Τραγωδία Marfin: Αλήθεια, ποιος ήταν Υπουργός Προστασίας του Πολίτη το 2010;

Η επέτειος των 10 ετών από την τραγωδία στη Marfin, στη διάρκεια των διαδηλώσεων για το πρώτο Μνημόνιο, μνημoνεύτηκε στη Βουλή κατά τη διάρκεια της συζήτησης για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Περιβάλλοντος, όπου και τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή, ενώ, όπως έγινε γνωστό, με… «εντολή Χρυσοχοΐδη» θα ανοίξει ξανά ο φάκελος της υπόθεσης.

Σύμφωνα με διαρροές, οι έρευνες ξεκινούν από την Αστυνομία από μηδενική βάση όπως ζήτησε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοϊδης με σκοπό την εξακρίβωση των δραστών του εμπρησμού με μολότωφ που είχαν σαν αποτέλεσμα τον θάνατο τριών ανθρώπων, εργαζομένων του καταστήματος της Marfin στην οδό Σταδίου. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του OPEN ο Υπουργός ζήτησε από την ειδική ομάδα της Κρατικής Ασφάλειας της ΕΛΑΣ «να εξεταστούν βίντεο, φωτογραφίες καθώς και άλλα στοιχεία της υπόθεσης».

Στο ίδιο ρεπορτάζ φιλοξενούνται δηλώσεις αξιωματικών της ΕΛΑΣ που κάνουν λόγο για κενά στην υπόθεση και αναφέρουν, ότι «σε αυτή την έρευνα υπάρχουν κενά γι αυτό και ανοίγει ξανά ο φάκελος».

Χρυσοχοΐδης και Οικονόμου το 2020… όπως και το 2010!

Και αφού οι διαρροές μιλούν για «κενά», το ερώτημα είναι ποιοι έχουν την ευθύνη για την πλημμελή έρευνα ώστε σήμερα να δηλώνεται πως ξεκινά η αναψηλάφηση της υπόθεσης; Υπουργός Προστασίας του Πολίτη το 2010 ήταν ο… σημερινός Υπουργός Μιχάλης Χρυσοχοϊδης και Αρχηγός της ΕΛΑΣ ήταν ο… σημερινός Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Λευτέρης Οικονόμου, δηλαδή τόσο η φυσική όσο και η πολιτική ηγεσία της Αστυνομίας. Η χυδαιότητα όμως των επικοινωνιακών παιχνιδιών φαίνεται πως δεν έχει όρια: Τα πρόσωπα που ευθύνονται για την – τυχόν – προβληματική έρευνα που άφησε ατιμώρητους τους δράστες, εμφανίζονται να εντέλουν σήμερα το άνοιγμα του φακέλου για κενά!

Υπενθυμίζεται ότι στο ποινικό σκέλος της υπόθεσης έχουν καταδικαστεί το 2013 με πολυετείς ποινές φυλάκισης τρία στελέχη της Τράπεζας για φόνο εξ αμελείας ενώ δύο ακόμη πρόσωπα κατηγορήθηκαν ως φυσικοί αυτουργοί αλλά αθωώθηκαν ομόφωνα στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο λόγω έλλειψης στοιχείων.

Πηγή: www.tvxs.gr

Κατηγορίες: [show_post_categories show="category" hyperlink="yes"]

 
 

Μην παραλείψετε να διαβάσετε:

Μονομερής πολιτική υπέρ των τραπεζών και των funds από την κυβέρνηση

  Αναδημοσιεύουμε παρακάτω το άρθρο του Κώστα Τσουκαλά που αναφέρεται στις διαπραγματεύσεις και στα μηδαμινά…

Αρχίζει η καταβολή των αναδρομικών από τον ΕΦΚΑ

Αναδημοσιεύουμε παρακάτω την ανακοίνωση του ΣΕΤΑΠ πουα αφορά την καταβολή των αναδρομικών απο τον ΕΦΚΑ.…

Περιμένοντας τους βαρβάρους;*

  Είθισται όταν γίνεται μια απεργία και μάλιστα επιτυχημένη, την επόμενη ή τις επόμενες μέρες…

Το αύριο μας ανήκει – αρκεί εμείς να φροντίσουμε γι’ αυτό σήμερα

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες η τετράωρη προειδοποιητική στάση εργασίας στην Αχαΐα, ενάντια στα σχέδια…

Δεν πάει άλλο… Στάση εργασίας την Τρίτη 24/05/2022 στο νομό Αχαΐας.

Το τελευταίο διάστημα έχουν ενταθεί οι μετακινήσεις συναδέλφων σε όλη την Ελλάδα από και προς…

Νομίζεις οτι δεν έχεις φωνή; ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ εκλογες ΣΕΤΑΠ 2022