Ημερολόγιο της ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ για το 2019

Συναδέλφισες, Συνάδελφοι

Ακόμη μια χρονιά η ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ δωρίζει σε όλους τους συναδέλφους ένα καλαίσθητο και χρηστικό ημερολόγιο για το 2019.

Έχουμε ήδη αποστείλει το ημερολόγιο σε όλα τα καταστήματα της τράπεζας σε Αθήνα και επαρχία ενώ έχουμε ξεκινήσει το μοίρασμα στις κεντρικές διευθύνσεις της τράπεζας.

Αν σε κάποιον συνάδελφο δεν έχει φτάσει ταχυδρομικά το ημερολόγιο και επιθυμεί να το λάβει μπορεί να επικοινωνήσει με τη ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ στο τηλέφωνο 210 36.22.646 ή στo mail info@sysp.

Καλή αγωνιστική χρονιά να έχουμε!

Λίγα λόγια για το ημερολόγιο που έχετε στα χέρια σας:

Ο Ντιέγκο Ριβέρα ήταν Μεξικανός ζωγράφος, που έγινε γνωστός κυρίως για τις μεγάλες τοιχογραφίες του, σε δημόσια κτίρια στο Μεξικό αλλά και σε κτίρια στις Η.Π.Α., στις οποίες απεικονίζονται τόσο η ιστορία και η κοινωνία του Μεξικού όσο και γενικότερα κοινωνικά θέματα. Υπήρξε κομμουνιστής και μέλος του Κομμουνιστικού Κόμματος Μεξικού.

…………………………………………………………………………………..

Ο Ριβέρα αφηγήθηκε τη βιομηχανική «έκρηξη» του Ντιτρόιτ σε μια τοιχογραφία 6,7 επί 22 μέτρα (1932-33), που βρίσκεται στο Ινστιτούτο Τεχνών της πόλης.

«Όταν o Ριβέρα και η Κάλο έφτασαν στο Ντιτρόιτ, το 1932, στην καρδιά της Μεγάλης Ύφεσης, το μουσείο της πόλης αγωνιζόταν να μείνει ανοικτό. Ο οραματιστής διευθυντής William Valentiner, κάλεσε τότε τον Ριβέρα με χρηματοδότηση του Έντσελ Φορντ με το ιλιγγιώδες ποσό των 20.000 δολαρίων. Ριβέρα και Φορντ ήταν δυο αντίθετοι πόλοι, το καπιταλιστικό και το κομμουνιστικό και έμοιαζαν με ένα παράξενο ζευγάρι. Όμως είχαν αμοιβαίο σεβασμό και συγκλίνουσες ατζέντες. Και οι δυο μοιράζονταν την πίστη ότι η βιομηχανία είναι το κλειδί της προόδου και ότι η τέχνη έχει τη δύναμη να αλλάζει τη ζωή»

https://www.lifo.gr/team/arts/56141 &

……………………………………………………………………………………………….

Ο Μιχάλης Κατσαρός γεννήθηκε το 1919 στην Κυπαρισσία. Από το 1945 έζησε στην Αθήνα, κάνοντας διάφορα επαγγέλματα: Ταμίας σε κατάστημα, υπάλληλος ραδιοφωνίας, δημοσιογράφος σε λαθρόβιες εφημερίδες κ.ά. Μάλιστα, αποπειράθηκε να ζωγραφίσει και να συνθέσει, αλλά τελικά η ποίηση τον κέρδισε. Εμφανίζεται ως ποιητής το 1946 στο περιοδικό «Ελεύθερα Γράμματα», με το «Μπαρμπερίνικο καράβι». Το 1949 εκδίδει την πρώτη ποιητική συλλογή του «Μεσολόγγι», όπου είναι νωπές οι μνήμες του εμφυλίου.

Ο Μιχάλης Κατσαρός υπήρξε ασυμβίβαστος και σε όλη τη διάρκεια της ζωής του αντιστάθηκε στο βόλεμα, το οποίο πολέμησε και με την ποίησή του:

«Αντισταθείτε/ σ’ αυτόν που χτίζει ένα μικρό σπιτάκι/ και λέει: καλά είμαι εδώ»… «Αντισταθείτε πάλι σ’ όλους που γράφουν λόγους για την εποχή/ δίπλα στη χειμωνιάτικη θερμάστρα/ στις κολακείες, τις ευχές, τις τόσες υποκλίσεις». (Στίχοι από το «Αντισταθείτε», μέρος της ποιητικής συλλογής «Κατά Σαδδουκαίων πάθη» (1953), που μελοποιήθηκε από τον Μίκη Θεοδωράκη.

https://drive.google.com/file/d/1eU8qfyc_u-4rhs2LUTiNUnoYKJ-f2rc3/view?usp=sharing

Κατηγορίες: [show_post_categories show="category" hyperlink="yes"]

 
 

Μην παραλείψετε να διαβάσετε:

Μονομερής πολιτική υπέρ των τραπεζών και των funds από την κυβέρνηση

  Αναδημοσιεύουμε παρακάτω το άρθρο του Κώστα Τσουκαλά που αναφέρεται στις διαπραγματεύσεις και στα μηδαμινά…

Αρχίζει η καταβολή των αναδρομικών από τον ΕΦΚΑ

Αναδημοσιεύουμε παρακάτω την ανακοίνωση του ΣΕΤΑΠ πουα αφορά την καταβολή των αναδρομικών απο τον ΕΦΚΑ.…

Περιμένοντας τους βαρβάρους;*

  Είθισται όταν γίνεται μια απεργία και μάλιστα επιτυχημένη, την επόμενη ή τις επόμενες μέρες…

Το αύριο μας ανήκει – αρκεί εμείς να φροντίσουμε γι’ αυτό σήμερα

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες η τετράωρη προειδοποιητική στάση εργασίας στην Αχαΐα, ενάντια στα σχέδια…

Δεν πάει άλλο… Στάση εργασίας την Τρίτη 24/05/2022 στο νομό Αχαΐας.

Το τελευταίο διάστημα έχουν ενταθεί οι μετακινήσεις συναδέλφων σε όλη την Ελλάδα από και προς…

Νομίζεις οτι δεν έχεις φωνή; ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ εκλογες ΣΕΤΑΠ 2022