Συνέντευξη με έναν βρικόλακα…

 

Διαστάσεις επιδημίας έχουν πάρει τις τελευταίες εβδομάδες οι συνεντεύξεις στη ΔΑΔ. Συνάδελφοι από τις τέσσερις γωνιές της Ελλάδας καλούνται στην Αθήνα για να περάσουν συνέντευξη στο Προσωπικό.

Η τράπεζα πληρώνει εισιτήρια, οδοιπορικά (αεροπορικά μάλιστα) για να φέρει τους συναδέλφους στο Αμερικής 4 και ούτε λίγο ούτε πολύ να τους πει ότι δεν κάνουν για την τράπεζα και να τους προτείνει την εθελούσια αφήνοντας υπονοούμενα ότι υπάρχει και πιθανότητα καταγγελίας της σύμβασης!

Στη συνέχεια δίνεται στους συναδέλφους μια μικρή χρονική διορία προκειμένου να απαντήσουν (έως την Παρασκευή ή έως τη Δευτέρα…) στην «πρόταση» αυτή. Όταν η απάντησή είναι αρνητική, επανέρχονται στην συνέχεια με νέο ραντεβού στη ΔΑΔ ( του στυλ μήπως δεν το σκέφτηκε καλά ο συνάδελφος; ), αυτή τη φορά με ανώτερο στέλεχος του προσωπικού προκειμένου έτσι να ολοκληρωθεί ένας κύκλος εκφοβισμού.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Διοίκηση καλεί συναδέλφους για να απειλήσει, να τρομοκρατήσει και τελικά να τους ωθήσει προς την έξοδο. Όμως κάθε φορά τόσο τα κριτήρια όσο και οι απειλές ποικίλουν και προσαρμόζονται στις περιστάσεις.

Αυτή τη φορά το πογκρόμ περιλαμβάνει συναδέλφους που είχαν δύο συνεχόμενες χρονιές άσσο στην αξιολόγηση.

Ακόμα και συνάδελφοι που έχουν δικαιωθεί στις ενστάσεις τους (!) καλούνται σε συνεντεύξεις για να πιεστούν να φύγουν με πρόσχημα την χαμηλή αξιολόγηση.

Δεν σέβονται ακόμα και την ίδια διάτρητη αξιολόγηση που οι ίδιοι έφτιαξαν…

Οι πρωταγωνιστές στην κακοστημένη αυτή παράσταση της ΔΑΔ, ως άλλοι βρικόλακες που διψούν για αίμα είναι παλιά και νέα φυντάνια της ΔΑΔ που όπως αποδεικνύεται ξεπερνούν τα εσκαμμένα.

 

Έπεσε και το τελευταίο φύλο συκής…

Αυτά όσον αφορά τη Διοίκηση και τις επιλογές της.

Όμως σημασία έχουν και οι κινήσεις συνδικαλιστών και συλλόγων που υποτίθεται ότι εκλέγονται για να στηρίξουν τους συναδέλφους.

Υπάρχει λοιπόν κάποιος συνδικαλιστής σήμερα που πέφτει από τα σύννεφα τώρα που η αξιολόγηση γίνεται αφορμή για να σπρωχτούν οι συνάδελφοι στην έξοδο;

¨Όταν η πλειοψηφία του ΣΕΤΠ (ΔΗΣΥΕ) έβαζε φαρδιά πλατιά την υπογραφή της στο σύστημα αξιολόγησης λέγοντας ότι έχει ενισχυτικό χαρακτήρα το πίστευε ή μας κορόιδευε;

Επειδή στη ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ δεν δίνουμε εύκολες απαντήσεις ανάλογα με τι μας βολεύει προστρέξαμε στα γραπτά…

Τελικά μας διαφώτισε το πρακτικό που διαβάσαμε από ένσταση συναδέλφου.

Μια ένσταση  η οποία απορρίφθηκε ομόφωνα!

