Διοκητικό Συμβούλιο Πέμπτης 08-10-2020. Καλωσορίσατε στον υποτονικό και απρόσωπο κόσμο της τηλεδιάσκεψης!

Λόγω COVID-19, το Δ.Σ. της Πέμπτης 8/10/2020 έγινε αναγκαστικά εξ αποστάσεως με τη χρήση της τεχνολογίας. Τα αρκετά προβλήματα στη σύνδεση αλλά και η αίσθηση του απόμακρου λειτούργησαν υποτονικά στην συμμετοχή όλων των συμβούλων στη συζήτηση.

Παρακάτω παραθέτουμε την ημερήσια διάταξη με μια περιγραφή της συζήτησης:

1.Ενημέρωση – Εξελίξεις:

Τα σημαντικότερα θέματα που συζητήθηκαν ήταν οι προκλητικές μετακινήσεις των συναδέλφων -και ο συνδυασμός τους με τις πιέσεις που θα ασκηθούν στην επικείμενη εθελούσια.

Επιγραμματικά ο πρόεδρος μας ενημέρωσε ότι:

  • Εκδόθηκε μια νέα απόφαση υπέρ του συλλόγου και κατά της τράπεζας για τον Οργανισμό εργασίας
  • Κατά πληροφορίες του, ως το τέλος του 2020 θα κλείσουν 50 καταστήματα, χωρίς να όμως να αναφερθεί στο ποιες μονάδες κλείνουν και πότε, ούτε βέβαια, πότε από ποιον είχε αυτή την πληροφόρηση.
  • Η ΟΤΟΕ κάνει παρέμβαση για το συνδικαλιστικό νόμο1264/82 που συζητείται και πρόκειται να αλλάξει. (Δείτε εδώ ένα σχετικό δημοσίευμα).
  • Έγινε τηλεδιάσκεψη με το υπουργείο εργασίας για τα συνταξιοδοτικά θέματα και βρήκαμε «κλειστές πόρτες».

Εμείς αναφερθήκαμε στην δίκη της Χρυσής Αυγής και της καταδίκης των Ναζιστών, στην συρρίκνωση του δικτύου και των τραπεζικών εργασιών και εκφράσαμε τις θέσεις μας για τις απαράδεκτες και εκφοβιστικές μετακινήσεις δείτε εδώ την σχετική ανακοίνωσή μας και τέλος επιμείναμε για την καλύτερη ενημέρωση και οργάνωση των παρεμβάσεων από το σύλλογο

Για το ζήτημα των μετακινήσεων ο σ. Αδαμόπουλος είπε ότι θα ζητήσει συνάντηση με τον κ. Γεωργόπουλο.

2.Κατάστημα Μολάων:

Ακόμη μια φορά η έλλειψη επικοινωνίας και πληροφόρησης μεταξύ της πλειοψηφίας ΔΗΣΥΕ και των υπολοίπων παρατάξεων του Δ.Σ. ήταν αισθητή. Για τις μονομερείς ενέργειες της ΔΗΣΥΕ (που δεν είχαν και τα επιθυμητά αποτελέσματα…) τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ. ενημερώθηκαν κατόπιν εορτής.

Στο ζήτημα των Μολάων έχουμε αναφερθεί επανειλημμένα με ανακοινώσεις μας. Η ένταξη του θέματος στην ημερήσια διάταξη από την πλειοψηφία προκειμένου εκ των υστέρων να ειπωθεί ότι το «πρόβλημα το δημιούργησαν συνδικαλιστές» και ότι «οι συνάδελφοι δεν είναι ικανοποιημένοι» δεν πείθει κανέναν.

Οι ευθύνες για το «μπάχαλο» σίγουρα βαρύνουν και τον πρόεδρο του ΣΕΤΑΠ σ. Αδαμόπουλο.

Στο τέλος της συζήτησης, η ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ και η ΔΑΚΕ στήριξαν την πρόταση του ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ για την έναρξη της πειθαρχικής διαδικασίας που προβλέπει το καταστατικό για τον διευθυντή των Μολάων που όμως καταψηφίστηκε από τη ΔΗΣΥΕ.

Αντίθετα πλειοψήφησε η πρόταση του προέδρου να ξαναεπισκεφτεί ο σύλλογος στη Λακωνία να αξιολογήσει την κατάσταση και ανάλογα να πράξει.

3.Στήριξη πλημμυροπαθών συναδέλφων:

Ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία η πρόταση για στήριξη των συναδέλφων μας στις πληγείσες περιοχές (Κεφαλονιά, Ζάκυνθο, Καρδίτσα) με ένα συμβολικό ποσό.

Κατά την άποψή μας η τράπεζα θα πρέπει να αναλάβει ουσιαστικές πρωτοβουλίες για την ουσιαστική βοήθεια προς τους πληγέντες συναδέλφους μας.

