Μέρες του Νοέμβρη…

 

Μέρες του Νοέμβρη και (πάλι) βρισκόμαστε σε αναβρασμό. Καταστήματα κλείνουν στα μουλωχτά, η Διοίκηση της τράπεζας ανακοίνωσε άλλη μία απόσχιση και εκατοντάδες συνάδελφοι βρίσκονται υπο ασφυκτική ψυχολογική πίεση. Θα μας βρουν τα Χριστούγεννα στην τράπεζα άραγε, αναρωτιούνται κάποιοι.

Κλείσιμο καταστημάτων

Στα μουλωχτά περίπου 10- 12 καταστήματα πρόκειται να κλείσουν μέσα στο Νοέμβριο και στο ερώτημά μας την περασμένη Πέμπτη στη συνάντηση με τη ΔΑΔ (διάλογος κωφών…) αν πρόκειται να τοποθετηθούν οι συνάδελφοι, η απάντηση που λάβαμε ήταν ως συνήθως ήξεις αφίξεις…

Δεν περιμέναμε βέβαια και κάτι άλλο.

Η Διοίκηση θα φέρει στα πρόθυρα της ψυχολογικής κατάρρευσης τους συναδέλφους προκειμένου να τους εξωθήσει εκτός τράπεζας.

Ταυτόχρονα έχουν επιδοθεί και σε πολλές μετακινήσεις στα καταστήματα προκειμένου να θολώσουν τα νερά. Γνωστό και πολυπαιγμένο το σενάριο.

Απόσχιση

Στις συνεντεύξεις που ξεκίνησαν εχθές Δευτέρα στις υπο απόσχιση υπηρεσίες, οι της ΔΑΔ, οι οποίοι έχουν ακροβολιστεί ανα την Ελλάδα, επιμένουν ότι οι συνάδελφοι δεν έχουν άλλη επιλογή πέραν της εθελούσιας.

Μάλιστα τους βάζουν το μαχαίρι στο λαιμό δίνοντας καταληκτική ημερομηνία απάντησης τις 22/11/2022. Για τους διωκόμενους συναδέλφους στη Μιχαλακοπούλου που οι οικογένειές τους είναι στην επαρχία στο ερώτημα της επιστροφής τους στο σπίτι τους η απάντηση είναι ένα απλό «Δεν γνωρίζω τι θα κάνει ο νέος εργοδότης», ενώ «φήμες» ότι θα κοπούν τα έξοδα στέγασης ακούγονται αβίαστα… Πάλι καλά που δεν μας λένε ότι θα τους κόψουν και το μισθό ή θα δώσουν την φωτογραφία τους στις εφημερίδες… Τέτοια στοχοποίηση εργαζομένων, τέτοιες μεθοδεύσεις αποτελούν ντροπή για την Διοίκηση της τράπεζας αλλά και όλα τα επώνυμα στελέχη που αναπαράγουν την ίδια καραμέλα.

Τι κάνουμε;

Οι συνάδελφοι σε δικαιολογημένο πανικό καλούνται να πάρουν μια απόφαση ζωής χωρίς να έχουν όλα τα δεδομένα στο τραπέζι. Δεν είναι η πρώτη απόσχιση αυτή που προσπαθεί η Διοίκηση να κάνει και από ότι φαίνεται δεν θα είναι και η τελευταία.

Κάθε φορά το συνδικαλιστικό και το πολιτικό κλίμα δεν είναι το ίδιο. Εμείς συνιστούμε ψυχραιμία στους συναδέλφους.

Τα στελέχη της ΔΑΔ έχουν αναλάβει «εργολαβικά» να δείξουν στους συναδέλφους ότι υπάρχει μόνο ένας δρόμος, αυτός της εθελούσιας. Αυτοί την δουλειά τους κάνουν ως συνήθως. Μέχρι την τελευταία στιγμή θα επιμένουν στα ίδια προκειμένου να κάμψουν την αντίσταση των συναδέλφων.

Εμείς όμως δεν πρέπει να τσιμπάμε.

Ήδη την Τετάρτη 16/11/2022 προγραμματίζεται η πρώτη κινητοποίηση με τη στάση εργασίας στο Ηράκλειο και την Παρασκευή η δεύτερη με τη στάση εργασίας για τις υπο απόσχιση υπηρεσίες. Θα είναι η αρχή και σίγουρα έπεται η συνέχεια.

Η ΟΤΟΕ θα πρέπει να μπει δυναμικά και να στηρίξει την απόφαση του πρόσφατου Γενικού Συμβουλίου για την δυνατότητα εναντίωσης των συναδέλφων απέναντι στις αποσχίσεις. Εκτιμούμε ότι η Διοίκηση δεν θα ρισκάρει να μπει ο Δεκέμβρης με πανελλαδικές απεργίες και κινητοποιήσεις την στιγμή μάλιστα που σε λίγους μήνες έχουμε εκλογές.

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι

Μέρες του Νοέμβρη και η απόσχιση μας βρήκε στην μεγαλύτερη σε όγκο απεργία (09/11/2022) τα τελευταία χρόνια. Την Πέμπτη 17 Νοεμβρίου θα γιορτάσουμε την εξέγερση του πολυτεχνείου για τη Δημοκρατία και την Ελευθερία.

Οι μέρες αυτές, που τιμούμε την αντίσταση και την εξέγερση των φοιτητών ενάντια στη Χούντα των Συνταγματαρχών, ας φωτίσουν και τον δικό μας αγώνα που δίνουμε σήμερα ενάντια στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές και τα «σχέδια αναδιάρθρωσης» μας σπρώχνουν εκτός εργασίας και εκτός κοινωνίας.

 

Υ.Γ.: Δεν είναι η ώρα εν όψει του αγώνα για κριτική αλλά συμβουλεύουμε τους συναδέλφους της ΔΑΚΕ να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί όσον αφορά το θέμα του ΑΣΕΠ και του αιτήματος προς την τράπεζα. Οι συνάδελφοι της πρώην ΑΤΕ δεν χρειάζεται να στοχοποιούνται περαιτέρω.

Κατηγορίες: Xρονολογική σειρά, Ανακ. Συσπείρωσης, Ανακοινώσεις, Ενημέρωση, Συνδικαλιστικά

 
 

Μην παραλείψετε να διαβάσετε:

Μονομερής πολιτική υπέρ των τραπεζών και των funds από την κυβέρνηση

  Αναδημοσιεύουμε παρακάτω το άρθρο του Κώστα Τσουκαλά που αναφέρεται στις διαπραγματεύσεις και στα μηδαμινά…

Αρχίζει η καταβολή των αναδρομικών από τον ΕΦΚΑ

Αναδημοσιεύουμε παρακάτω την ανακοίνωση του ΣΕΤΑΠ πουα αφορά την καταβολή των αναδρομικών απο τον ΕΦΚΑ.…

Περιμένοντας τους βαρβάρους;*

  Είθισται όταν γίνεται μια απεργία και μάλιστα επιτυχημένη, την επόμενη ή τις επόμενες μέρες…

Το αύριο μας ανήκει – αρκεί εμείς να φροντίσουμε γι’ αυτό σήμερα

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες η τετράωρη προειδοποιητική στάση εργασίας στην Αχαΐα, ενάντια στα σχέδια…

Δεν πάει άλλο… Στάση εργασίας την Τρίτη 24/05/2022 στο νομό Αχαΐας.

Το τελευταίο διάστημα έχουν ενταθεί οι μετακινήσεις συναδέλφων σε όλη την Ελλάδα από και προς…

Νομίζεις οτι δεν έχεις φωνή; ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ εκλογες ΣΕΤΑΠ 2022