Ε, Και;

Όλο το προηγούμενο διάστημα γίναμε μάρτυρες μιας μεθοδικής προσπάθειας της Διοίκησης της τράπεζας να εξουδετερώσει την επιλογή της εθελοντικής συμμετοχής των συναδέλφων στην intrum και να πετάξει στο κάλαθο των αχρήστων την συμφωνία με την ΟΤΟΕ.

Οι εκβιασμοί της Διοίκησης είχαν διαφορετική ένταση μέρα με τη μέρα, ενώ ήταν μαζικές οι καταγγελίες συναδέλφων ότι στελέχη της ΔΑΔ προφορικά ισχυρίζονταν ότι δεν υπάρχει εθελοντικός χαρακτήρας και ότι οι επιλογές των συναδέλφων είναι είτε εθελούσια, είτε intrum.

Με τέτοιου είδους πιέσεις αλλά και τεχνάσματα -απόσυρση των εκπροσώπων του HR από τις συνεντεύξεις- η διοίκηση προσπάθησε να εξαναγκάσει σε έξοδο των συναδέλφων από την τράπεζα.

Εμείς στη ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ καταγγείλαμε τους εκβιασμούς της διοίκησης και ζητήσαμε την παρέμβαση του ΣΕΤΑΠ και της ΟΤΟΕ.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι όλα αυτά συμβαίνουν εν μέσω προγραμματισμένων καλοκαιρινών διακοπών των συναδέλφων που τελικά μόνο διακοπές δεν είναι αφού βρίσκονταν συνεχώς στο τηλέφωνο, στα site, στα κινητά προσπαθώντας να πληροφορηθούν κάτι παραπάνω και να πάρουν μια πολύ σημαντική απόφαση για το μέλλον το δικό τους και των οικογενειών τους.

Νέες φήμες:

Την Πέμπτη 29/09/2019 γίναμε μάρτυρες για δεύτερη φορά της απόσυρσης (!) εκπροσώπων της ΔΑΔ από τις προγραμματισμένες συνεντεύξεις με συναδέλφους για την INTRUM.

Η παραπάνω ενέργεια πυροδότησε μια (ακόμη…) έντονη φημολογία στα social media «για επικοινωνία του κ. Μεγάλου με την ΟΤΟΕ» καθώς και για πρόθεση «επιθετικών ενεργειών» της τράπεζας εν όψει της Παρασκευής 06/09/2019 που φέρεται ως η καταληκτική ημερομηνία συμμετοχής των συναδέλφων στην intrum.

Οι φήμες για το τι ειπώθηκε στην κουβέντα ΟΤΟΕ και κ. Μεγάλου οργίασαν…

Παρόλο όμως που λέγονται και γράφονται όλα αυτά και το RBU βράζει, δεν βγήκε κανένας από την ΟΤΟΕ και τον ΣΕΤΑΠ (που είναι πολυγραφότατοι στα social media…) να ενημερώσει υπεύθυνα πέρα από μισόλογα τους συναδέλφους.

Αν λοιπόν υπήρξε κάποια επικοινωνία της ΟΤΟΕ με την τράπεζα Πειραιώς τότε ανακύπτουν μια σειρά από ερωτήματα:

  • Γιατί δεν ενημερώνει επίσημα η ΟΤΟΕ τους συλλόγους και τους συναδέλφους;
  • Η ΟΤΟΕ τι απάντησε στην απειλή ενδεχόμενων «επιθετικών ενεργειών» από την διοίκηση της τράπεζας;
  • Αν υπάρχει κάποια ενημέρωση από την ΟΤΟΕ γιατί ο ΣΕΤΑΠ δεν ενημερώνει τις παρατάξεις και τους συναδέλφους;

Μήπως η όλη αυτή φημολογία στόχο έχει να σπρώξει ακόμη περισσότερους συναδέλφους στην αβεβαιότητα της intrum; Γνωστό και πολυπαιγμένο το έργο…

Και το πιο σημαντικό που δεν λέχθηκε ανάμεσα σε όλες αυτές τις φημολογίες και στους λεονταρισμούς που γράφτηκαν περί πολέμου, κόκκινων γραμμών κτλ είναι τι πρόκειται να κάνει η ΟΤΟΕ και ο ΣΕΤΑΠ για όλα αυτά;

Χαρακτηριστική ήταν η απάντηση συναδέλφου από το RBU σε επικοινωνία μας: «Ακούσαμε πως μίλησε η Διοίκηση με την ΟΤΟΕ… Ε, και;

Η ΟΤΟΕ τι απάντησε; Ο σ. Κούκος τι είπε; Το προεδρείο του συλλόγου τι λέει; Έως την Παρασκευή τι θα κάνουμε για την αποτροπή «επιθετικών ενεργειών»;

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι

Επειδή ο πανικός είναι ο καλύτερος σύμμαχος της διοίκησης που θέλει να ξεφορτώσει τους συναδέλφους σε μία εταιρία με ημερομηνία λήξης, καλούμε όλους τους συναδέλφους να κρατήσουν για μία ακόμη φορά την ψυχραιμία τους.

Γυρίστε την πλάτη σας στους εκβιασμούς, κανείς δεν μπορεί να κάνει πίσω από την συμφωνία γιατί θα μας βρει μπροστά του!

Από την μεριά μας πάντως θα ζητήσουμε την άμεση σύγκλιση προεδρείου του ΣΕΤΑΠ, (ακόμη και το ΣΚ αν είναι δυνατόν), προκειμένου να συζητηθεί το θέμα και να εκτιμηθούν περαιτέρω ενέργειες.

Κατηγορίες: Xρονολογική σειρά, Ανακ. Συσπείρωσης, Ενημέρωση, Συνδικαλιστικά

 
 

Μην παραλείψετε να διαβάσετε:

Μονομερής πολιτική υπέρ των τραπεζών και των funds από την κυβέρνηση

  Αναδημοσιεύουμε παρακάτω το άρθρο του Κώστα Τσουκαλά που αναφέρεται στις διαπραγματεύσεις και στα μηδαμινά…

Αρχίζει η καταβολή των αναδρομικών από τον ΕΦΚΑ

Αναδημοσιεύουμε παρακάτω την ανακοίνωση του ΣΕΤΑΠ πουα αφορά την καταβολή των αναδρομικών απο τον ΕΦΚΑ.…

Περιμένοντας τους βαρβάρους;*

  Είθισται όταν γίνεται μια απεργία και μάλιστα επιτυχημένη, την επόμενη ή τις επόμενες μέρες…

Το αύριο μας ανήκει – αρκεί εμείς να φροντίσουμε γι’ αυτό σήμερα

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες η τετράωρη προειδοποιητική στάση εργασίας στην Αχαΐα, ενάντια στα σχέδια…

Δεν πάει άλλο… Στάση εργασίας την Τρίτη 24/05/2022 στο νομό Αχαΐας.

Το τελευταίο διάστημα έχουν ενταθεί οι μετακινήσεις συναδέλφων σε όλη την Ελλάδα από και προς…

Νομίζεις οτι δεν έχεις φωνή; ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ εκλογες ΣΕΤΑΠ 2022