Τι και αν στην επιτροπή ενστάσεων συμμετείχε και ο εκπρόσωπος των εργαζομένων -σ.Μουλακάκης;

Αλήθεια ο συνάδελφος πρόεδρος του ΣΕΤΠ γιατί ψήφισε κατά του συναδέλφου; Ούτως ή άλλως οι 4 εκπρόσωποι της τράπεζας έχουν άνετη πλειοψηφία. Ποιος ήταν ο λόγος;

Εκτός από τον συνάδελφο που ψάχνει απαντήσεις, αφού σε σύντομο χρονικό διάστημα κλήθηκε σε μία από τις «γνωστές» συνέντευξεις στη ΔΑΔ, πιστεύουμε ότι ο σ. Μουλακάκης πρέπει να δώσει δημόσια εξηγήσεις για τη στάση του σε όλους τους συναδέλφους.

Γιατί και σε ποιες περιπτώσεις εκπρόσωπος των εργαζομένων ψηφίζει κατά των συναδέλφων;

Τη στιγμή που συνάδελφοι καλούνται στη ΔΑΔ, προκειμένου να εκπαραθυρωθούν από την τράπεζα με πρόσχημα την αξιολόγηση, η στάση του εκπροσώπου των εργαζομένων αποκτά μεγαλύτερη βαρύτητα.

 

Τι κάνουμε;

Η υλοποίηση του νέου business plan χρειάζεται (όπως και τα προηγούμενα άλλωστε) αίμα, και οι «εργασιακοί βρικόλακες» της ΔΑΔ έχουν ξαμοληθεί. Η σύνδεση της αξιολόγησης με την επόμενη ημέρα στην τράπεζα, οι στοχευμένες πιέσεις και εκβιασμοί είναι άκρως ανησυχητικό φαινόμενο.

Το σοβαρό θέμα της αξιολόγησης και της εργαλειοποίησης της θα πρέπει άμεσα να απασχολήσει την ΟΤΟΕ και να πάρει σχετικές πρωτοβουλίες και συνδικαλιστικές και νομικές.

Είναι αδιανόητο σήμερα με αυτό το πολιτικό κλίμα και με τις αποτελεσματικές κινητοποιήσεις, στάσεις εργασίας, απεργία, κινητοποιήσεις Δήμων, φορέων και κομμάτων να επιτρέπουμε στη Διοίκηση της τράπεζας Πειραιώς να κάνει τις συνεντεύξεις της ντροπής.

Υπάρχουν συγκεκριμένες προτάσεις για να ακυρώσουμε τις συνεντεύξεις της ντροπής.

Εδώ είμαστε…

Κατηγορίες: [show_post_categories show="category" hyperlink="yes"]

 
 

Μην παραλείψετε να διαβάσετε:

Μονομερής πολιτική υπέρ των τραπεζών και των funds από την κυβέρνηση

  Αναδημοσιεύουμε παρακάτω το άρθρο του Κώστα Τσουκαλά που αναφέρεται στις διαπραγματεύσεις και στα μηδαμινά…

Αρχίζει η καταβολή των αναδρομικών από τον ΕΦΚΑ

Αναδημοσιεύουμε παρακάτω την ανακοίνωση του ΣΕΤΑΠ πουα αφορά την καταβολή των αναδρομικών απο τον ΕΦΚΑ.…

Περιμένοντας τους βαρβάρους;*

  Είθισται όταν γίνεται μια απεργία και μάλιστα επιτυχημένη, την επόμενη ή τις επόμενες μέρες…

Το αύριο μας ανήκει – αρκεί εμείς να φροντίσουμε γι’ αυτό σήμερα

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες η τετράωρη προειδοποιητική στάση εργασίας στην Αχαΐα, ενάντια στα σχέδια…

Δεν πάει άλλο… Στάση εργασίας την Τρίτη 24/05/2022 στο νομό Αχαΐας.

Το τελευταίο διάστημα έχουν ενταθεί οι μετακινήσεις συναδέλφων σε όλη την Ελλάδα από και προς…

Νομίζεις οτι δεν έχεις φωνή; ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ εκλογες ΣΕΤΑΠ 2022