NEWCO – HOLDCO

Δημοσιεύουμε παρακάτω την ανακοίνωση της ΔΑΔ που αφορά τις εξελίξεις στο hive down. Ένα ζήτημα που θα απασχολήσει το αυριανό ΔΣ του ΣΕΤΑΠ (Τρίτη 28 Ιουλίου 2020). Θα επανέλθουμε τις επόμενες ημέρες με ενημέρωση για το πολύ σημαντικό αυτό θέμα.

……………………………………………………………………………………………………………………..

Ανακοίνωση – 24.07.2020

Αγαπητοί συνεργάτες,

Η Τράπεζα Πειραιώς έχει θέσει σε εφαρμογή το στρατηγικό σχέδιο εταιρικού μετασχηματισμού της, με στόχο να βελτιστοποιήσει την αποτελεσματικότητα και αποδοτικότητά της και να επιταχύνει την εξυγίανση του ισολογισμού της.

Στην κατεύθυνση αυτή, οι τραπεζικές δραστηριότητες πρόκειται να αποσχισθούν σε μια νέα κατά 100% θυγατρική τράπεζα («NewCo»), ενώ επιλεγμένες μη τραπεζικές δραστηριότητες θα διατηρηθούν στη μητρική εταιρεία του Ομίλου («HoldCo»), η οποία θα μετεξελιχθεί σε εταιρεία συμμετοχών εισηγμένη στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Ειδικότερα, με βάση το παραπάνω σχέδιο για την υλοποίησή του εταιρικού μετασχηματισμού:

Όλες οι τραπεζικές δραστηριότητες θα μεταφερθούν στη νέα Τράπεζα Πειραιώς (NewCo), η οποία θα διενεργεί το σύνολο των τραπεζικών εργασιών, όπως ακριβώς και σήμερα.

Η μητρική HoldCo θα κατέχει το 100% των μετοχών της NewCo και θα παραμείνει εισηγμένη στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Σχεδόν το σύνολο του προσωπικού, τα καταστήματα και όλες οι υποδομές που σχετίζονται με τραπεζικές εργασίες και όλες οι ελληνικές θυγατρικές εταιρείες (πλην της ασφαλιστικής πρακτορειακής θυγατρικής εταιρείας) μεταφέρονται στη NewCo.

Η HoldCo θα διατηρήσει δραστηριότητες και περιουσιακά στοιχεία που σχετίζονται κυρίως με την παροχή υπηρεσιών σε ομιλικό επίπεδο και σε τρίτους, υπηρεσιών προς μετόχους, εργασίες ασφαλιστικής διαμεσολάβησης και παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών σε επιχειρήσεις.

Σύμφωνα με τις διατάξεις του Π.Δ. 178/2002, όλοι οι εργαζόμενοι που θα μεταφερθούν στη NewCo, θα μεταφερθούν με τους ίδιους όρους και τις συνθήκες εργασίας, διατηρώντας πλήρως τις ατομικές, επιχειρησιακές και κλαδικές συμβάσεις του κλάδου των τραπεζοϋπαλλήλων, τον Κανονισμό Εργασίας τους, τα ομαδικά ασφαλιστήρια/προγράμματα σύνταξης και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, όλες τις παροχές τους και γενικά όλα τα εργασιακά δικαιώματα και υποχρεώσεις τους. Επίσης, θα συνεχίσουν να ισχύουν όλες οι Πολιτικές Ανθρώπινου Δυναμικού του Ομίλου (Εκπαίδευσης, Αξιολόγησης, Μετακινήσεων, Τοποθετήσεων, κα).

Οι εργαζόμενοι με σύμβαση τράπεζας που θα παραμείνουν στη HoldCo θα συνεχίσουν να απασχολούνται υπό τους ίδιους όρους και συνθήκες εργασίας, διατηρώντας τις ατομικές, επιχειρησιακές και κλαδικές συμβάσεις παρούσες και μελλοντικές του κλάδου των τραπεζοϋπαλλήλων. Όλες οι παροχές και τα προνόμια που προκύπτουν από τις ατομικές, επιχειρησιακές και κλαδικές συμβάσεις εργασίας, (πχ νέο δάνειο προκαταβολής μισθών, νέο στεγαστικό ΣΣΕ), καθώς και τα ομαδικά ασφαλιστήρια/προγράμματα σύνταξης και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης θα εξακολουθούν να ισχύουν. Τέλος, θα ισχύουν και στη HoldCo όλες οι Πολιτικές Ανθρώπινου Δυναμικού του Ομίλου.

Η διακριτή λειτουργία της HoldCo και της NewCo ξεκινά επισήμως με την ολοκλήρωση των διαδικασιών του εταιρικού μετασχηματισμού. Η ημερομηνία αυτή αναμένεται να είναι η 1/12/2020.

Τα παραπάνω θα αποτυπωθούν σε συμφωνία που θα καταρτιστεί με τον αντιπροσωπευτικό Σύλλογο Εργαζομένων της Τράπεζας.

Η Διοίκηση με τις ομάδες έργου που έχουν συγκροτηθεί, προετοιμάζουν την επιτυχή ολοκλήρωση του μετασχηματισμού, που θα εξασφαλίσει την ομαλή μετάβαση στο νέο οργανωτικό σχήμα του Ομίλου.

Χρήστος Μεγάλου                                                         Γιώργος Γεωργόπουλος

Διευθύνων Σύμβουλος                                             Ανώτερος Γενικός Διευθυντής

Κατηγορίες: Xρονολογική σειρά, Ανακ. Διοίκησης, Συνδικαλιστικά, Τράπεζα Πειραιώς

 
 

Μην παραλείψετε να διαβάσετε:

Μονομερής πολιτική υπέρ των τραπεζών και των funds από την κυβέρνηση

  Αναδημοσιεύουμε παρακάτω το άρθρο του Κώστα Τσουκαλά που αναφέρεται στις διαπραγματεύσεις και στα μηδαμινά…

Αρχίζει η καταβολή των αναδρομικών από τον ΕΦΚΑ

Αναδημοσιεύουμε παρακάτω την ανακοίνωση του ΣΕΤΑΠ πουα αφορά την καταβολή των αναδρομικών απο τον ΕΦΚΑ.…

Περιμένοντας τους βαρβάρους;*

  Είθισται όταν γίνεται μια απεργία και μάλιστα επιτυχημένη, την επόμενη ή τις επόμενες μέρες…

Το αύριο μας ανήκει – αρκεί εμείς να φροντίσουμε γι’ αυτό σήμερα

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες η τετράωρη προειδοποιητική στάση εργασίας στην Αχαΐα, ενάντια στα σχέδια…

Δεν πάει άλλο… Στάση εργασίας την Τρίτη 24/05/2022 στο νομό Αχαΐας.

Το τελευταίο διάστημα έχουν ενταθεί οι μετακινήσεις συναδέλφων σε όλη την Ελλάδα από και προς…

Νομίζεις οτι δεν έχεις φωνή; ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ εκλογες ΣΕΤΑΠ 2022