Όλοι στην απεργία την Τρίτη 29/11/2022!

Την Τρίτη 29/11/2022 απεργούμε για να σταματήσουμε τις αποσχίσεις, το κλείσιμο των καταστημάτων και επιτέλους να δώσουμε ένα τέλος στα business plan της Διοίκησης που στοχεύουν στην έξωση 1.500 εργαζόμενων από την Τράπεζα Πειραιώς. Παρακάτω αναδημοσιεύομε τις ανακοινώσεις όλων των συλλόγων για την απεργία της Τρίτης 29 Νοεμβρίου.

 

  • ΣΕΤΑΠ: Απεργούμε και Διεκδικούμε την Τρίτη 29/11/2022

 

Ο ΣΕΤΑΠ προκηρύσσει 24ωρη Πανελλαδική Απεργιακή Κινητοποίηση στην Τράπεζα Πειραιώς την Τρίτη 29/11/2022 και σας καλούμε να στείλουμε όλοι μαζί, ένα ξεκάθαρο μήνυμα ενότητας, συμμετοχής και αγωνιστικής δράσης ενάντια στο αντεργατικό Business Plan της βίαιης συρρίκνωσης, της απαξίωσης, της αποανάπτυξης και του μαρασμού.

Αγωνιζόμαστε ενάντια στα σχέδια και τις μεθοδεύσεις της συρρίκνωσης και των αποσχίσεων. Όπως έχουμε υπερτονίσει, το θέμα της συρρίκνωσης και των αποσχίσεων δεν είναι μόνο εργασιακό και Κλαδικό. Το πρόβλημα δεν είναι μόνο δικό μας, είναι ευρύτερα πολιτικό και κοινωνικό. Οι μεθοδεύσεις της Τράπεζας δεν έχουν αντιπάλους μόνο τους εργαζόμενους αλλά και την ίδια την πραγματικότητα, την ίδια την κοινωνία.

Στηρίζουμε τα εργασιακά μας δικαιώματα και τη δουλειά μας.

Στηρίζουμε το ρόλο της Τράπεζας ως μοχλού οικονομικής ανάπτυξης και κοινωνικής ευημερίας και όχι ως κεφαλοκυνηγού συναδέλφων.

Στηρίζουμε την αδιάλειπτη σχέση μας με την Ελληνική Επαρχία, τις τοπικές κοινωνίες και την Ελληνική οικογένεια. Η ΟΤΟΕ έχει αναδείξει με αδιάψευστα στοιχεία και έρευνες την εργαλειοποίηση του ψηφιακού μετασχηματισμού σε βάρος των εργαζομένων, της οικονομίας και της κοινωνίας στο βωμό πρόσκαιρων κερδών.

Πετύχαμε όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα με τις δράσεις και τις κινητοποιήσεις μας, σε τοπικό και κεντρικό επίπεδο, να αναδείξουμε το ζήτημα σε όλες του τις διαστάσεις, ευαισθητοποιήσαμε τις τοπικές κοινωνίες, ενεργοποιήσαμε τους φορείς και προκαλέσαμε σημαντικές πολιτικοκοινωνικές παρεμβάσεις με ορατό αντίκτυπο.

Ωθήσαμε ακόμη και τους πλέον «δύσπιστους» στην δρόμο της συλλογικής αγωνιστικής διεκδίκησης.

Συνάδελφοι,

Η απεργία της 29/11/2022 είναι η απεργία όλων των εργαζομένων της Τράπεζας Πειραιώς, είναι η δική μας απεργία.

Είμαστε δυναμικά απέναντι στη δυστοπική μεταπραγματικότητα που επιχειρούν να μας επιβάλλουν με τις εμμονικές και αδιέξοδες μεθοδεύσεις της συρρίκνωσης, των αποσχίσεων και των αντεργατικών πρακτικών.

