Γενικό Συμβούλιο ΣΕΤΑΠ – Εξελίξεις με την απόσχιση – Τον βρήκαμε τον ένοχο…

Η συνεδρίαση του Γενικού συμβουλίου του ΣΕΤΑΠ μετά από περίπου 2 χρόνια έγινε δια ζώσης την Πέμπτη 14-10-2021, με κύριο θέμα συζήτησης το ζήτημα της απόσχισης.

Επειδή λίγες μέρες πριν στο ΔΣ στις 08-10-2021 συζήτησε το θέμα και πήρε απόφαση  (δείτε εδώ την ανακοίνωσή μας) το γενικό συμβούλιο είχε περισσότερο ενημερωτικό χαρακτήρα.

Η ενημέρωση βασίστηκε στην κοινή ανακοίνωση όλων των συλλόγων για το ζήτημα της απόσχισης (Δείτε εδώ). Συνοπτικά οι τελευταίες εξελίξεις και ο προγραμματισμός για την εβδομάδα 18 – 22/10/2021 ήταν:

  • Συνέχιση περιοδειών μικτών κλιμακίων από τους συλλόγους
  • Συναντήσεις την Τρίτη 19-10-2021 με το ΚΚΕ και την Τετάρτη 20-10-2021 με το ΜΕΡΑ25
  • Επιστολή στον κ.Μεγάλου για συνάντηση
  • Συνάντηση με την ΟΤΟΕ εντός της εβδομάδας

Χωρίς θολά σημεία ο αγώνας μας

Καθυστερημένα την Τετάρτη 20-10-2021 η ΟΤΟΕ μπήκε στο παιχνίδι. Με ανακοίνωσή της καλεί την τράπεζα Πειραιώς «να σταματήσει την επαπειλούμενη μεταφορά εργασιών και την καλλιέργεια κλίματος εκφοβισμού στους συναδέλφους». (Δείτε εδώ όλη την ανακοίνωση)

Έως εδώ πολύ σωστά θα πούμε εμείς.

Μας προβληματίζει όμως το γεγονός ότι στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται ότι η ΟΤΟΕ «Εκφράζει κατηγορηματικά την αντίθεσή της στα σχέδια της Διοίκησης της Τράπεζας Πειραιώς να μεταφέρει εργασίες και εργαζόμενους σε θυγατρική ή άλλη εταιρεία, με τρόπο που να πλήξει τα εργασιακά τους δικαιώματα ως τραπεζοϋπαλλήλων

Δηλαδή αν γίνει η απόσχιση και μεταφερθούν οι συνάδελφοι με τα δικαιώματά τους είμαστε εντάξει; Δεν υπάρχει κάποιο ζήτημα για τον κλάδο;

Φωτογραφίζει κάποια εξέλιξη η ανακοίνωση;

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Όπως αναφερθήκαμε και στο Διοικητικό και στο Γενικό Συμβούλιο οι κινητοποιήσεις είναι στο τραπέζι και η δράση μας θα πρέπει να κλιμακωθεί.

Καλή είναι και η κοινή δράση αλλά για να μας πάρουν στα σοβαρά θα πρέπει έχουμε και αποτέλεσμα.

Πώς περιμένουμε να λυθεί το ζήτημα;

Δια της διολισθήσεως;

Μέχρι να φύγουν όλοι με εθελούσια;

Για να μην ανοίξουν οι ασκοί του Αιόλου, ο αγώνας μας πρέπει να επικεντρωθεί στην αποτροπή της όποιας απόσχισης που θα ανοίξει την όρεξη των τραπεζιτών και θα δημιουργήσει ένα τετελεσμένο γεγονός για το κλάδο μας.

Εδώ ο κόσμος χάνεται, βαρκούλες αρμενίζουν…

Τη στιγμή που κλιμακώνεται ο αγώνας για την απόσχιση και ενώ η ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ προσπαθεί με κάθε τρόπο να βρεθεί κοινός τόπος μεταξύ συλλόγων και παρατάξεων μήπως και με κοινή δράση αποτρέψουμε τα χειρότερα, το Αγωνιστικό Μέτωπο επέλεξε να επιτεθεί στη ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ.

