Παίζουν τα ρέστα τους…

Τα ρέστα της παίζει η διοίκηση της τράπεζας προκειμένου να ξανά-εκβιάσει τους εργαζόμενους στο RBU.

Την Παρασκευή το μεσημέρι στάλθηκε στα mail συναδέλφων επιστολή από τον κ. Μεγάλου που ούτε λίγο ούτε πολύ κατέληγε σε έναν ακόμη (και επώνυμο αυτήν την φορά) εκβιασμό.

Φαίνεται ότι λόγω της μαζικής άρνησης των συναδέλφων για την μετάβαση στην intrum ο κ. Μεγάλου ανέλαβε την ευθύνη του τελευταίου εκφοβισμού προς τους συναδέλφους, δημιουργώντας ένα νέο κύκλο πιέσεων από την ΔΑΔ.

Η επιστολή ήλθε σε ένα χρονικό σημείο (Παρασκευή μεσημέρι…) όπου σε όλους μας προκαλεί αναπόφευκτα συνειρμούς με το 2012, με προφανή σκοπό, να εκφοβίσει τους συναδέλφους, ορίζοντας τελεσιγραφικά από τρεις εργάσιμες ημέρες διορία έως την Τετάρτη 04/09/2019 (άλλως τι;)

Η επιστολή του κ. Μεγάλου πυροδότησε νέο κύκλο πιέσεων και εκβιασμών.

Σε έναν νέο κύκλο συναντήσεων και ξανά με τα ίδια επιχειρήματα η ΔΑΔ προσπαθεί να εκφοβίσει και να υποσκάψει τα συμφωνηθέντα με την ΟΤΟΕ:

Ευγενικά όπως φαίνεται αυτή την φορά, αφού κατάλαβαν ότι οι απειλές παράγουν το αντίθετο αποτέλεσμα, αλλά με τα ίδια εκβιαστικά μηνύματα που γίνονται ώρα την ώρα πιο απειλητικά και πιο ξεδιάντροπα:

 • «Η θέση εργασίας σου θα καταργηθεί»,
 • «Θα πρέπει να ξαναστείλετε το Όχι στο προσωπικό»,
 • «Όλα τα σενάρια είναι ανοιχτά, απόσχιση, απόλυση, δανεισμός, διαθεσιμότητα»
 • «Έχουμε πια και πολιτική στήριξη για τις απολύσεις !»
 • «Στις 16/9 η κάρτα εισόδου σας ίσως να μην ισχύει»
 • «Θα χρησιμοποιήσουμε όλα τα όπλα διαθεσιμότητα ,ομαδικές απολύσεις κλπ»

Τέλος δεν έχει το ρεπερτόριο τους.

Ώρες -ώρες σε κάνουν να αναρωτιέσαι γι’ αυτή την ξεδιάντροπη ταύτιση. Είναι απλά ζήλος ή παίζει και κάποιο μπόνους επίτευξης στόχου;

ΕΣΥ πόσους έφερες σήμερα;

Συνάντηση με τον κ. Μεγάλου και τη ΔΑΔ

Στον απόηχο της επιστολής εχθές 02/09/2019 έγινε η συνάντηση του ΣΕΤΑΠ με τον κ. Μεγάλου στην οποία παραβρέθηκαν και η κ. Μακαριγάκη και ο κ. Κεσόγλου. Ο διευθύνων σύμβουλος μας επανέλαβε ουσιαστικά το περιεχόμενο της επιστολής που έστειλε στους συναδέλφους. Συνοπτικά μας είπε:

 • Σεβόμαστε την συμφωνία με την ΟΤΟΕ, αλλά η τράπεζα την έκανε για να πάνε οι συνάδελφοι στην intrum και όχι για να μην πάνε.
 • Η συμφωνία θα ολοκληρωθεί οπωσδήποτε και η intrum είναι αξιόπιστος συνεταίρος, καλός εργοδότης και το μέλλον της τραπεζικής.
 • Το προσωπικό μπαίνει σε ένα δίλλημα καθώς αυτοί που μένουν πίσω θα είναι σε μία τράπεζα που θα κλείσουν καταστήματα και πολλές εργασίες θα ψηφιοποιηθούν.

Σε ερώτησή μας γιατί αφού είναι τόσο καλά τα πράγματα οι συνάδελφοι επιλέγουν να μην πάνε μας απάντησαν ότι φταίνε οι σύλλογοι που παραπληροφορούν (!).

