Προσδοκίες για άρση του αδιεξόδου στην Πειραιώς

Αργά το βράδυ αναμενόταν να ολοκληρωθεί η τελευταία, ενδεχομένως, συνάντηση του υπουργείου Εργασίας με τη διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς και τους εκπροσώπους των εργαζομένων, ώστε να ανακληθούν οι 24 απολύσεις και να τοποθετηθούν περίπου 120 υπάλληλοι του τμήματος «κόκκινων» δανείων, που δεν δέχθηκαν να μετακινηθούν στην Intrum, σε θέσεις μακριά από τον τόπο κατοικίας τους ή να αποχωρήσουν με εθελούσια έξοδο.

Προχθές ολοκληρώθηκε η αποστολή των αιτημάτων των εργαζομένων για τοποθέτηση σε θέσεις στην τράπεζα, στην Ιntrum κ.λπ. Αιτήματα που αποστάλθηκαν στη διεύθυνση προσωπικού της τράπεζας με κοινοποίηση στη γενική γραμματέα του υπουργείου Αννα Στρατινάκη (φωτ.).

Είχαν προηγηθεί μαραθώνιες συναντήσεις – προσωπικές συνεντεύξεις της γ.γ. με τους εργαζομένους, από τις οποίες προέκυψαν «λαβράκια» που εκθέτουν τη διοίκηση της τράπεζας, καθώς αποδεικνύουν ότι δεν ελήφθησαν υπόψη οικογενειακά, κοινωνικά κριτήρια, ούτε καν σοβαρά θέματα υγείας. Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες, υπήρξαν περιπτώσεις απολύσεων κατά παράβαση της νομοθεσίας που προστατεύει συγκεκριμένες κατηγορίες εργαζομένων.

Με βάση τα «ευρήματα» των προσωπικών συνεντεύξεων και τα αιτήματα των εργαζομένων διαφαινόταν η τοποθέτηση 30 ατόμων στο δίκτυο καταστημάτων κοντά στον τόπο κατοικίας και κυρίως στην Αθήνα για λόγους οικογενειακούς και κοινωνικούς (θέματα υγείας, ανήλικα τέκνα) και 50 ατόμων σε καταστήματα της τράπεζας στην περιφέρεια.

Σε ό,τι αφορά περίπου 70 άτομα, μεταξύ των οποίων και οι 24 απολυμένοι, μάλλον οδηγούνται στην εθελούσια έξοδο αν και το υπουργείο φέρεται να ζητά να «ανοίξει» εκ νέου η επιλογή μετακίνησης στην Ιntrum αλλά και να ανοίξουν περισσότερες θέσεις στο δίκτυο της περιφέρειας.

Οι συνδικαλιστές ζήτησαν εκ νέου την παροχή αναλυτικών στοιχείων που αφορούν τις προσλήψεις που έχει κάνει η Τράπεζα Πειραιώς το 2019, τα οποία θα επιβεβαιώσουν τις… υποψίες τους ότι δεν ισχύει το επιχείρημα της διοίκησης πως δεν μπορεί να απορροφήσει το προσωπικό που θέλει να παραμείνει στην τράπεζα. Την ίδια στιγμή, έντονη ήταν η φημολογία για χρησιμοποίηση ενοικιαζόμενου προσωπικού ώστε να υλοποιηθούν projects της Πειραιώς και της Ιntrum, την ώρα που 150 εργαζόμενοι βρίσκονται εδώ και μήνες σε αναγκαστική άδεια.

Εν όψει της προσδοκίας για άρση του αδιεξόδου στην Πειραιώς –με τις μικρότερες δυνατές απώλειες για τους εργαζομένους–, η Εurobank ανακοίνωσε προχθές το αντίστοιχο πρόγραμμα μετακίνησης 500 εργαζομένων στην εταιρεία διαχείρισης «κόκκινων» δανείων FPS, το οποίο χαρακτηρίζεται γενναιόδωρο και σύμφωνα με πληροφορίες ισχυροποιείται από συμπληρωτικό άρθρο, μετά από παρέμβαση της ΟΤΟΕ και με τη σύμφωνη γνώμη του Σωματείου Εργαζομένων της Eurobank, βάσει του οποίου οι εργαζόμενοι θα καλύπτονται από την κλαδική συλλογική σύμβαση εργασίας μεταξύ ΟΤΟΕ και τραπεζών.

Πηγή: www.efsyn.gr

Κατηγορίες: Xρονολογική σειρά, Ενημέρωση, Εργασιακά, Τραπεζικά

 
 

Μην παραλείψετε να διαβάσετε:

Μονομερής πολιτική υπέρ των τραπεζών και των funds από την κυβέρνηση

  Αναδημοσιεύουμε παρακάτω το άρθρο του Κώστα Τσουκαλά που αναφέρεται στις διαπραγματεύσεις και στα μηδαμινά…

Αρχίζει η καταβολή των αναδρομικών από τον ΕΦΚΑ

Αναδημοσιεύουμε παρακάτω την ανακοίνωση του ΣΕΤΑΠ πουα αφορά την καταβολή των αναδρομικών απο τον ΕΦΚΑ.…

Περιμένοντας τους βαρβάρους;*

  Είθισται όταν γίνεται μια απεργία και μάλιστα επιτυχημένη, την επόμενη ή τις επόμενες μέρες…

Το αύριο μας ανήκει – αρκεί εμείς να φροντίσουμε γι’ αυτό σήμερα

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες η τετράωρη προειδοποιητική στάση εργασίας στην Αχαΐα, ενάντια στα σχέδια…

Δεν πάει άλλο… Στάση εργασίας την Τρίτη 24/05/2022 στο νομό Αχαΐας.

Το τελευταίο διάστημα έχουν ενταθεί οι μετακινήσεις συναδέλφων σε όλη την Ελλάδα από και προς…

Νομίζεις οτι δεν έχεις φωνή; ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ εκλογες ΣΕΤΑΠ 2022