Λάβαμε το mail σου: Ο καιρός περνάει και γω είμαι ακόμα σε αναγκαστική άδεια….

 

Δημοσιεύουμε παρακάτω mail συναδέλφισσας που βρίσκεται σε υποχρεωτική άδεια. Κάθε σχόλιο από την πλευρά μας είναι περιττό…

 

Μεταθέσεις συναδέλφων από και προς το κατάστημα μας βάζουν όλους σε σκέψεις. Περιφερειακοί, Διοίκηση και κάποιοι μεγαλοδιευθυντές γνωρίζουν τι μέλλει γενέσθαι αλλά κανείς δεν παραδέχεται κάτι. Κάποιοι από εμάς το έχουν ξαναδεί το έργο σε προηγούμενα καταστήματα που έκλεισαν.

Ξαφνικά ανακοινώνεται η ημερομηνία κλεισίματος του καταστήματος.

Πέφτει ένα μαύρο πέπλο στο κατάστημα.

Συνάδελφοι κατσουφιασμένοι, απογοητευμένοι που πλέον ανοίγουν με μαύρη καρδιά τον υπολογιστή τους. Τόσες σκέψεις, τόσα ερωτήματα, τόση αβεβαιότητα. Παρόλα αυτά δεν πρέπει ακόμα να αποκαλύψεις τίποτα στον πελάτη. Πρέπει να συνεχίσεις να πουλάς, να φέρνεις καινούριους πελάτες στο κατάστημα και καινούριες καταθέσεις.

Φυσικά! Δεν αλλάζει κάτι, απλά κλείνει ένα ακόμα κατάστημα της Πειραιώς. Συνεχίζεις να δουλεύεις, γίνεσαι ηθοποιός μέχρι την τελευταία εβδομάδα που έρχεται η επίσημη ανακοίνωση κλεισίματος.

Ξεκινάει το ξήλωμα του καταστήματος, πινακίδων και οτιδήποτε άλλο υποδηλώνει τράπεζα. Κούτες, καλώδια και τεχνικοί να αποσυνδέουν τα πάντα.

Αυτό ήταν… σε διώχνουν.

Σε διώχνουν προτείνοντάς σου την εθελούσια. Αφού έχεις απορρίψει αυτή την πρόταση τελικά σου ανακοινώνουν ότι μπαίνεις σε αναγκαστική άδεια διατηρώντας τις αποδοχές σου. Και από τότε σιγή…

Ο καιρός περνάει και περιμένεις κάποια ενημέρωση αλλά το μόνο που σου στέλνουν είναι θέσεις εργασίας σε απομακρυσμένα μέρη που μπορείς να κάνεις αίτηση. Νησιά, παραμεθόριο και μέρη που εννοείται ότι πρέπει να μετακομίσεις αλλά πώς; Έχεις οικογένεια…

Ο καιρός περνάει και καμία ενημέρωση. Όλο αυτό το διάστημα, απορείς τι μπορεί να γίνει, τι θα σου πουν, πού μπορεί να σε στείλουν, αν  σε τοποθετήσουν, όλα τα χειρότερα πιθανά σενάρια. Η αναμονή σε έχει κουράσει. Το αβέβαιο και η αδιαφορία της Τράπεζας για σένα.

Σου κάνουν ψυχολογικό πόλεμο.

Δεν ¨υπάρχεις¨.

Στην πρωτοχρονιάτικη πίτα μαζεύονται όλα τα καταστήματα για το καλό της νέας χρονιάς αλλά εσύ δεν είσαι καν καλεσμένος.

Δεν ανήκεις στην Τράπεζα πια .Τέλος .

Μιλάς με συνάδελφο που δουλεύει κανονικά και σου λέει ότι είσαι τυχερός γιατί κάθεσαι τόσους μήνες. Τον ρωτάς: ¨Αλλάζουμε;¨ Μάλλον καταλαβαίνει ότι δεν είναι ωραία η άδεια αυτή. Στα καταστήματα υπάρχει πολλή δουλειά και οι συνάδελφοι λένε: ¨Γιατί δεν φέρνουν έναν από αυτούς που κάθονται;¨

Ο καιρός περνάει και σκέφτεσαι μήπως πρέπει να ψάξω για άλλη δουλειά; Κι αν γυρίσω σε κατάστημα που πρόκειται να κλείσει; Πάλι τα ίδια ; Κάποτε ένιωθα σιγουριά με τη δουλειά μου και τώρα νομίζω ότι μετράω αντίστροφη μέτρηση για την ημερομηνία λήξης της.

Αυτή είναι η Τράπεζα Πειραιώς. Σε διώχνει γιατί δεν πουλάς με τον τρόπο που πουλάνε οι άλλοι, γιατί κάποιος δεν σε συμπαθεί, γιατί κάποιος έχει δώσει το όνομά σου στη black list.

Ο καιρός περνάει και γω είμαι ακόμα σε αναγκαστική άδεια….

Κατηγορίες: Xρονολογική σειρά, Ανακ. Συσπείρωσης, Ανακοινώσεις, Από την εφημερίδα μας, Συνδικαλιστικά

 
 

Μην παραλείψετε να διαβάσετε:

Μονομερής πολιτική υπέρ των τραπεζών και των funds από την κυβέρνηση

  Αναδημοσιεύουμε παρακάτω το άρθρο του Κώστα Τσουκαλά που αναφέρεται στις διαπραγματεύσεις και στα μηδαμινά…

Αρχίζει η καταβολή των αναδρομικών από τον ΕΦΚΑ

Αναδημοσιεύουμε παρακάτω την ανακοίνωση του ΣΕΤΑΠ πουα αφορά την καταβολή των αναδρομικών απο τον ΕΦΚΑ.…

Περιμένοντας τους βαρβάρους;*

  Είθισται όταν γίνεται μια απεργία και μάλιστα επιτυχημένη, την επόμενη ή τις επόμενες μέρες…

Το αύριο μας ανήκει – αρκεί εμείς να φροντίσουμε γι’ αυτό σήμερα

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες η τετράωρη προειδοποιητική στάση εργασίας στην Αχαΐα, ενάντια στα σχέδια…

Δεν πάει άλλο… Στάση εργασίας την Τρίτη 24/05/2022 στο νομό Αχαΐας.

Το τελευταίο διάστημα έχουν ενταθεί οι μετακινήσεις συναδέλφων σε όλη την Ελλάδα από και προς…

Νομίζεις οτι δεν έχεις φωνή; ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ εκλογες ΣΕΤΑΠ 2022