  • Απεργούμε και απαιτούμε από τη Διοίκηση να σταματήσει επιτέλους το φαύλο κύκλο απαξίωσης των εργαζομένων και της κοινωνίας και να ακυρώσει τα αντεργατικά επιχειρηματικά της σχέδια.
  • Απεργούμε και απαιτούμε από τη  Διοίκηση να εγκαταλείψει τις πρακτικές ομηρίας των συναδέλφων και να προχωρήσει στην άμεση τοποθέτηση των συναδέλφων από τα καταστήματα που κλείνουν.
  • Απεργούμε και απαιτούμε από την κυβέρνηση και τα πολιτικά κόμματα να πάρουν ξεκάθαρη θέση απέναντι στα σχέδια και της μεθοδεύσεις της Τράπεζας και να στηρίξουν το σχέδιο τροπολογίας για τις αποσχίσεις που κατέθεσε η Ομοσπονδία μας.

Η απεργία της 29/11/2022 δεν είναι η αρχή και το τέλος της προσπάθειάς μας. Είναι όμως ένας μεγάλος κομβικός σταθμός, είναι το εφαλτήριο για τη δικαίωση των θέσεων μας και οφείλουμε όλοι μας να συμμετέχουμε και να στείλουμε ένα ξεκάθαρο διεκδικητικό και αγωνιστικό μήνυμα.

Η απεργία της 29/11/2022, δεν είναι μία απεργία αλληλεγγύης στους συναδέλφους που δοκιμάζονται σήμερα. Συμμετέχουμε και στηρίζουμε όχι μόνο τους συναδέλφους αλλά και τους εαυτούς μας γιατί οι μεθοδεύσεις της Τράπεζας φέρουν το ονοματεπώνυμο όλων μας.

Ο αγώνας μας θα συνεχιστεί σε όλα τα επίπεδα. Δεν θα σταματήσουμε να διεκδικούμε με αποφασιστικότητα το παρόν και το μέλλον που μας αξίζει.

 

  • ΕΝΩΤΙΚΟΣ: 24ωρη Πανελλαδική Απεργία στην Τράπεζα Πειραιώς Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2022

 

Συνάδελφοι,

Η Διοίκηση της Τράπεζας ιδιαίτερα συνεπής στις εξαγγελίες της, υλοποιεί καθημερινά το πρόγραμμά της με τις συνεχείς αποσχίσεις και το διαρκές κλείσιμο καταστημάτων, οδηγώντας τους εργαζόμενους στην απόγνωση και την ανεργία και τοποθετώντας τον οργανισμό σε δυσχερέστατη θέση σε σχέση με την κοινωνία.

Βαπτίζοντας τη συρρίκνωση σε ανάπτυξη και την εξολόθρευση των εργαζομένων σε εκσυγχρονισμό, η Διοίκηση της Τράπεζας φαίνεται να ευελπιστεί με ορίζοντα το 2025 να ξαναφέρει την Τράπεζα στα πλαίσια της πάλαι ποτέ παλιάς και ”συμμαζεμένης” Πειραιώς του 1998…Μόνο που ιστορικά η λογική του “Μικρά αλλ΄ έντιμος Ελλάς” παραπέμπει αποκλειστικά σε καταστροφές..

Συνάδελφοι,

ο Σύλλογός μας επί σειρά ετών και με μεγάλη ένταση το τελευταίο διάστημα πρεσβεύει και διακηρύσσει προς όλες τις κατευθύνσεις ότι το τεράστιο πρόβλημα με την αντιμετώπιση της πολιτικής της σημερινής Διοίκησης, μπορεί να αντιμετωπιστεί μόνο με την ενεργοποίηση του καθένα από μας, την δυναμική που είμαστε αποφασισμένοι να αναπτύξουμε και την ενίσχυση και ενότητα των υπαρκτών πόλων αντίστασης που λειτουργούν συνδικαλιστικά στο χώρο εργασίας μας.

Μέσα από την παραπάνω ενότητα και με διαρκή αγώνα μπορούμε να συνεχίσουμε να υπάρχουμε εργασιακά και την επόμενη ημέρα.

