Δύο ειδήσεις την ίδια μέρα…

Παρακάτω αναδημοσιεύουμε δύο ειδήσεις της ίδιας ημέρας 30/05/2024 που αφορούν τις τράπεζες. Η μία αναφέρεται στην πρωτοβουλία της Πειραιώς και η άλλη της EUROBANK. Τα σχόλια δικά σας…

 

Eurobank: Στήριξη των πολύτεκνων εργαζομένων της

 

Το επίδομα για τον νέο πολύτεκνο ανέρχεται σε 25.000 ευρώ για το τρίτο παιδί και σε 30.000 ευρώ για το τέταρτο

Μέτρα για τη στήριξη και την ενίσχυση των πολύτεκνων οικογενειών εργαζομένων της Eurobank ανακοίνωσε ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας Φωκίων Καραβίας, προχωρώντας όπως σημείωσε στην ανακοίνωσή του «σε μια πρωτοποριακή για τον ιδιωτικό τομέα στην Ελλάδα δέσμη μέτρων στήριξης των δικών μας ανθρώπων που θέλουν να αποκτήσουν μια πολυμελή οικογένεια ή να τη διευρύνουν». Τα μέτρα εντάσσονται στην ευρύτερη πολιτική της Eurobank για τη στήριξη του δημογραφικού ζητήματος, στο πλαίσιο του προγράμματος «Μπροστά για την Οικογένεια».

Οι ενέργειες αυτές, όπως υπογράμμισε ο κ. Καραβίας, «ενισχύουν το αίσθημα ασφάλειας για τους ανθρώπους μας που ονειρεύονται μεγαλύτερη οικογένεια. Και να τους στείλουμε το μήνυμα ότι η τράπεζα είναι δίπλα τους και τους βοηθάει να στηρίξουν αυτή τους την επιλογή.

Αισθανόμαστε πως κάθε μέλος μιας οικογένειας εργαζομένου μας είναι μέλος της οικογένειας της Eurobank. Και όσο περισσότερα μέλη υποδεχόμαστε, τόσο μεγαλύτερη η χαρά όλων μας. Η απόφαση για την απόκτηση ενός παιδιού είναι προσωπική και οικογενειακή. Η δική μας υποχρέωση και βούληση είναι, για όσους την πάρουν, να την κάνουμε όσο πιο εύκολη γίνεται και να ξέρουν πως θα είμαστε πάντοτε δίπλα τους», κατέληξε. Το πρόγραμμα σχεδιάστηκε σε συνεργασία με το αντιπροσωπευτικό σωματείο των εργαζομένων και η Επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβαση Εργασίας που θα υπογραφεί εντός Ιουνίου θα περιλαμβάνει σειρά νέων παροχών και αναπροσαρμογών σε ήδη υπάρχουσες, οι οποίες θα έχουν αναδρομική ισχύ από 1ης Ιανουαρίου 2024. Συγκεκριμένα:

  1. 25.000-30.000 ευρώ εφάπαξ για κάθε παιδί, το επίδομα για τον νέο πολύτεκνο. Οι εργαζόμενοι που θα αποκτήσουν 3ο παιδί θα λαμβάνουν εφάπαξ το ποσό των 25.000 ευρώ, με την απόκτηση 4ου παιδιού 30.000 ευρώ και με κάθε επιπλέον παιδί 30.000 ευρώ για το κάθε ένα. Δηλαδή ένας εργαζόμενος που θα αποκτήσει 4 παιδιά θα λάβει από την τράπεζα συνολικά 55.000 ευρώ ως επίδομα πολυτέκνου.
  2. Αύξηση από 50% έως 317% για τους ήδη υπάρχοντες τρίτεκνους και πολύτεκνους εργαζομένους. Το ετήσιο επίδομα των υπαρχόντων πολυτέκνων θα συνεχίσει να καταβάλλεται μηνιαίως έως τα 18 ή τα 25 έτη και αναπροσαρμόζεται σε 1.500 ευρώ (αύξηση 50%) για τους τρίτεκνους, σε 3.000 ευρώ (αύξηση 150%) για τους 4τεκνους, σε 4.000 ευρώ (αύξηση 233%) για τους 5τεκνους και σε 5.000 ευρώ (αύξηση 317%) για τους 6τεκνους.
  3. Επιπλέον 3 μήνες άδεια μητρότητας – σωρευτικό ωράριο μητρότητας για μητέρες που αποκτούν 3 ή παραπάνω παιδιά. Δυνατότητα σωρευτικής άδειας μητρότητας μετά την άδεια τοκετού από 9 μήνες που είναι σήμερα σε 12 μήνες για τις γυναίκες που αποκτούν 3ο ή περισσότερα παιδιά. Ετσι αυξάνεται η σωρευτική άδεια για τις τρίτεκνες μητέρες κατά 3 μήνες ή αντιστοίχως επεκτείνεται η εφαρμογή του μειωμένου ωραρίου εάν η εργαζόμενη έχει επιλέξει μειωμένο ωράριο αντί της σωρευτικής άδειας.
  4. Διπλασιασμός της άδειας γέννησης 3ου ή παραπάνω παιδιού για τον πατέρα. Η άδεια γέννησης για τον πατέρα που αποκτά 3ο ή περισσότερα παιδιά διπλασιάζεται από 14 σε 28 εργάσιμες ημέρες, οι οποίες θα μπορούν να ληφθούν μέσα σε διάρκεια 2 ετών αντί των 30 ημερών που ισχύει σήμερα.

