάδο και την ακόλουθη απόσχισή τους πρόκειται να κριθεί το επόμενο διάστημα στα Δικαστήρια.

Ο ΣΕΤΑΠ ανέλαβε το δύσκολο έργο της νομικής εκπροσώπησης όλων των συναδέλφων προσπαθώντας να ακυρώσει την απόσχιση του REAL ESTATE και την επαναφορά των συναδέλφων στην τράπεζα. Η υπόθεση αυτή βρίσκεται σε εξέλιξη.

Η απόσχιση της PELD μας βρίσκει πια σε ένα μετωπικό αγώνα 5 συλλόγων (ΣΕΤΑΠ, ΣΕΥΤΠΕ, ΔΥΓΤΕ, ΜΑΘΡΑΚ, ΕΤΒΑ) –όλοι πλην ΣΕΤΠ…- προκειμένου να αποδείξουμε τις μεθοδεύσεις της Διοίκησης και να επιστρέψουν οι συνάδελφοι στην τράπεζα.

Προχθές Τετάρτη 27/09/2023 εκδικάστηκε η δεύτερη υπόθεση ασφαλιστικών.

Οι δικηγόροι των Συλλόγων στάθηκαν τόσο στο κατεπείγον της υπόθεσης, δηλαδή για τις άμεσες βλαπτικές συνέπειες της απόσχισης στις εργασιακές σχέσεις των εν λόγω συναδέλφων, όσο και στην ουσία της ότι οι μεθοδεύσεις της Διοίκησης δεν συνιστούν κλάδο και άρα η απόσχιση είναι άκυρη.

Από την πλευρά της τράπεζας οι δικηγόροι προσπάθησαν να αποδείξουν ότι δεν υπάρχει καμία αλλαγή στις εργασιακές σχέσεις επικαλούμενοι την συμφωνία με τον ΣΕΤΠ και ισχυρίστηκαν ότι το σκανάρισμα των φακέλων των παλαιών δανείων είναι ένα αντικείμενο που έχει μέλλον…

Η πλευρά της Τράπεζας δεν μπόρεσε στην εξέταση μαρτύρων να αποδείξει ότι ελήφθησαν υπόψη κοινωνικά κριτήρια στις μετακινήσεις ούτε επίσης ότι εφαρμόστηκε ο Οργανισμός Εργασίας.

Η συζήτηση για την εφαρμογή ή την «επικαιροποίηση» του Οργανισμού Εργασίας που αποτελεί αντικείμενο διαπραγματεύσεων αυτό το διάστημα του ΣΕΤΠ με την Διοίκηση δείχνει πόσο σημαντικό όπλο είναι ο Οργανισμός στις δικαστικές διεκδικήσεις.

Δεν είναι δυνατό να αγνοεί η ΔΑΔ τη θετική δικαστική απόφαση που κέρδισε συναδέλφισσα μητέρα 4 παιδιών που αφορούσε την μετακίνησή της.

Επειδή η υπόθεσή μας εκδικάστηκε νωρίς, οι δικηγόροι και οι παριστάμενοι στην δικαστική αίθουσα σχολίασαν ότι η ακροαματική διαδικασία ξεκαθάρισε τη μεθόδευση της τράπεζας.

Είναι απορίας άξιο αν αυτό επιδιώκει η Διοίκηση με τις τακτικές της.

Να φτάνουν τα εργασιακά μας θέματα στο δικαστήριο προκειμένου οι πολίτες, οι δικηγόροι και οι δικαστές να καταλάβουν περί τίνος πρόκειται;

Και αναρωτιόμαστε αν αυτό «ενισχύει» τη φήμη της Τράπεζας Πειραιώς ή μήπως είναι μία ακόμη αρνητική καταγραφή της στην Κοινωνία;

Είναι συνειδητή αυτή η στάση;

Κατηγορίες: Xρονολογική σειρά, Ανακ. Συσπείρωσης, Ανακοινώσεις, Συνδικαλιστικά

 
 

Μην παραλείψετε να διαβάσετε:

Μονομερής πολιτική υπέρ των τραπεζών και των funds από την κυβέρνηση

  Αναδημοσιεύουμε παρακάτω το άρθρο του Κώστα Τσουκαλά που αναφέρεται στις διαπραγματεύσεις και στα μηδαμινά…

Αρχίζει η καταβολή των αναδρομικών από τον ΕΦΚΑ

Αναδημοσιεύουμε παρακάτω την ανακοίνωση του ΣΕΤΑΠ πουα αφορά την καταβολή των αναδρομικών απο τον ΕΦΚΑ.…

Περιμένοντας τους βαρβάρους;*

  Είθισται όταν γίνεται μια απεργία και μάλιστα επιτυχημένη, την επόμενη ή τις επόμενες μέρες…

Το αύριο μας ανήκει – αρκεί εμείς να φροντίσουμε γι’ αυτό σήμερα

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες η τετράωρη προειδοποιητική στάση εργασίας στην Αχαΐα, ενάντια στα σχέδια…

Δεν πάει άλλο… Στάση εργασίας την Τρίτη 24/05/2022 στο νομό Αχαΐας.

Το τελευταίο διάστημα έχουν ενταθεί οι μετακινήσεις συναδέλφων σε όλη την Ελλάδα από και προς…

Νομίζεις οτι δεν έχεις φωνή; ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ εκλογες ΣΕΤΑΠ 2022