Είμαστε, όλοι οι συνάδελφοι στην Τράπεζα, ιδιαίτερα καταρτισμένοι, έχοντας προσφέρει αμέτρητες ώρες σ αυτήν, έχοντας θυσιάσει ακόμη και τον ελεύθερο χρόνο μας γι’ αυτήν και σεβόμενοι τον εαυτό μας και τη δουλειά μας, οφείλουμε να προσπαθήσουμε να σταματήσουμε τη συνεχή απαξίωσή μας, οφείλουμε να ξανακερδίσουμε τις ζωές μας.

Υπενθυμίζοντας την πέρα για πέρα τεκμηριωμένη επιχειρηματολογία της τελευταίας ανακοίνωσης της Ο.Τ.Ο.Ε. στα σημεία που αποδομεί τις θέσεις της Διοίκησης για τον υποτιθέμενο “εκσυγχρονισμό” και συγκεκριμένα στην αναφορά της για το συνεχές κλείσιμο καταστημάτων και τις αποσχίσεις υπηρεσιών:

«Μήπως» αυτά γίνονται γιατί η Τράπεζα Πειραιώς έχει πρόβλημα;

Και βέβαια όχι. Η Τράπεζα Πειραιώς είναι αποδεδειγμένα κερδοφόρα και ποτέ δεν πήγαινε καλύτερα.

«Μήπως» οι εργαζόμενοι και τα καταστήματα περισσεύουν, γιατί έτσι επιτάσσουν η ψηφιοποίηση και οι συναλλακτικές προτιμήσεις της πελατείας;

Και βέβαια όχι! Οι συγκριτικοί δείκτες με αντίστοιχα δεδομένα του κλάδου στην Ευρωζώνη (καταστήματα/κατοίκους, τραπεζοϋπάλληλοι/κατοίκους κλπ), και οι ασφυκτικές συνθήκες της καθημερινής εξυπηρέτησης της πελατείας δε δικαιολογούν πλέον, ούτε μείωση των καταστημάτων, ούτε μείωση των εργαζόμενων, προσκαλούμε κάθε εργαζόμενο στην Τράπεζα, συνειδητοποιώντας την αδιέξοδη πολιτική που εφαρμόζεται στις πλάτες μας, στον αγώνα της ακύρωσης των αντεργατικών επιχειρηματικών σχεδιασμών της Διοίκησης.

Συνάδελφοι,

ο Σύλλογός μας σας καλεί να συμμετάσχετε μαζικά στην 24ωρη ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΤΡΙΤΗΣ 29 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ δίνοντας το μήνυμα της αντίστασης και δηλώνοντας εμφατικά ότι οι πολιτικές που οδηγούν τους εργαζόμενους εκτός Τράπεζας μας βρίσκουν όλους όχι μόνο κάθετα αντίθετους αλλά και αποφασισμένους να τις ανατρέψουμε.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ – ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ

 

  • Σ.Ε.Υ.Τ.ΠΕ – Σ.Υ.Γ.Τ.Ε: 24ωρη Απεργία – Τρίτη 29 Νοεμβρίου

 

Αγαπητές συναδέλφισσες, αγαπητοί συνάδελφοι,

συνεχίζουμε τον πολυμέτωπο Αγώνα μας στο πλευρό των εργαζομένων, κάθετα αντίθετοι στους αντεργατικούς σχεδιασμούς της Διοίκησης, που εξωθούν εργαζόμενους με πολυετή προσφορά στην ανεργία, μέσω αποσχίσεων και​​  κλεισίματος καταστημάτων.

Οι δυναμικές κινητοποιήσεις, στις οποίες ήδη από το Μάιο πρωτοστάτησαν οι Σύλλογοί μας (σε Αχαΐα, Αιτωλοακαρνανία, Κόρινθο, Χανιά και Ηράκλειο) συνεχίζουν να στέλνουν ηχηρό και αποφασιστικό μήνυμα αντίστασης, έχοντας την στήριξη και των τοπικών κοινωνιών.

