Ενημέρωση για το Δ.Σ. του ΣΕΤΑΠ την Παρασκευή 25/01/2019

Διεκδίκηση του υπόλοιπου 50% της αποζημίωσης

Την Παρασκευή 25/01/2019 έγινε η κοινή συνεδρίαση του ΣΕΤΑΠ με τα ΔΣ των συλλόγων Ταχυδρομικού Ταμιευτήριου, Probank, FBBank και Πανελλήνιας Τράπεζα για το συντονισμό της δράσης μας και την διεκδίκηση του υπόλοιπου 50% της αποζημίωσης.

Επιτέλους αφού χάθηκαν πολλοί μήνες αδιέξοδων προσωπικών επαφών, παρασκηνιακών διαβουλεύσεων και φωτογραφιών στο Facebook από την πλειοψηφία του ΣΕΤΑΠ ΔΗΣΥΕ και ΔΑΚΕ, αποφασίσθηκε η συνεδρίαση της διασυλλογικής επιτροπής, η οποία αν και έχει δημιουργηθεί εδώ και πολύ καιρό, συνεδρίασε για πρώτη φορά στις 25/01/2019…

Συζητήθηκαν οι έως τώρα ενέργειές μας αλλά και τα επόμενα βήματα και στη συνέχεια αποφασίσθηκε η διακοπή της κοινής συνεδρίασης, ώστε όλα τα μέλη των διοικητικών συμβουλίων, να πορευτούν στο Υπουργείο Οικονομικών προκειμένου να κλειστεί μια συνάντηση με τον κ Τσακαλώτο.

Λόγου φόρτου εργασίας (την ίδια ώρα ψηφιζόταν στη βουλή η συμφωνία των Πρεσπών) η συνάντηση επαναλήφθηκε τη Δευτέρα 28/01/2019 όπου υπήρξε η δέσμευση για συνάντηση με τον υπουργό μέσα στον Φεβρουάριο.

Πορεία της Τράπεζας…

Με την επιστροφή μας στο σύλλογο συνεχίστηκε το ΔΣ του ΣΕΤΑΠ πλέον, με κύριο θέμα τις φήμες και τα σενάρια που διοχετεύονται στον τύπο για τα κόκκινα δάνεια και το μέλλον του προσωπικού στη μονάδα RBU.

Συμφωνήθηκε ομόφωνα να ζητηθεί μια συνάντηση με τον κ. Μεγάλου προκειμένου να ενημερωθούμε για την κατάσταση στην τράπεζα και τους σκοπούς της διοίκησης.

Απαγόρευση της εισόδου των συνδικαλιστών στους χώρους εργασίας

Το δεύτερο θέμα που μας απασχόλησε ήταν η απόφαση της ΔΑΔ που ουσιαστικά δια της πλαγίας οδού απαγορεύει την είσοδο των συνδικαλιστών στους χώρους εργασίας!

Η κ. Μακαριγάκη την Τετάρτη 23/01/2019 απέστειλε ένα απαράδεκτο mail στους προέδρους των συλλόγων ανακοινώνοντας την απόφαση της διοίκησης, ότι οι εκλεγμένοι συνδικαλιστές ΔΕΝ θα μπορούν να ενημερώνουν τους εργαζόμενους εντός του χρόνου που αυτοί βρίσκονται στον χώρο εργασίας τους.

Η διοίκηση στην επιστολή αυτή αναφέρει ότι αιτία της ενέργειας αυτής είναι η «διευκόλυνση της συνδικαλιστικής δράσης»!

Φανταστείτε τι θα γινόταν αν ήθελε να την παρεμποδίσει…

Νομίζουμε ότι η αναταραχή είναι το τελευταίο πράγμα που χρειάζεται η Τράπεζα αυτήν την εποχή που προσπαθεί να ορθοποδήσει. Συμπεριφορές και πρακτικές coca cola (!) δεν βοηθούν και δεν ταιριάζουν στην τράπεζα Πειραιώς.

Η διοίκηση που προφασίστηκε τη νομολογία να ξέρει καλά ότι οι κατακτήσεις των εργαζομένων δεν απεμπολούνται με ένα mail και καλύτερα θα ήταν να αποφύγει να δοκιμάσει την εμπειρία αλλά και την ευρηματικότητα του χώρου μας…

Τέτοιες μεθοδεύσεις δεν πρόκειται να περάσουν!

Η διοίκηση της τράπεζας να είναι σίγουρη ότι θα λάβει την απάντησή της από το σύνολο των εργαζομένων στην τράπεζα Πειραιώς!

Κατηγορίες: Xρονολογική σειρά, Ανακ. Συσπείρωσης, Συνδικαλιστικά

 
 

Μην παραλείψετε να διαβάσετε:

Μονομερής πολιτική υπέρ των τραπεζών και των funds από την κυβέρνηση

  Αναδημοσιεύουμε παρακάτω το άρθρο του Κώστα Τσουκαλά που αναφέρεται στις διαπραγματεύσεις και στα μηδαμινά…

Αρχίζει η καταβολή των αναδρομικών από τον ΕΦΚΑ

Αναδημοσιεύουμε παρακάτω την ανακοίνωση του ΣΕΤΑΠ πουα αφορά την καταβολή των αναδρομικών απο τον ΕΦΚΑ.…

Περιμένοντας τους βαρβάρους;*

  Είθισται όταν γίνεται μια απεργία και μάλιστα επιτυχημένη, την επόμενη ή τις επόμενες μέρες…

Το αύριο μας ανήκει – αρκεί εμείς να φροντίσουμε γι’ αυτό σήμερα

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες η τετράωρη προειδοποιητική στάση εργασίας στην Αχαΐα, ενάντια στα σχέδια…

Δεν πάει άλλο… Στάση εργασίας την Τρίτη 24/05/2022 στο νομό Αχαΐας.

Το τελευταίο διάστημα έχουν ενταθεί οι μετακινήσεις συναδέλφων σε όλη την Ελλάδα από και προς…

Νομίζεις οτι δεν έχεις φωνή; ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ εκλογες ΣΕΤΑΠ 2022