Απολύτως τυχαία αυτή η επιχειρηματολογία είναι παρόμοια με κάποια πρόσφατα δημοσιεύματα για ευθύνες συνδικαλιστών και συλλόγων στην απόφαση των συναδέλφων…

Σε ερώτησή μας τι θα γίνει με το προσωπικό που θα μείνει στην τράπεζα απέφυγαν να απαντήσουν και είπαν ότι είναι δύσκολα τα πράγματα και ότι δεν υπάρχουν θέσεις και ότι θα δούμε την Πέμπτη (05-04-2019) τι θα γίνει…

Σε ερώτησή μας για δανεισμό των συναδέλφων και επιστροφή τους στην τράπεζα μετά από κάποιο χρονικό διάστημα μας απάντησαν ότι το deal περιλαμβάνει και τους 1300 εργαζόμενους προκειμένου να μην υπάρχει πρόβλημα με τη συμφωνία και τα εποπτικά κεφάλαια.

Από την πλευρά μας επαναλάβαμε την θέση των συλλόγων και της ΟΤΟΕ για την διαφύλαξη του εθελοντικού χαρακτήρα της συμφωνίας και ότι κανένας δεν μπορεί να πάει πίσω από την υπογραφή του.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Η συμφωνία τράπεζας Πειραιώς και ΟΤΟΕ (με τις ελλείψεις της και την κριτική που έχουμε ασκήσει) από την στιγμή που υπογράφηκε είναι μια πραγματικότητα που παράγει αποτελέσματα τόσο για τους εργαζομένους, όσο και για την εργοδοσία.

 • Κανείς δεν μπορεί να πάρει πίσω την υπογραφή του από την συμφωνία Τράπεζας Πειραιώς και ΟΤΟΕ.
 • Ο εθελοντικός χαρακτήρας της συμφωνία ισχύει ότι και αν λένε τα παπαγαλάκια

Η προσπάθεια από την πλευρά της διοίκησης να βρει αποδιοπομπαίους τράγους σε συνδικαλιστές και συλλόγους δεν  μαρτυρά παρα την πίεση και το άγχος τους γιατί το όλο εγχείρημα φαίνεται να μην προχωράει όπως νόμιζαν και ήθελαν.

Καλούμε την ηγεσία της ΟΤΟΕ, ιδίως τωρα που η άλλη πλευρά έχει απασφαλισει και τρομοκρατεί τους συνάδελφους να βγει μπροστά και να υπερασπιστεί την συμφωνία που η ιδιά υπέγραψε και τα μέλη της.

ΔΕΝ ΣΑΣ ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ!

ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΟΚΥΨΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ ΣΑΣ!

ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΜΑΣ!

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

Κατηγορίες: Xρονολογική σειρά, Ανακ. Συσπείρωσης, Ενημέρωση, Συνδικαλιστικά

 
 

Μην παραλείψετε να διαβάσετε:

Μονομερής πολιτική υπέρ των τραπεζών και των funds από την κυβέρνηση

  Αναδημοσιεύουμε παρακάτω το άρθρο του Κώστα Τσουκαλά που αναφέρεται στις διαπραγματεύσεις και στα μηδαμινά…

Αρχίζει η καταβολή των αναδρομικών από τον ΕΦΚΑ

Αναδημοσιεύουμε παρακάτω την ανακοίνωση του ΣΕΤΑΠ πουα αφορά την καταβολή των αναδρομικών απο τον ΕΦΚΑ.…

Περιμένοντας τους βαρβάρους;*

  Είθισται όταν γίνεται μια απεργία και μάλιστα επιτυχημένη, την επόμενη ή τις επόμενες μέρες…

Το αύριο μας ανήκει – αρκεί εμείς να φροντίσουμε γι’ αυτό σήμερα

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες η τετράωρη προειδοποιητική στάση εργασίας στην Αχαΐα, ενάντια στα σχέδια…

Δεν πάει άλλο… Στάση εργασίας την Τρίτη 24/05/2022 στο νομό Αχαΐας.

Το τελευταίο διάστημα έχουν ενταθεί οι μετακινήσεις συναδέλφων σε όλη την Ελλάδα από και προς…

Νομίζεις οτι δεν έχεις φωνή; ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ εκλογες ΣΕΤΑΠ 2022