Στην ίδια κατεύθυνση, στηρίζουμε την 24ωρη απεργία που έχει προκηρυχθεί για τις 29 Νοεμβρίου. Ωστόσο, έχουμε έγκαιρα εκφράσει τον έντονο προβληματισμό μας, καθώς η κινητοποίηση αυτή έρχεται ετεροχρονισμένα και θα έπρεπε ήδη να έχει πραγματοποιηθεί από τις 21.11.2022, καταληκτική ημερομηνία στην οποία οι υπό απόσχιση συνάδελφοί μας όφειλαν να απαντήσουν, αντιμετωπίζοντας το εκβιαστικό δίλημμα υπαγωγής του σε μια ακόμη … «εθελούσια».

Οι κινητοποιήσεις έρχονται να απαντήσουν στον κατάλληλο χρόνο και όχι δυστυχώς δέκα (10) μέρες μετά …

 

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 29 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΠΟΣΧΙΣΕΙΣ, ΟΧΙ ΣΤΗ ΣΥΡΡΙΚΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ

ΟΧΙ ΣΤΑ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

  • ΣΕΤΠ: 24ωρη Απεργία στην Τράπεζα Πειραιώς 29/11/2022

Δηλώνουμε την αντίθεσή μας στη συρρίκνωση και στην απαξίωση

Συνάδελφοι,

Η Διοίκηση της Τράπεζας, προχωρά ακάθεκτη στην υλοποίηση του εχθρικού – για τους εργαζόμενους – businessplan 2022-2025. Εξελίσσεται μια ολομέτωπη επίθεση που δεχόμαστε, με επανέναρξη κλεισίματος καταστημάτων, εργασιακών αδιεξόδων, που η Διοίκηση ορθώνει, αλλά και μίας σκιώδους απόσχισης. Όλοι οι εργαζόμενοι ενωμένοι, απαιτείται να σταθούμε απέναντι στα σχέδια της Διοίκησης.

Ο Σύλλογός μας, ο Σύλλογος όλων των εργαζομένων στην Τράπεζα Πειραιώς, συνεπής στις θέσεις του, ήταν εκείνος που εναντιώθηκε από την πρώτη στιγμή με τεκμηρίωση και επιχειρήματα στο businessplan, όταν αυτό ανακοινώθηκε, ήταν εκείνος που κατέθεσε την αντίθεσή του, στο πλαίσιο της απεργίας της 21ης Ιουνίου, ήταν εκείνος που κατέθεσε, μαζί με την Ομοσπονδία μας, τροπολογία του Νόμου 4601/2019 για τις αποσχίσειςΟ Σύλλογός μας, είναι αυτός, που ως εκπρόσωπος των εργαζομένων στην Τράπεζα, προκηρύσσει σήμερα 24ωρη γενική απεργία στην Τράπεζα Πειραιώς:

Την Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2022, ώστε η απάντηση μας, να είναι ενιαία και καθολική

κι όχι αποσπασματική, κατά τόπους, ή κατά τμήματα.

Συνάδελφοι,

Η Διοίκηση σχεδιάζει ένα μέλλον με 6.000 περίπου εργαζόμενους, χωρίς να εξετάζει καν την ικανότητα της εύρυθμης λειτουργίας της Τράπεζας. Η Διοίκηση σχεδιάζει να αποχωρήσει ένας στους τρεις σημερινούς εργαζόμενους, με κάθε τρόπο, στοχοποιώντας κάθε φορά διαφορετικές ομάδες εργαζομένων. Σε αυτές τις ομάδες εργαζομένων, μπορεί να βρεθεί ο καθένας μας, πέρα από καθήκοντα και εξειδίκευση.

