Θα μας πάρουν με τις ντομάτες…

Δημοσιεύουμε παρακάτω κείμενο συναδέλφου που στάλθηκε στη ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ και αφορά τις εξελίξεις στην τράπεζα και στο RBU.

…………………………………………………………………..

Θα μας πάρουν με τις ντομάτες…

«Διαβάζει κανείς στην capital.gr το ενθουσιώδες άρθρο για την δευτερογενή αγορά NPLs το οποίο μεταξύ άλλων αναφέρει:

«τα “κόκκινα” δάνεια θα καταστούν ένα εξαγώγιμο αγαθό των ελληνικών τραπεζών, μη διαφέροντας σε τίποτα από… τις ντομάτες. Όπως η κάθε ντομάτα –άγουρη, ώριμη ή περισσότερο ώριμη– αγοράζεται και μεταπωλείται για τη διαφορετική της χρήση από διαφορετικό κοινό και σε διαφορετικά στάδια, έτσι ακριβώς θα συμβαίνει και με τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια. Θα πωλούνται, θα αγοράζονται και θα μεταπωλούνται κατόπιν επεξεργασίας (διαχείρισης) σε ένα ευρύ, διεθνές αγοραστικό κοινό (funds και όχι μόνο), το οποίο θα πληρώνει αναλόγως του αν ψάχνει από… βιολογική ντομάτα για σαλάτα μέχρι ντοματοπελτέ ή σάλτσα. Το μόνο σίγουρο είναι ότι τίποτα δεν θα μείνει στα αζήτητα, αφού σταδιακά ακόμα και τα χειρότερα των κακών δανείων θα βρουν το αγοραστικό τους κοινό.»

Αυτό που δεν μας ενημερώνει το άρθρο είναι αν θα υπάρχει ανάλογη κατηγοριοποίηση και στους εργαζόμενους της διαχείρισης αυτών των δανείων και αν θα δούμε μελλοντικά και αγγελίες του τύπου: Υπάλληλος με εμπειρία στην διαχείριση δανείων NPLs βιολογικής καλλιέργειας Ζητείται από σοβαρό fund

Πράγματι αναρωτιέται κανείς αν πρέπει να τους πάρει στα σοβαρά με αυτά που γράφουν ή απλά να τους πάρει… με τις ντομάτες.

Και ενώ όλα αυτά τα ευτράπελα γράφονται για την νέα εξαγωγική δραστηριότητα της χώρας προκαλεί έντονο προβληματισμό η τύχη των υπαλλήλων του πρώην RBU της Πειραιώς οι οποίοι επέλεξαν να παραμείνουν στην Τράπεζα και διανύουν ήδη την τέταρτη εβδομάδα αναγκαστικής αδείας μετ’αποδοχών. Θα αξιοποιηθούν σε άλλες τραπεζικές δραστηριότητες όπως προβλέπει και η συμφωνία με την ΟΤΟΕ, θα πιεστούν εκ νέου αφόρητα να εγκαταλείψουν την Τράπεζα για να συνδράμουν στην intrum ή απλά θα δούνε την έξοδο για το σπίτι;

Η Τράπεζα Πειραιώς οφείλει να σχεδιάσει προσεκτικά τα επόμενα βήματά της σχετικά με την διαχείριση και αξιοποίηση εντέλει αυτών των ανθρώπων πολύ περισσότερο τώρα που βρίσκεται μπροστά στην αξιοποίηση ενός νέου σχεδίου διάσωσης ύψους 9 δις. ευρώ με την εγγύηση του ελληνικού δημοσίου, δηλαδή με λεφτά όλων των Ελλήνων φορολογουμένων και άρα και των εργαζομένων της.

Λόγοι δημοσίου συμφέροντος και εταιρικής κοινωνικής ευθύνης επιβάλλουν την προστασία της απασχόλησης στις Τράπεζες. Δεν μπορεί το κοινωνικό σύνολο να βάζει μονίμως το χέρι στην τσέπη για να καλύπτει τις ζημιές ιδιωτικών εταιρειών και να μην συμμετέχει στα οφέλη.»

Κατηγορίες: Xρονολογική σειρά, Ανακ. Συσπείρωσης, Ανακοινώσεις, Ενημέρωση, Συνδικαλιστικά

 
 

Μην παραλείψετε να διαβάσετε:

Μονομερής πολιτική υπέρ των τραπεζών και των funds από την κυβέρνηση

  Αναδημοσιεύουμε παρακάτω το άρθρο του Κώστα Τσουκαλά που αναφέρεται στις διαπραγματεύσεις και στα μηδαμινά…

Αρχίζει η καταβολή των αναδρομικών από τον ΕΦΚΑ

Αναδημοσιεύουμε παρακάτω την ανακοίνωση του ΣΕΤΑΠ πουα αφορά την καταβολή των αναδρομικών απο τον ΕΦΚΑ.…

Περιμένοντας τους βαρβάρους;*

  Είθισται όταν γίνεται μια απεργία και μάλιστα επιτυχημένη, την επόμενη ή τις επόμενες μέρες…

Το αύριο μας ανήκει – αρκεί εμείς να φροντίσουμε γι’ αυτό σήμερα

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες η τετράωρη προειδοποιητική στάση εργασίας στην Αχαΐα, ενάντια στα σχέδια…

Δεν πάει άλλο… Στάση εργασίας την Τρίτη 24/05/2022 στο νομό Αχαΐας.

Το τελευταίο διάστημα έχουν ενταθεί οι μετακινήσεις συναδέλφων σε όλη την Ελλάδα από και προς…

Νομίζεις οτι δεν έχεις φωνή; ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ εκλογες ΣΕΤΑΠ 2022