Εθελούσια για άλλους 500 στην Πειραιώς

Μέχρι 15/11 οι δηλώσεις συμμετοχής ● Αμεση αποχώρηση ή μακροχρόνια άδεια 2-3 χρόνια μετ’ αποδοχών στις εναλλακτικές ● Ερωτήματα για τον χρόνο της ανακοίνωσης, καθώς μόλις προ δύο ημερών οι ενώσεις των τραπεζοϋπαλλήλων προειδοποιούσαν για τις επιπτώσεις της συρρίκνωσης του προσωπικού και του δικτύου των τραπεζών

Νέο πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου που θα ολοκληρωθεί στις 30 Νοεμβρίου ανακοίνωσε χθες η Τράπεζα Πειραιώς, με στόχο, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες την αποχώρηση περίπου 500 εργαζομένων. Οσοι δηλώσουν συμμετοχή στο πρόγραμμα μέχρι τις 15 Νοεμβρίου θα πριμοδοτηθούν με 5% επιπλέον αποζημίωσης.

Το πρόγραμμα προβλέπει αποζημίωση που μπορεί να φτάσει μέχρι και τις 200.000 ευρώ, χαρακτηρίζεται «γενναιόδωρο» και αφορά κατά κύριο λόγο εργαζόμενους σε υπηρεσίες της τράπεζας που το αντικείμενό τους περιορίζεται συνεπεία των τεχνολογικών εξελίξεων και της ψηφιοποίησης (διαχείρισης φυσικών αρχείων, αλληλογραφίας κ.λπ.) και προσωπικό που εργάζεται σε περιοχές όπου παρατηρείται αναντιστοιχία μεταξύ των αναγκών της αγοράς και της υφιστάμενης στελέχωσης και ειδικότερα από τους νομούς: Αχαΐας, Αιτωλοακαρνανίας, Αρκαδίας, Βοιωτίας, Ευρυτανίας, Ηρακλείου, Κέρκυρας, Κεφαλονιάς, Κορινθίας, Λακωνίας, Πέλλας, Σερρών.

Στους υπαλλήλους που επιθυμούν να αποχωρήσουν προσφέρονται δύο επιλογές: της άμεσης αποχώρησης και αυτή της μακροχρόνιας άδειας 2-3 χρόνων μετ’ αποδοχών (μειωμένων) και καταβολή μέρους της εφάπαξ αποζημίωσης που προβλέπεται για την άμεση αποχώρηση.

Σύμφωνα με την τράπεζα το πρόγραμμα «έχει σχεδιαστεί με τρόπο κοινωνικά υπεύθυνο και περιλαμβάνει σημαντικές παροχές για τον εργαζόμενο που θα το επιλέξει και την οικογένειά του, ώστε να τους προσφέρει το μεγαλύτερο δυνατό όφελος».

Στο πλαίσιο αυτό υπάρχει ειδική πρόνοια για τους εργαζόμενους άνω των 55 ετών, καθώς προβλέπεται προσαύξηση ποσού 15.000 ευρώ στο μικτό ποσόν αποζημίωσης για την πληρωμή αναγνώρισης πλασματικών ετών ασφάλισης ή/και για αυτασφάλιση.

Το νέο πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου της Πειραιώς μπορεί να ήταν αναμενόμενο, καθώς στόχος των τραπεζών είναι να μειώσουν τον αριθμό του προσωπικού (η Πειραιώς στις 31/12/2020 απασχολούσε 9.500 άτομα), ωστόσο η χρονική στιγμή που ανακοινώθηκε μάλλον δεν είναι η ιδανική. Κι αυτό γιατί, δεν πρόλαβε να στεγνώσει το μελάνι στις ανακοινώσεις των συνδικαλιστικών οργανώσεων των τραπεζοϋπαλλήλων που κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για τις επιπτώσεις που έχει η συρρίκνωση των καταστημάτων και του προσωπικού στην εξυπηρέτηση του συναλλασσόμενου κοινού και τον εκνευρισμό που πολλές φορές οδηγεί σε δυσάρεστες ή ακόμα και επικίνδυνες καταστάσεις.

Αναλυτικά οι όροι του προγράμματος.

Πηγή: www.efsyn.gr

Κατηγορίες: Xρονολογική σειρά, Ενημέρωση, Εργασιακά

 
 

Μην παραλείψετε να διαβάσετε:

Μονομερής πολιτική υπέρ των τραπεζών και των funds από την κυβέρνηση

  Αναδημοσιεύουμε παρακάτω το άρθρο του Κώστα Τσουκαλά που αναφέρεται στις διαπραγματεύσεις και στα μηδαμινά…

Αρχίζει η καταβολή των αναδρομικών από τον ΕΦΚΑ

Αναδημοσιεύουμε παρακάτω την ανακοίνωση του ΣΕΤΑΠ πουα αφορά την καταβολή των αναδρομικών απο τον ΕΦΚΑ.…

Περιμένοντας τους βαρβάρους;*

  Είθισται όταν γίνεται μια απεργία και μάλιστα επιτυχημένη, την επόμενη ή τις επόμενες μέρες…

Το αύριο μας ανήκει – αρκεί εμείς να φροντίσουμε γι’ αυτό σήμερα

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες η τετράωρη προειδοποιητική στάση εργασίας στην Αχαΐα, ενάντια στα σχέδια…

Δεν πάει άλλο… Στάση εργασίας την Τρίτη 24/05/2022 στο νομό Αχαΐας.

Το τελευταίο διάστημα έχουν ενταθεί οι μετακινήσεις συναδέλφων σε όλη την Ελλάδα από και προς…

Νομίζεις οτι δεν έχεις φωνή; ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ εκλογες ΣΕΤΑΠ 2022