Καταβολή υπολοίπου αποζημίωσης απόλυσης

Δημοσιεύουμε παρακάτω την επιστολή του ΣΕΤΑΠ προς τον υπουργό οικονομικών κ.Σταικούρα για την καταβολή του υπόλοιπου 50% της αποζημίωσης απόλυσης από την ΑΤΕ. Θυμίζουμε ότι με υπουργική απόφαση το 2019 ο ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύτηκε για το σύνολο του 50% της αποζημίωσης σε τρεις ετήσιες δόσεις ως εξής:

  • 17% για το 2019 όπου και καταβλήθηκαν στους δικαιούχους
  • 17% για το 2020
  • 16% για το 2021

Ελπίζουμε η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας να ανταποκριθεί και αυτή στο δίκαιο αίτημα των εργαζομένων και να προχωρήσει στην υλοποίηση της δέσμευσης του υπουργείου για της εναπομένουσες ετήσιες καταβολές.

Αθήνα, 21/9/2020  Αριθ. Πρωτ. 116

Προς Τον Υπουργό Οικονομικών

κ. Χρήστο Σταϊκούρα

Αγαπητέ κ. Υπουργέ,

Με προηγούμενες γραπτές, τηλεφωνικές και διά ζώσης παρεμβάσεις του ΣΕΤΑΠ, σας ενημερώσαμε αναφορικά με το θέμα της καταβολής του υπολοίπου της αποζημίωσης απόλυσης για τους εργαζόμενους των κατωτέρω πιστωτικών ιδρυμάτων, των οποίων όπως γνωρίζετε ανακλήθηκαν οι άδειες λειτουργίας, τέθηκαν σε καθεστώς ειδικής εκκαθάρισης και καταγγέλθηκαν οι συμβάσεις εργασίας του προσωπικού τους.

Συγκεκριμένα πρόκειται για τους εργαζόμενους της Αγροτικής Τράπεζας της Ελλάδος, του Νέου Ταχυδρομικού Ταμιευτήριου, της PROBANK, της FΒΒank, της Πανελλήνιας Τράπεζα Α.Ε, της Αχαϊκής Συνεταιριστικής Τράπεζας, της Συνεταιριστικής Τράπεζας Λαμίας, της Συνεταιριστικής Τράπεζας Λέσβου – Λήμνου, της Συνεταιριστικής Τράπεζας Δωδεκανήσου, της Συνεταιριστικςή Τράπεζας Ευβοίας, της Συνεταιριστικής Τράπεζας Δυτικής Μακεδονίας και της Συνεταιριστικής Τράπεζας Πελοποννήσου.

Όπως ήδη γνωρίζετε, αντί  να καταβληθεί στους τραπεζοϋπαλλήλους που απολύθηκαν το σύνολο της νόμιμης αποζημίωσης, με επίκληση της με αριθμό ΥΑ 41403/Β. 1563/28.9.2012 Υπουργικής Απόφασης, οι ειδικοί εκκαθαριστές κατέβαλαν στους απολυθέντες, μόνο το 50% της αποζημίωσης.

Έπειτα από πολύχρονες προσπάθειές μας, το Υπουργείο Οικονομικών το 2019 ανταποκρίθηκε στο αίτημά μας και με σχετική ανακοίνωση γνωστοποίησε τη δέσμευσή του και με σχετική ανακοίνωση το 2019, για απόδοση του υπολοίπου 50% της αποζημίωσης σε τρεις  ετήσιες καταβολές – 17% για το 2019, 17% για το 2020 και 16% για το 2021 – και εξέδωσε την υπουργική απόφαση 57312 ΕΞ 2019/28.5.2019 όπου ορίζεται το 67% ως ανώτατο όριο αποζημίωσης ανά δικαιούχο.

Εντός του προηγούμενου έτους ολοκληρώθηκε η διαδικασία της πρώτης καταβολής  και με δεδομένο ότι η αποζημίωση λόγω απόλυσης,  αποτελεί το θεμελιωδέστερο δικαίωμα των εργαζομένων, ζητάμε μια συνάντηση μαζί σας  με αποκλειστικό θέμα την υλοποίηση της σχετικής δέσμευσης του Υπουργείου και την απρόσκοπτη εφαρμογή της διαδικασίας απόδοσης και των επόμενων ετήσιων καταβολών.

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την άμεση ανταπόκρισή σας.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΕΤΑΠ

Κατηγορίες: [show_post_categories show="category" hyperlink="yes"]

 
 

Μην παραλείψετε να διαβάσετε:

Μονομερής πολιτική υπέρ των τραπεζών και των funds από την κυβέρνηση

  Αναδημοσιεύουμε παρακάτω το άρθρο του Κώστα Τσουκαλά που αναφέρεται στις διαπραγματεύσεις και στα μηδαμινά…

Αρχίζει η καταβολή των αναδρομικών από τον ΕΦΚΑ

Αναδημοσιεύουμε παρακάτω την ανακοίνωση του ΣΕΤΑΠ πουα αφορά την καταβολή των αναδρομικών απο τον ΕΦΚΑ.…

Περιμένοντας τους βαρβάρους;*

  Είθισται όταν γίνεται μια απεργία και μάλιστα επιτυχημένη, την επόμενη ή τις επόμενες μέρες…

Το αύριο μας ανήκει – αρκεί εμείς να φροντίσουμε γι’ αυτό σήμερα

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες η τετράωρη προειδοποιητική στάση εργασίας στην Αχαΐα, ενάντια στα σχέδια…

Δεν πάει άλλο… Στάση εργασίας την Τρίτη 24/05/2022 στο νομό Αχαΐας.

Το τελευταίο διάστημα έχουν ενταθεί οι μετακινήσεις συναδέλφων σε όλη την Ελλάδα από και προς…

Νομίζεις οτι δεν έχεις φωνή; ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ εκλογες ΣΕΤΑΠ 2022