Σήμερα είναι τα καταστήματα που κλείνουν και ένα τμήμα που απειλείται με απόσχιση. Αύριο μπορεί να είναι το δικό μας κατάστημα που θα κλείσει, ή τμήμα που θα αποσχιστεί. Αύριο μπορεί να είμαστε εμείς που μετακινούμαστε με αδιευκρίνιστο τρόπο σε αυτά που η Διοίκηση σχεδιάζει να παύσει. Τούτη την ώρα απαιτείται, περισσότερο από ποτέ, ομοψυχία και αλληλεγγύη, απαιτείται συγκέντρωση δυνάμεων, ώστε η απάντηση όλων των εργαζομένων στην Τράπεζα, να είναι συνολική και οριστική. Είμαστε παραγωγικοί, είμαστε ικανοί, έχουμε με επιτυχία μετεκπαιδευτεί όποτε μας ζητήθηκε, υπάρχουν ανάγκες να καλυφθούν και – σε κάθε περίπτωση – η εργασία και η συμβολή μας στην ανάπτυξη των εργασιών, είναι η λύση στους στόχους της Τράπεζας και όχι η απομάκρυνση μας με κάθε τρόπο.

Παράλληλα με την προκήρυξη της απεργιακής κινητοποίησης, ο Σύλλογός μας, παρεμβαίνει με σχετικό Υπόμνημα θέσεων και ζητά συναντήσεις με :

-την Κυβέρνηση και τα κοινοβουλευτικά κόμματα

-την Τράπεζα της Ελλάδος

-το Υπουργείο Εργασίας

διεκδικώντας την παρέμβασή τους, ώστε να ακυρωθούν τα επικίνδυνα για τους εργαζόμενους, σχέδια της Διοίκησης.

Συμμετέχουμε ΟΛΟΙ στη γενική απεργία στην Τράπεζα, στις 29 Νοεμβρίου.

Δίνουμε ΟΛΟΙ οι εργαζόμενοι στην Τράπεζα, τη δική μας απάντηση, στα σχέδια για μια Τράπεζα χωρίς εμάς.

Στα σχέδια, «τώρα αυτός, αύριο εσύ», εμείς απαντάμε

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΑΣ

Συνάδελφοι,

Από σήμερα κλιμάκια του Συλλόγου, θα βρίσκονται καθημερινά στους χώρους εργασίας, σε όλη την Τράπεζα, προκειμένου να ενημερώσουμε όλους τους εργαζόμενους για την κρισιμότητα της στιγμής που έχουμε μπροστά μας και τη συμμετοχή τους στην απεργιακή κινητοποίηση και στη συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΤΗΝ 24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 29 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ 29/11 ΠΟΥ ΘΑ ΟΡΓΑΝΩΘΟΥΝ

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ – ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ – ΠΕΤΥΧΑΙΝΟΥΜΕ

 

Κατηγορίες: Xρονολογική σειρά, Ανακ. ΣΕΤΑΠ, Ανακ. Συλλόγων, Ανακ. Συσπείρωσης, Ανακοινώσεις, Ενημέρωση, Συνδικαλιστικά

 
 

Μην παραλείψετε να διαβάσετε:

Μονομερής πολιτική υπέρ των τραπεζών και των funds από την κυβέρνηση

  Αναδημοσιεύουμε παρακάτω το άρθρο του Κώστα Τσουκαλά που αναφέρεται στις διαπραγματεύσεις και στα μηδαμινά…

Αρχίζει η καταβολή των αναδρομικών από τον ΕΦΚΑ

Αναδημοσιεύουμε παρακάτω την ανακοίνωση του ΣΕΤΑΠ πουα αφορά την καταβολή των αναδρομικών απο τον ΕΦΚΑ.…

Περιμένοντας τους βαρβάρους;*

  Είθισται όταν γίνεται μια απεργία και μάλιστα επιτυχημένη, την επόμενη ή τις επόμενες μέρες…

Το αύριο μας ανήκει – αρκεί εμείς να φροντίσουμε γι’ αυτό σήμερα

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες η τετράωρη προειδοποιητική στάση εργασίας στην Αχαΐα, ενάντια στα σχέδια…

Δεν πάει άλλο… Στάση εργασίας την Τρίτη 24/05/2022 στο νομό Αχαΐας.

Το τελευταίο διάστημα έχουν ενταθεί οι μετακινήσεις συναδέλφων σε όλη την Ελλάδα από και προς…

Νομίζεις οτι δεν έχεις φωνή; ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ εκλογες ΣΕΤΑΠ 2022