Σύμφωνα με την επιστολή προς την διοίκηση αναμένουμε ενημέρωση από την πλειοψηφία για το που βρίσκεται το θέμα.

4.Διεκδίκηση υπολοίπου αποζημίωσης απόλυσης

Ενημερωθήκαμε για τις αποσπασματικές παρασκηνιακές επαφές προκειμένου να κλειστεί κάποιο ραντεβού με τον Υπουργό Οικονομικών κ. Σταικούρα. Προφάσεις για φορτωμένο πρόγραμμα και αποστάσεις λόγω covid-19 (Θα μπορούσε να γίνει τηλεδιάσκεψη…) δεν πείθουν κανέναν…

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας οφείλει μια απάντηση για το τι μέλει γενέσθαι…

Εμείς επιμείναμε στην διαχρονική μας άποψη να γίνουν επαφές με όλα τα κόμματα προκειμένου να αποκλείσουμε πιθανούς αντιπολιτευτικούς τακτικισμούς που θα βάλουν το θέμα στο πάγο.

Δυστυχώς η πρόταση μας δεν έγινε δεκτή από την πλειοψηφία.

5.Διάφορα

Στα διάφορα κυριάρχησε το θέμα της δικαστικής απόφασης για τις αποσπάσεις του συλλόγου, όπου η ΔΑΚΕ ζήτησε ονομαστική ψηφοφορία επί του θέματος για το αν ο σύλλογος θα εφεσιβάλει εναντίον της απόφασης.

Η πρόταση της έφεσης υπερψηφίστηκε μόνο από τη ΔΗΣΥΕ. Δείτε εδώ ένα σύντομο ιστορικό.

Στις επόμενες ημέρες σε συνέχεια ηλεκτρονικής επικοινωνίας αποφασίστηκε να συνδράμουμε νομικά τον συνάδελφο απολυμένο του RBU (μέλος άλλου συλλόγου) στην δικαστική διαμάχη με την τράπεζα, που σύντομα μετά από αναβολές, θα εκδικαστεί.

Αντί επιλόγου

Αντί επιλόγου αυτή τη φορά θέλουμε να σταθούμε στην απομόνωση που αισθάνθηκαν οι περισσότεροι διοικητικοί σύμβουλοι με την τηλεδιάσκεψη.

Στο καιρό της πανδημίας η τηλεδιάσκεψη μπορεί να είναι μια λύση ανάγκης αλλά σίγουρα λειτουργεί αποτρεπτικά για την ουσιαστική λειτουργία του συλλόγου.

Χαρακτηριστικό ότι ακόμη και τα παρόντα μέλη στην Αθήνα, βρίσκονταν άλλα στον σύλλογο, άλλα στην ΟΤΟΕ και άλλα στο σπίτι τους, αν και ο σύλλογος έχει μια τεράστια αίθουσα, 400-500 τ.μ.

Μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης θα σκεφθεί κάποιος.

Όμως πως γίνεται να ισχύουν για την μια συνεδρίαση του ΔΣ και να μην ισχύουν για τις περιοδείες στα καταστήματα, όπου εκτός από τους συναδέλφους υπάρχουν και οι πελάτες.

Ίσως γιατί εκεί συνήθως πάει μόνη της η ΔΗΣΥΕ, χωρίς τις άλλες παρατάξεις…

Κατηγορίες: Xρονολογική σειρά, Ανακ. Συσπείρωσης, Ανακοινώσεις, Συνδικαλιστικά

 
 

Μην παραλείψετε να διαβάσετε:

Μονομερής πολιτική υπέρ των τραπεζών και των funds από την κυβέρνηση

  Αναδημοσιεύουμε παρακάτω το άρθρο του Κώστα Τσουκαλά που αναφέρεται στις διαπραγματεύσεις και στα μηδαμινά…

Αρχίζει η καταβολή των αναδρομικών από τον ΕΦΚΑ

Αναδημοσιεύουμε παρακάτω την ανακοίνωση του ΣΕΤΑΠ πουα αφορά την καταβολή των αναδρομικών απο τον ΕΦΚΑ.…

Περιμένοντας τους βαρβάρους;*

  Είθισται όταν γίνεται μια απεργία και μάλιστα επιτυχημένη, την επόμενη ή τις επόμενες μέρες…

Το αύριο μας ανήκει – αρκεί εμείς να φροντίσουμε γι’ αυτό σήμερα

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες η τετράωρη προειδοποιητική στάση εργασίας στην Αχαΐα, ενάντια στα σχέδια…

Δεν πάει άλλο… Στάση εργασίας την Τρίτη 24/05/2022 στο νομό Αχαΐας.

Το τελευταίο διάστημα έχουν ενταθεί οι μετακινήσεις συναδέλφων σε όλη την Ελλάδα από και προς…

Νομίζεις οτι δεν έχεις φωνή; ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ εκλογες ΣΕΤΑΠ 2022