https://www.kathimerini.gr/economy/563050330/eurobank-stirixi-ton-polyteknon-ergazomenon-tis/

Πηγή: www.katimerini.gr

 

 

 

Πειραιώς: Παρουσίασε τη νέα της εταιρική ταυτότητα

 

Η Πειραιώς παρουσίασε τη νέα της εταιρική ταυτότητα σε πελάτες και στελέχη της, σε ειδικές εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στο χώρο του Φεστιβάλ Αθηνών, στην οδό Πειραιώς 260, την Τρίτη και Τετάρτη (28-29/05) με την παρουσία εκπροσώπων της κυβέρνησης, της επιχειρηματικής κοινότητας, καθώς και συνεργατών της Τράπεζας.

Η νέα εταιρική ταυτότητα αναδεικνύει τον δυναμισμό και την κινητικότητα που εκφράζει την Πειραιώς της νέας εποχής. Αντανακλά, επίσης, την ικανότητα της Τράπεζας να προσαρμόζεται στις τάσεις της αγοράς και στις συνεχώς μεταβαλλόμενες ανάγκες των πελατών της, επενδύοντας στην τεχνολογία, στην καινοτομία και στη νέα γενιά.

Κατά την ομιλία του, ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης υπογράμμισε ότι «οι ελληνικές τράπεζες κατάφεραν να περάσουν από την εποχή της κρίσης και των ανακεφαλαιοποιήσεων, στην εποχή που υψηλής ποιότητας επενδυτές εκφράζουν έμπρακτα το ενδιαφέρον γι’ αυτές. Αυτό δεν έτυχε, πέτυχε. Και η επιτυχία αυτή είναι αποτέλεσμα της πολιτικής αυτής της κυβέρνησης».

Αναφερόμενος στην Πειραιώς σημείωσε ότι «η πρόσφατη αποεπένδυση του ΤΧΣ αποτέλεσε υπογράμμιση της προόδου της Τράπεζας, αλλά και ψήφο εμπιστοσύνης της διεθνούς επενδυτικής κοινότητας. Η επιτυχία της διάθεσης του 27% των μετοχών της σε ξένους και Έλληνες επενδυτές δεν είχε προηγούμενο».

Στην ομιλία του, ο πρόεδρος της Πειραιώς Γιώργος Χαντζηνικολάου ανέφερε ότι «το νέο λογότυπο, αναδεικνύει τη μεγάλη αλλαγή που έχει συντελεστεί στην Τράπεζα τα τελευταία χρόνια. Η Πειραιώς είναι πλέον αμιγώς ιδιωτική τράπεζα, κεφαλαιακά εύρωστη, με υγιές χαρτοφυλάκιο. Έχει ισχυρές επιχειρηματικές και οικονομικές επιδόσεις και προοπτικές, οι οποίες χαρακτηρίζονται από υψηλή ρευστότητα, ισχυρή κεφαλαιακή σχέση και συνετή οικονομική διαχείριση, που σε ένα θωρακισμένο ισολογισμό και οδηγεί σε σταθερή κερδοφορία. Ο ρόλος της δεν περιορίζεται στο να έχει πρωταγωνιστική θέση στη χρηματοδότηση της ελληνικής οικονομίας, αλλά ταυτόχρονα να συνδράμει ενεργά στη δημιουργία μιας βιώσιμης και συμπεριληπτικής κοινωνίας. Και αυτό καθοδηγεί, και θα καθοδηγεί, όλες τις δραστηριότητες της Πειραιώς στη νέα εποχής».