Μέλη του Α.Μ. που επισκέφτηκαν το κτήριο του Περισσού την Τετάρτη στις 29 Σεπτεμβρίου είπαν στους συναδέλφους ότι η ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ έχει ευθύνες για την απόσχιση γιατί έχει απόσπαση στον ΣΕΤΑΠ (!). Μάλιστα δεν δίστασαν και με ανακοίνωση τους στις 14-10-2021 να υποστηρίξουν το ίδιο και γραπτά συμπληρώνοντας ότι η ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ψεύδεται.

Ευτυχώς βρέθηκε ο ένοχος…

Εμείς προτρέπουμε τον αρθρογράφο του Α.Μ. να διαβάσει όλη την ανακοίνωσή μας και όχι να απομονώνει λέξεις και φράσεις που τον βολεύουν.

Δεν είναι η πρώτη φορά που δεχόμαστε παρόμοια χτυπήματα κάτω από τη μέση από το Αγωνιστικό Μέτωπο και σε ώρα αγώνα δεν θέλουμε να αποπροσανατολίσουμε τους συναδέλφους. Καλό είναι όμως να υπενθυμίσουμε στην ηγεσία του Α.Μ. ότι η ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ πήγε ΥΠΕΡ του Α.Μ. στο δικαστήριο! Και πήγαμε στο δικαστήριο γιατί για μας είναι θέμα αρχής! Με την μαρτυρία του πρώην προέδρου του ΣΕΤΑΠ σ.Πασσά στο δικαστήριο και με πρόσθετη νομική παρέμβαση ΥΠΕΡ του ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ υποστηρίξαμε ότι «η ΔΗΣΥΕ μεθόδευσε τον αποκλεισμό των άλλων παρατάξεων έπειτα από δεκαετίες πρακτική του ΣΕΤΑΠ για αντιπροσωπευτικά προεδρεία.» Και το υποστηρίξαμε γιατί ακριβώς αυτό θεωρούμε ότι είναι το δίκαιο:

Όλες οι παρατάξεις να έχουν ρόλο στο σύλλογο.

Φαίνεται όμως ότι αυτά είναι ψιλά γράμματα. Η στάση του Α.Μ. δεν μας αφορά από άποψη ηθική αλλά επειδή η μικροπρέπεια κλιμακώνεται ενόψει εκλογών.

Για μερικά ψηφαλάκια αξίζει άραγε το κόπο;

Μπροστά μας έχουμε αγώνες και αυτός ο χρόνος δεν προσφέρεται για οτιδήποτε άλλο παρά μόνο για την οργάνωση της άμυνάς μας απέναντι στις ορέξεις της Τράπεζας.

Κατηγορίες: Xρονολογική σειρά, Ανακ. Συσπείρωσης, Συνδικαλιστικά

 
 

Μην παραλείψετε να διαβάσετε:

Μονομερής πολιτική υπέρ των τραπεζών και των funds από την κυβέρνηση

  Αναδημοσιεύουμε παρακάτω το άρθρο του Κώστα Τσουκαλά που αναφέρεται στις διαπραγματεύσεις και στα μηδαμινά…

Αρχίζει η καταβολή των αναδρομικών από τον ΕΦΚΑ

Αναδημοσιεύουμε παρακάτω την ανακοίνωση του ΣΕΤΑΠ πουα αφορά την καταβολή των αναδρομικών απο τον ΕΦΚΑ.…

Περιμένοντας τους βαρβάρους;*

  Είθισται όταν γίνεται μια απεργία και μάλιστα επιτυχημένη, την επόμενη ή τις επόμενες μέρες…

Το αύριο μας ανήκει – αρκεί εμείς να φροντίσουμε γι’ αυτό σήμερα

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες η τετράωρη προειδοποιητική στάση εργασίας στην Αχαΐα, ενάντια στα σχέδια…

Δεν πάει άλλο… Στάση εργασίας την Τρίτη 24/05/2022 στο νομό Αχαΐας.

Το τελευταίο διάστημα έχουν ενταθεί οι μετακινήσεις συναδέλφων σε όλη την Ελλάδα από και προς…

Νομίζεις οτι δεν έχεις φωνή; ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ εκλογες ΣΕΤΑΠ 2022