Σε Holding μετατρέπεται η Τράπεζα Πειραιώς – Σε νέα θυγατρική θα εισφερθούν οι τραπεζικές δραστηριότητες

Σε εταιρεία Συμμετοχών μετατρέπεται η Τράπεζα Πειραιώς, καθώς προχωρά στη απόσχιση του κλάδου τραπεζικής δραστηριότητας που θα εισφερθεί σε νέα θυγατρική εταιρεία.

Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε η τράπεζα, κατά την από 23.07.2020 συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της αποφασίστηκε η έναρξη της διαδικασίας διάσπασης της Τράπεζας με απόσχιση του κλάδου τραπεζικής δραστηριότητας και σύσταση νέας εταιρείας – πιστωτικού ιδρύματος, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 16 του ν. 2515/1997 και των άρθρων 57 παρ. 3 και 59-74 του ν. 4601/2019, όπως ισχύουν .

Ειδικότερα, κατά την ως άνω συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας αποφασίστηκαν τα ακόλουθα:

– Η Διάσπαση θα πραγματοποιηθεί με απόσχιση του κλάδου τραπεζικής δραστηριότητας της Πειραιώς και εισφορά αυτού στην νέα εταιρεία, η οποία θα λάβει τραπεζική άδεια και θα είναι 100% θυγατρική της.

– Μετά την ολοκλήρωση της Διάσπασης, η Πειραιώς θα διατηρήσει περιουσιακά στοιχεία, υποχρεώσεις και δραστηριότητες που δεν αφορούν την άσκηση τραπεζικών εργασιών, θα παύσει να είναι πιστωτικό ίδρυμα, ενώ οι μετοχές της θα παραμείνουν εισηγμένες στην Κύρια Αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

Ως ημερομηνία του Ισολογισμού Μετασχηματισμού της Διάσπασης ορίστηκε η 31η Ιουλίου 2020. Όλες οι πράξεις και συναλλαγές που θα διενεργούνται από τη Πειραιώς μετά την ημερομηνία του Ισολογισμού Μετασχηματισμού και αφορούν στον εισφερόμενο κλάδο τραπεζικής δραστηριότητας, θεωρούνται ότι διενεργούνται για λογαριασμό της νέας θυγατρικής. 

Τα ειδικά δικαιώματα του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας θα διατηρηθούν και έναντι της θυγατρικής κατόπιν ολοκλήρωσης της Διάσπασης, σύμφωνα με τα ειδικώς οριζόμενα στο ν. 3864/2010, όπως ισχύει.

Η ολοκλήρωση της Διάσπασης τελεί υπό την αίρεση των κατά τον Νόμο απαιτούμενων εγκρίσεων από το Διοικητικό Συμβούλιο και τη Γενική Συνέλευση των μετόχων της Τράπεζας, καθώς και της λήψης όλων των αναγκαίων εγκρίσεων από τις αρμόδιες εποπτικές αρχές και το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

Η Τράπεζα Πειραιώς θα ενημερώνει το επενδυτικό κοινό για την εξέλιξη της διαδικασίας της Διάσπασης, σε συμμόρφωση με το νομοθετικό και κανονιστικό πλαίσιο.

Πηγή: www.capital.gr

Κατηγορίες: Xρονολογική σειρά, Ενημέρωση, Εργασιακά, Τραπεζικά

 
 

Μην παραλείψετε να διαβάσετε:

Μονομερής πολιτική υπέρ των τραπεζών και των funds από την κυβέρνηση

  Αναδημοσιεύουμε παρακάτω το άρθρο του Κώστα Τσουκαλά που αναφέρεται στις διαπραγματεύσεις και στα μηδαμινά…

Αρχίζει η καταβολή των αναδρομικών από τον ΕΦΚΑ

Αναδημοσιεύουμε παρακάτω την ανακοίνωση του ΣΕΤΑΠ πουα αφορά την καταβολή των αναδρομικών απο τον ΕΦΚΑ.…

Περιμένοντας τους βαρβάρους;*

  Είθισται όταν γίνεται μια απεργία και μάλιστα επιτυχημένη, την επόμενη ή τις επόμενες μέρες…

Το αύριο μας ανήκει – αρκεί εμείς να φροντίσουμε γι’ αυτό σήμερα

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες η τετράωρη προειδοποιητική στάση εργασίας στην Αχαΐα, ενάντια στα σχέδια…

Δεν πάει άλλο… Στάση εργασίας την Τρίτη 24/05/2022 στο νομό Αχαΐας.

Το τελευταίο διάστημα έχουν ενταθεί οι μετακινήσεις συναδέλφων σε όλη την Ελλάδα από και προς…

Νομίζεις οτι δεν έχεις φωνή; ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ εκλογες ΣΕΤΑΠ 2022