Συνάντηση ΣΕΤΑΠ με ΔΑΔ για το θέμα της εθελούσιας άδειας


07/11/2018

Την Τετάρτη το πρωί (07/11/2018) έγινε η προγραμματισμένη συνάντηση των δύο συλλόγων ΣΕΤΑΠ – ΣΥΓΤΕ με τη ΔΑΔ για τα θέματα της εθελοντικής άδειας άνευ αποδοχών και των ευέλικτων μορφών απασχόλησης. Εκεί επιβεβαιώθηκε το θέμα που… δεν υπήρχε!

Στην αρχή ζήτησαν συγνώμη για το «μπέρδεμα» που δεν μας κάλεσαν νωρίτερα να συζητήσουμε τα «σενάρια» αυτά. Η κ. Μακαριγάκη μας είπε ότι
τα σενάρια αυτά είναι «εθελοντικά» και ότι θα πρέπει να «φτιαχτεί ένα πλαίσιο» που να γνωρίζουν οι συνάδελφοι για το τι δικαιούνται από την τράπεζα.

Στην συνέχεια ανέφερε ότι «δεν καταλαβαίνει που είναι το πρόβλημα (!)» σε αυτές τις προτάσεις της διοίκησης προς τους εργαζόμενους, ότι πρόθεση της τράπεζας είναι να μαζέψει τα κόστη χωρίς να δημιουργήσει πρόβλημα στον οργανισμό και ότι υπάρχουν διάφορες προσεγγίσεις για τους τρόπους που μπορεί να γίνει αυτό.

Της εξηγήσαμε πόσο εθελοντικά είναι τα εθελοντικά σ αυτήν την Τράπεζα…
Σε ερώτηση μας ποιοι είναι αυτοί οι τρόποι, οι εκπρόσωποι της ΔΑΔ απέφυγαν να απαντήσουν. Μας ειπώθηκε επίσης ότι «δεν έπρεπε» να ανεβάσουν το θέμα οι σύλλογοι με ανακοινώσεις χωρίς πρώτα να κουβεντιάσουν με τη διοίκηση. Στο ερώτημα μας πως εξυπηρετείται η μείωση του κόστους όταν οι συνάδελφοι θα επιστρέψουν στην θέση εργασίας τους στην τράπεζα μετά από 3-6 ή 12 μήνες, δεν πήραμε απάντηση…

Το θέατρο του παραλόγου…

Μια εβδομάδα μετά την πρώτη αναφορά του θέματος από την ανακοίνωση του ΣΕΤΠ και η διοίκηση διατείνεται ότι «Δεν έχει αποφασίσει τι θα κάνει με το θέμα». Είναι ξεκάθαρο ότι οι «νέοι αστέρες» της διοίκησης μετρούν τις αντιδράσεις μας και προσπαθούν να φτιάξουν κλίμα τρόμου και φόβου.
Ας μην κοροϊδευόμαστε!
Το συμπέρασμα από αυτή τη συνάντηση επιβεβαιώνει την αρχική μας εκτίμηση την οποία επαναλαμβάνουμε:

«Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
Οι ενέργειες αυτές τις διοίκησης είναι παράνομες και σκοπό έχουν να τρομοκρατήσουν τους συναδέλφους για να μας σπρώξουν αύριο πιο εύκολα στην έξοδο από την τράπεζα μέσω ενός νέου προγράμματος εθελούσιας.
Μην μασάτε, μην τσιμπάτε : δεν μπορούν να μας κάνουν τίποτα!
Φαίνεται ότι την περυσινή σύσσωμη αντίδραση των συλλόγων και την ανατροπή των σχεδίων της απόσχισης των κλάδων, κάποιοι την θεώρησαν συγκυριακή.
Η απάντηση όλων των εργαζομένων στην τράπεζα Πειραιώς θα είναι και πάλι άμεση, ενωτική και αγωνιστική.»

Πλην Λακεδαιμονίων…

Δυστυχώς στη συνάντηση είχαμε και παρατράγουδα.
Η εκπρόσωπος της ΔΑΚΕ που πήρε προς το τέλος τον λόγο ανακοίνωσε (!) ότι ο σύλλογος αποδέχεται το σενάριο της εθελούσιας άδειας άνευ αποδοχών που πρότεινε η διοίκηση.

Στις έντονες διαμαρτυρίες μας αναγκάστηκε να ανασκευάσει…
Δεν ξέρουμε αν η ΔΑΚΕ άλλα γράφει και άλλα εννοεί, αλλά φαίνεται ότι κάποιοι συνδικαλιστές έχουν την τάση να «μετανοούν», όταν βρίσκονται μπροστά στους διοικούντες και άλλα λένε πίσω από κλειστές πόρτες…

Τέλος σημειώνουμε, ότι είναι η δεύτερη φορά μέσα σε πολύ σύντομο διάστημα που η εκπρόσωπος της ΔΑΚΕ διαφοροποιείται, από την θέση του συλλογου, παρ’ολο το θεσμικό της ρόλο, σαν γραμματέας του συλλόγου.

Κατηγορίες: Xρονολογική σειρά, Ανακ. Συσπείρωσης, Συνδικαλιστικά

 
 

Μην παραλείψετε να διαβάσετε:

Μονομερής πολιτική υπέρ των τραπεζών και των funds από την κυβέρνηση

  Αναδημοσιεύουμε παρακάτω το άρθρο του Κώστα Τσουκαλά που αναφέρεται στις διαπραγματεύσεις και στα μηδαμινά…

Αρχίζει η καταβολή των αναδρομικών από τον ΕΦΚΑ

Αναδημοσιεύουμε παρακάτω την ανακοίνωση του ΣΕΤΑΠ πουα αφορά την καταβολή των αναδρομικών απο τον ΕΦΚΑ.…

Περιμένοντας τους βαρβάρους;*

  Είθισται όταν γίνεται μια απεργία και μάλιστα επιτυχημένη, την επόμενη ή τις επόμενες μέρες…

Το αύριο μας ανήκει – αρκεί εμείς να φροντίσουμε γι’ αυτό σήμερα

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες η τετράωρη προειδοποιητική στάση εργασίας στην Αχαΐα, ενάντια στα σχέδια…

Δεν πάει άλλο… Στάση εργασίας την Τρίτη 24/05/2022 στο νομό Αχαΐας.

Το τελευταίο διάστημα έχουν ενταθεί οι μετακινήσεις συναδέλφων σε όλη την Ελλάδα από και προς…

Νομίζεις οτι δεν έχεις φωνή; ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ εκλογες ΣΕΤΑΠ 2022