Συνάντηση με τον ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα της απόσχισης του REAL ESTATE

Στα πλαίσια των πολιτικών παρεμβάσεων που έχουν αποφασιστεί από τους 5 συλλόγους για το θέμα της απόσχισης πραγματοποιήθηκε εχθές 18/07/2022 συνάντηση με το ΣΥΡΙΖΑ όπου συμμετείχαν ο κ. Φλαμπουράρης και η κ.Ξενογιαννακοπούλου.

Προηγήθηκε συνάντηση με το ΚΚΕ την προηγούμενη εβδομάδα ενώ ακολουθεί την Τετάρτη συνάντηση με το ΠΑΣΟΚ.

Από την πλευρά μας ενημερώσαμε για την επαπειλούμενη απόσχιση του real Estate, για τις συνεχόμενες πιέσεις στο προσωπικό και αναπτύξαμε τους προβληματισμούς μας για τις επιπτώσεις της συρρίκνωσης στην οικονομία στην κοινωνία και τις εργασιακές σχέσεις.

Ο κ. Φλαμπουράρης τόνισε την αναγκαιότητα οι τράπεζες να συμβάλουν στην ανάπτυξη και ειδικότερα στην χρηματοδότηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων αλλά και να έχουν ένα ισχυρό ρόλο στο νέο κοινωνικό μοντέλο.

Επίσης αναφέρθηκε στο κρίσιμο ρόλο των τοπικών κοινωνιών ως αντίβαρο στα προς υλοποίηση σχέδια συρρίκνωσης των τραπεζών.

Η κ. Ξενογιαννακοπούλου επισήμανε την πληθώρα κοινοβουλευτικών πρωτοβουλιών του ΣΥΡΙΖΑ για την υπεράσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων  και τις διώξεις στην τράπεζα Πειραιώς.

Από την πλευρά της δεσμεύτηκε ότι εφόσον ο ΣΥΡΙΖΑ λάβει τη λαϊκή εντολή στις εκλογές θα αναθεωρηθεί ο νόμος για τις αποσχίσεις προκειμένου οι εργοδότες και εν προκειμένου οι Διοικήσεις των τραπεζών να μην εφαρμόζουν κρυφή ατζέντα και βρίσκουν κερκόπορτες για να υλοποιούν τα αντιεργασιακά τους σχέδια.

 

Παρακάτω το Δελτίο Τύπου:

 

18/07/2022

  

Συνάντηση Αλ. Φλαμπουράρη – Μ. Ξενογιαννακοπούλου με Συλλόγους Εργαζομένων στην Τράπεζα Πειραιώς

 

Συνάντηση με πέντε Συλλόγους Εργαζομένων στην Τράπεζα Πειραιώς είχαν ο Αλέκος Φλαμπουράρης, υπεύθυνος Χρηματοπιστωτικού Τομέα και συντονιστής ΕΠΕΚΕ της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ–Προοδευτική Συμμαχία και η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων ενημέρωσαν για τις αρνητικές επιπτώσεις που έχουν στις θέσεις εργασίας και τις εργασιακές σχέσεις, οι αποφάσεις της διοίκησης της τράπεζας σχετικά με τις αποσχίσεις κλάδων, τη  συρρίκνωση του δικτύου καταστημάτων και τις συνεχείς πιέσεις για εθελούσιες αποχωρήσεις εργαζομένων.

Εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. οι εκπρόσωποι της Κ.Ο. εξέφρασαν την πλήρη στήριξή τους στις θέσεις και τις διεκδικήσεις των εργαζομένων και αναφέρθηκαν στις πρωτοβουλίες που έχουν αναλάβει σε κοινοβουλευτικό και θεσμικό επίπεδο, προς αυτή την κατεύθυνση.

Τόνισαν την ανάγκη προστασίας των θέσεων εργασίας, σεβασμού των εργασιακών δικαιωμάτων, τις συνέπειες που προκύπτουν από το κλείσιμο υποκαταστημάτων στην οικονομική δραστηριότητα των τοπικών κοινωνιών και συνολικά της ελληνικής οικονομίας, αφού πρέπει να στηριχτούν οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις που αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της.

Τέλος, τόνισαν ότι θα συνεχίσουν να παρακολουθούν τα θέματα που αναδείχτηκαν από τη συνάντηση και δεσμεύτηκαν ότι θα επανεξεταστεί το θεσμικό πλαίσιο των αποσχίσεων, ώστε αυτές οι πρακτικές να σταματήσουν να λειτουργούν σε βάρος των εργαζομένων και του δημόσιου συμφέροντος.

Κατηγορίες: Xρονολογική σειρά, Ανακ. Συσπείρωσης, Ανακοινώσεις, Συνδικαλιστικά

 
 

Μην παραλείψετε να διαβάσετε:

Μονομερής πολιτική υπέρ των τραπεζών και των funds από την κυβέρνηση

  Αναδημοσιεύουμε παρακάτω το άρθρο του Κώστα Τσουκαλά που αναφέρεται στις διαπραγματεύσεις και στα μηδαμινά…

Αρχίζει η καταβολή των αναδρομικών από τον ΕΦΚΑ

Αναδημοσιεύουμε παρακάτω την ανακοίνωση του ΣΕΤΑΠ πουα αφορά την καταβολή των αναδρομικών απο τον ΕΦΚΑ.…

Περιμένοντας τους βαρβάρους;*

  Είθισται όταν γίνεται μια απεργία και μάλιστα επιτυχημένη, την επόμενη ή τις επόμενες μέρες…

Το αύριο μας ανήκει – αρκεί εμείς να φροντίσουμε γι’ αυτό σήμερα

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες η τετράωρη προειδοποιητική στάση εργασίας στην Αχαΐα, ενάντια στα σχέδια…

Δεν πάει άλλο… Στάση εργασίας την Τρίτη 24/05/2022 στο νομό Αχαΐας.

Το τελευταίο διάστημα έχουν ενταθεί οι μετακινήσεις συναδέλφων σε όλη την Ελλάδα από και προς…

Νομίζεις οτι δεν έχεις φωνή; ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ εκλογες ΣΕΤΑΠ 2022