Με ρήτρα μισθολογικής προστασίας η νέα σύμβαση της Alpha Bank

Επιχειρησιακή σύμβαση εργασίας, τριετούς διάρκειας (2020-2022) με στόχο τη διατήρηση της εργασιακής ειρήνης εν όψει και της μελλοντικής μεταφοράς των «κόκκινων» δανείων και των εργαζομένων στις αντίστοιχες διευθύνσεις στη νέα εταιρεία υπέγραψαν ο Σύλλογος Εργαζομένων της Alpha Bank και ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας Βασίλης Ψάλτης.

Οι δύο πλευρές συνυπογράφουν και διάταξη προστασίας της απασχόλησης, ενώ ο σύλλογος υπογραμμίζει ότι στη νέα σύμβαση υπάγονται όλοι οι εργαζόμενοι, όπως και όσοι υπηρετούν στις διευθύνσεις διαχείρισης καθυστερήσεων δανείων και θα συνεχίσουν μελλοντικά να εργάζονται στη νέα εταιρεία.

Ειδικότερα, στην επιχειρησιακή σύμβαση που υπέγραψαν εκ μέρους του συλλόγου ο πρόεδρος, Τάσος Γκιάτης, και ο γενικός γραμματέας, Παναγιώτης Αδαμόπουλος, προβλέπεται η μισθολογική προστασία σε οποιαδήποτε υπηρεσιακή μεταβολή, επεκτείνοντας την πρόβλεψη προηγούμενης σύμβασης με την οποία τα 1.800 ευρώ είχαν κατοχυρωθεί ως όριο προστασίας από μειώσεις κλαδικών, ΕΣΣΕ ή νομοθετικών ρυθμίσεων:

Από 1/3/2020 στους υπαλλήλους των οποίων οι μηνιαίες τακτικές αποδοχές είναι μεγαλύτερες του ποσού των 1.800 ευρώ και λόγω αλλαγής θέσης διαμορφώνονται σε ποσό μικρότερο των 1.800 ευρώ, θα καταβάλλεται ποσό, με τίτλο «Ειδική Ρύθμιση», το ύψος του οποίου θα διαμορφώνεται από τη διαφορά των ως άνω μειωμένων αποδοχών και του ποσού των 1.800 ευρώ.

Παράλληλα, στους υπαλλήλους των οποίων οι μηνιαίες τακτικές αποδοχές είναι ίσες ή μικρότερες του ποσού των 1.800 ευρώ και λόγω αλλαγής θέσης, μειώνονται, θα χορηγείται ποσό με τίτλο «Ειδική Ρύθμιση», το οποίο θα διαμορφώνεται από τη διαφορά των ως άνω μειωμένων αποδοχών και των μηνιαίων τακτικών αποδοχών που ελάμβαναν πριν από την αλλαγή της θέσης.

Και στις δύο περιπτώσεις, το ποσό με τίτλο «Ειδική Ρύθμιση» θα συμψηφίζεται με κάθε είδους μελλοντικές αυξήσεις και μέχρι την εξάντληση της κατά τα ανωτέρω διαμορφωθείσας διαφοράς.

Από 1/3/2020 τα επιδόματα βαθμού αυξάνονται σε ποσοστό 44% για τον υπολογιστή, 36% για λογιστή Β’, 28,5% για λογιστή Α’, 19% για υποτμηματάρχη, 16% για τμηματάρχη Β’ και 10,52% για τμηματάρχη Α’.

Ακόμη, τα επιδόματα βαθμού και εξόδων παραστάσεως βαθμού ενοποιούνται και πλέον θα αναφέρονται ως επίδομα βαθμού (βλ. πίνακα).

Επιπλέον προβλέπεται μια σειρά παροχών για τους εργαζομένους και τις οικογένειές τους, όπως:

◆ αύξηση του ετήσιου ορίου αποζημίωσης εξόδων νοσηλείας για όλους τους εργαζομένους και τα ασφαλισμένα μέλη των οικογενειών τους κατά 47%, δηλαδή από 17.000 ευρώ σε 25.000 ευρώ

◆ οικονομική ενίσχυση εφάπαξ ποσού 1.000 ευρώ με μορφή δωροεπιταγής για την απόκτηση τρίτου παιδιού και κάθε επόμενο, μετά την 1/1/2020

◆ χορήγηση εφάπαξ ενίσχυσης 1.300 ευρώ σε εργαζομένους με ανάπηρο τέκνο.

Επίσης, τα δάνεια προς το προσωπικό μπορούν να φτάσουν μέχρι τα 25.000 ευρώ, ενώ το επιτόκιο των προσωπικών δανείων μειώνεται κατά 25% και θα ισχύει επιτόκιο 1,5% και εξόφληση σε 36-84 μηνιαίες δόσεις.

Πηγή: www.efsyn.gr

Κατηγορίες: Xρονολογική σειρά, Ενημέρωση, Τραπεζικά

 
 

Μην παραλείψετε να διαβάσετε:

Μονομερής πολιτική υπέρ των τραπεζών και των funds από την κυβέρνηση

  Αναδημοσιεύουμε παρακάτω το άρθρο του Κώστα Τσουκαλά που αναφέρεται στις διαπραγματεύσεις και στα μηδαμινά…

Αρχίζει η καταβολή των αναδρομικών από τον ΕΦΚΑ

Αναδημοσιεύουμε παρακάτω την ανακοίνωση του ΣΕΤΑΠ πουα αφορά την καταβολή των αναδρομικών απο τον ΕΦΚΑ.…

Περιμένοντας τους βαρβάρους;*

  Είθισται όταν γίνεται μια απεργία και μάλιστα επιτυχημένη, την επόμενη ή τις επόμενες μέρες…

Το αύριο μας ανήκει – αρκεί εμείς να φροντίσουμε γι’ αυτό σήμερα

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες η τετράωρη προειδοποιητική στάση εργασίας στην Αχαΐα, ενάντια στα σχέδια…

Δεν πάει άλλο… Στάση εργασίας την Τρίτη 24/05/2022 στο νομό Αχαΐας.

Το τελευταίο διάστημα έχουν ενταθεί οι μετακινήσεις συναδέλφων σε όλη την Ελλάδα από και προς…

Νομίζεις οτι δεν έχεις φωνή; ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ εκλογες ΣΕΤΑΠ 2022