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Πειραιώς, Χρήστος Μεγάλου σημείωσε ότι «σχεδιάζουμε το μέλλον και αλλάζουμε την εταιρική μας ταυτότητα, ώστε να συγχρονίσουμε το μεταρρυθμιστικό έργο με το όραμα και τις αξίες μας. Στην Πειραιώς οδηγούμε τις εξελίξεις στον χρηματοπιστωτικό τομέα, κατέχοντας το μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς σε δάνεια και καταθέσεις στην Ελλάδα. Καθώς και την ευρύτερη γεωγραφική κάλυψη με ένα σύγχρονο δίκτυο καταστημάτων σε όλη τη χώρα. H νέα μας εταιρική ταυτότητα αποτελεί απόδειξη της ανθεκτικότητάς μας, και της ικανότητας να προσαρμοζόμαστε στο συνεχώς εξελισσόμενο τοπίο του κλάδου μας. Έχουμε μια κυρίαρχη προτεραιότητα: Κάθε μέρα να επιστρέφουμε την αξία που δημιουργούμε στην κοινωνία. Θέλουμε να είμαστε αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινής ζωής κάθε Ελληνίδας και κάθε Έλληνα».

Oι τρεις εμβληματικές γραμμές της Πειραιώς δείχνουν αποφασιστικά προς τα εμπρός, ενσαρκώνοντας τις βασικές αρχές της Τράπεζας, την Υπευθυνότητα, την Αξιοκρατία και τη Διαφάνεια.

Κατά τη διάρκεια των δυο εκδηλώσεων παρουσιάστηκε η νέα ανθρωποκεντρική διαφημιστική καμπάνια της Πειραιώς. Αποτελείται από έξι ταινίες που αντιπροσωπεύουν τους βασικούς πυλώνες πάνω στους οποίους η Τράπεζα Πειραιώς στήνει έναν ανοιχτό διάλογο με την κοινωνία: την οικογένεια, τη νέα γενιά, τον αγροτικό τομέα, τις μικρές επιχειρήσεις, τη φύση και το περιβάλλον.

Ένα μωσαϊκό ιστοριών που έρχεται να υπενθυμίσει σε όλους τον ρόλο που πρέπει να έχει μια σύγχρονη τράπεζα και να μας πει ότι: «Οι άνθρωποι είμαστε γεμάτοι ιστορίες. Να τις ακούς είναι σπουδαίο. Να τις στηρίζεις, είναι Πειραιώς». Γιατί είναι οι μικρές προσωπικές ιστορίες που αν τις δέσεις μαζί φτιάχνουν τη μεγάλη εικόνα της Ελλάδας. Μια καμπάνια που αναδεικνύει μια γενναία ταυτότητα και βάζει στο επίκεντρο τον άνθρωπο, όπως ακριβώς κάνει και η Πειραιώς.

https://www.liberal.gr/trapezes/peiraios-paroysiase-ti-nea-tis-etairiki-taytotita

 

Πηγή: www.liberal.gr

Κατηγορίες: Xρονολογική σειρά, Ενημέρωση, Εργασιακά, Οικονομικά

 
 

Μην παραλείψετε να διαβάσετε:

Μονομερής πολιτική υπέρ των τραπεζών και των funds από την κυβέρνηση

  Αναδημοσιεύουμε παρακάτω το άρθρο του Κώστα Τσουκαλά που αναφέρεται στις διαπραγματεύσεις και στα μηδαμινά…

Αρχίζει η καταβολή των αναδρομικών από τον ΕΦΚΑ

Αναδημοσιεύουμε παρακάτω την ανακοίνωση του ΣΕΤΑΠ πουα αφορά την καταβολή των αναδρομικών απο τον ΕΦΚΑ.…

Περιμένοντας τους βαρβάρους;*

  Είθισται όταν γίνεται μια απεργία και μάλιστα επιτυχημένη, την επόμενη ή τις επόμενες μέρες…

Το αύριο μας ανήκει – αρκεί εμείς να φροντίσουμε γι’ αυτό σήμερα

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες η τετράωρη προειδοποιητική στάση εργασίας στην Αχαΐα, ενάντια στα σχέδια…

Δεν πάει άλλο… Στάση εργασίας την Τρίτη 24/05/2022 στο νομό Αχαΐας.

Το τελευταίο διάστημα έχουν ενταθεί οι μετακινήσεις συναδέλφων σε όλη την Ελλάδα από και προς…

Νομίζεις οτι δεν έχεις φωνή; ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ εκλογες ΣΕΤΑΠ 2022