Οι όμορφες συμφωνίες, όμορφα “καίγονται”..

 

Αναδημοσιεύουμε παρακάτω την ανακοίνωση του συλλόγου της PREM που αφορά την «εθελούσια» απόλυση 3 συναδέλφων.

 

Συνάδελφοι,

Πριν αλέκτωρ λαλήσει, προτού καν περάσει ένας χρόνος, η Διοίκηση της REM (Real Estate Management) βιάστηκε να διαψεύσει τις πομπώδεις εξαγγελίες της Διοίκησης της Πειραιώς και του συνυπογράφοντος ΣΕΤΠ, για τη διασφαλισμένη προοπτική των συναδέλφων με όρους τραπεζοϋπαλλήλου στο νέο εργασιακό περιβάλλον.

Δυστυχώς η αδήριτη πραγματικότητα ξεπερνά πάντα τις μεγαλόστομες εξαγγελίες και εμφανίζει χωρίς αναισθητικό, τις πραγματικές διαθέσεις και στοχεύσεις.

Με απειλές και στυγνούς εκβιασμούς, πίεσαν αφόρητα και ανάγκασαν 3 συναδέλφους να φύγουν κακήν κακώς από την REM. Την εταιρεία που πριν την απόσχιση, παρουσίαζαν στους εργαζόμενους σαν την καλύτερη δυνατή συνέχεια, σαν την καλύτερη εργασιακή προοπτική.

Ευτυχώς που καμία στιγμή δεν εγκαταλείψαμε τον αγώνα και συνεχίσαμε την προσπάθεια μας με την προσφυγή στην δικαιοσύνη διεκδικώντας την εργασιακή ζωή που μας αφαίρεσαν.

Ήμασταν, είμαστε και θα είμαστε δίπλα στους συναδέλφους μας και θα στηρίξουμε με κάθε πρόσφορο συνδικαλιστικό, πολιτικό και νομικό μέσο τη διασφάλιση των εργασιακών δικαιωμάτων τους.

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΑΣ Η ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ

 

Ακολουθεί η Ανακοίνωση Νο1 του Συλλόγου Εργαζομένων PREM:

Καλησπέρα σας,

Τον Ιούλιο του 2022 αποσχισθήκαμε από την Πειραιώς και μεταβήκαμε στην εταιρεία REM, με συμφωνία διασφάλισης των δικαιωμάτων μας υπογεγραμμένη από τον ΣΕΤΠ, την Τράπεζα Πειραιώς και την REM.

Παρά ταύτα, χθες  3 συνάδελφοί μας χωρίς καμία προηγούμενη προειδοποίηση ή άλλη συζήτηση, βρέθηκαν άνεργοι, ερχόμενοι αντιμέτωποι με το εκβιαστικό δίλημμα να αποφασίσουν: απόλυση με λήψης της νόμιμης  αποζημίωσης ή  «οικειοθελή αποχώρηση» με προσαυξημένο ποσό και όπως όλοι καταλαβαίνουμε αυτό είναι μόνο η αρχή.

Η υπογεγραμμένη συμφωνία, από τον Σύλλογο και τη Διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς και την εταιρεία «Πειραιώς Διαχείριση Ακινήτων Μ.Α.Ε.» (PREM), αποτελεί το θεσμοθετημένο εργασιακό πλαίσιο που διέπει την εργασιακή σχέση των εργαζομένων. Συμφωνία που οφείλουν όλα τα εμπλεκόμενα μέρη, αλλά και οι εργαζόμενοι, να προασπίσουν, αλλά και να συμμορφώνονται με αυτή.

Οι σύλλογοι της Τράπεζας (ΣΕΥΤΠΕ, ΣΕΤΑΠ, ΣΕΤΠ) που μας υποστηρίζουν και μας συμπαραστέκονται καθώς και η ΟΤΟΕ ήρθαν σε επικοινωνία με τη Διοίκηση της Τράπεζας, να παρέμβει προς την REM, ώστε να σταματήσουν οι εκβιασμοί απόλυσης και να προφυλάξει και η ίδια το θεσμοθετημένο πλαίσιο.

Σας καλούμε να μας συμπαρασταθείτε αναρτώντας ανακοινώσεις και να παρευρεθείτε την Παρασκευή 28/04/2023 και ώρα 11:00 στα γραφεία μας προκειμένου να υπάρξει πλήρης ενημέρωση σχετικά με τις εξελίξεις και να συντονίσουμε τις περεταίρω ενέργειές μας.

Με εκτίμηση

Κατηγορίες: [show_post_categories show="category" hyperlink="yes"]

 
 

Μην παραλείψετε να διαβάσετε:

Μονομερής πολιτική υπέρ των τραπεζών και των funds από την κυβέρνηση

  Αναδημοσιεύουμε παρακάτω το άρθρο του Κώστα Τσουκαλά που αναφέρεται στις διαπραγματεύσεις και στα μηδαμινά…

Αρχίζει η καταβολή των αναδρομικών από τον ΕΦΚΑ

Αναδημοσιεύουμε παρακάτω την ανακοίνωση του ΣΕΤΑΠ πουα αφορά την καταβολή των αναδρομικών απο τον ΕΦΚΑ.…

Περιμένοντας τους βαρβάρους;*

  Είθισται όταν γίνεται μια απεργία και μάλιστα επιτυχημένη, την επόμενη ή τις επόμενες μέρες…

Το αύριο μας ανήκει – αρκεί εμείς να φροντίσουμε γι’ αυτό σήμερα

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες η τετράωρη προειδοποιητική στάση εργασίας στην Αχαΐα, ενάντια στα σχέδια…

Δεν πάει άλλο… Στάση εργασίας την Τρίτη 24/05/2022 στο νομό Αχαΐας.

Το τελευταίο διάστημα έχουν ενταθεί οι μετακινήσεις συναδέλφων σε όλη την Ελλάδα από και προς…

Νομίζεις οτι δεν έχεις φωνή; ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ εκλογες ΣΕΤΑΠ 2022