Διεύθυνση Αμέσου Δράσεως για … «ενοχλητικούς» συνδικαλιστές

Δημοσιεύουμε παρακάτω την ανακοίνωση των συλλόγων ΕΣΕΤΠ και ΣΕΥΤΠΕ που αφορά την παρεμπόδιση της συνδικαλιστικής δράσης από την Διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς.

…………………………………………………………………………………………………………………………

Αγαπητές συναδέλφισσες, αγαπητοί συνάδελφοι,

έχοντας, δυστυχώς, προ πολλού υπερβεί τα εσκαμμένα, οι επικεφαλής της Διεύθυνσης Ανθρωπίνου Δυναμικού (ΔΑΔ) επιχειρούν ούτε λίγο ούτε πολύ να ποινικοποιήσουν την παρουσία των εκπροσώπων των εργαζομένων στους χώρους εργασίας.


Σε Εσωτερικό Σημείωμα, το οποίο και διέρρευσε (βλ. παρακάτω), αποτυπώνεται με τον πλέον εύγλωττο τρόπο η αγωνιώδης προσπάθεια της ΔΑΔ να φιμώσει την συνταγματικά κατοχυρωμένη συνδικαλιστική δράση, επιχειρώντας να μεταβάλλει σε … «χωροφύλακες» και «πρακτορίσκους» τους συναδέλφους Διευθυντές των Καταστημάτων. Απαξιώνοντας με τον τρόπο αυτό την προσωπικότητα και τον επαγγελματισμό εκείνων που καθημερινά μαζί με τους υπολοίπους εργαζόμενους στο Δίκτυο μοχθούν για την ουσιαστική ανάκαμψη και κερδοφορία του Οργανισμού.

Ο λόγος προφανής. Η συνεπής συνδικαλιστική δράση ενοχλεί εκείνους που στην … «Agenda» τους θεωρούν ότι παρά τη συντριπτική αποτυχία των αντεργατικών τους σχεδίων, έστω και την ύστατη στιγμή θα καταφέρουν, με επιλογές που παραπέμπουν σε αλήστου μνήμης εποχές, να πάρουν τη ρεβάνς.

Τους καλούμε να ξεπεζέψουν από το ξύλινο αλογάκι τους και αντί για τέτοιου είδους κατάπτυστες οδηγίες, να επιτελέσουν το έργο τους αρχίζοντας από το αυτονόητο.

Αντί να δημιουργούν προσκόμματα στους εκπροσώπους των εργαζομένων, ας επισκεφθούν, επιτέλους, τα υποστελεχωμένα καταστήματα του Δικτύου, όπως άλλωστε οφείλουν, και να αφουγκραστούν από πρώτο χέρι τις καθημερινές αγωνίες, όλων εκείνων που μοχθούν για να μπορούν τα περιώνυμα στελέχη της ΔΑΔ να απολαμβάνουν από την προστατευτική τους γυάλα τους παχυλούς μισθούς και τα προνόμιά τους.

Να ακούσουν από τους ανθρώπους της πρώτης γραμμής τι σημαίνει πίεση, εντατικοποίηση, υποστελέχωση και να εργαστούν επιτέλους αν όχι να εξαλείψουν, τουλάχιστον να μετριάσουν τις αντιξοότητες που αντιμετωπίζουν οι συνάδελφοι στην καθημερινότητά τους στους χώρους εργασίας.

Να εργαστούν για την άμεση τοποθέτηση των συναδέλφων που έχουν απομείνει από το πρ. RBU αλλά και την επιστροφή αυτών που καθημερινά διανύουν εκατοντάδες χιλιόμετρα, με δεδομένες τις πολλές και διαπιστωμένες ελλείψεις που υπάρχουν σε καταστήματα και κεντρικές υπηρεσίες.

Στην περίπτωση, βεβαίως, που μπορούν να επιτελέσουν τον ουσιαστικό ρόλο τους, ο οποίος οφείλει να είναι η διαρκής βελτίωση και όχι απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων, σε περιβάλλον δημοκρατίας στους χώρους εργασίας, στους οποίους η παρουσία των εκπροσώπων των εργαζομένων δεν αποτελεί … «κίνδυνο» αλλά εχέγγυο διασφάλισης ενός εργασιακού πλαισίου με σεβασμό στην προσωπικότητα των εργαζομένων και ταυτόχρονης προαγωγής της υγείας και ασφάλειας στους χώρους εργασίας.

Περιθώρια άλλης ανοχής δεν υπάρχουν. Ο πολύπαθος κλάδος μας δεν αντέχει άλλους πειραματισμούς.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς

Για το Δ.Σ του ΣΕΥΤΠΕ                 Για το Δ.Σ του ΕΣΕΤΠ
Ο Πρόεδρος Ο Γ. Γραμματέας           Ο Πρόεδρος Ο Γ. Γραμματέας
Μπεμπένης Εμμ. Γοίλιας Ισ.             Γουγούλης Γ. Τσιμρόγλου Μ.

Ακολουθεί το Εσωτερικό Σημείωμα της ΔΑΔ:

«Καλησπέρα,
Σας ενημερώνω για τις ενέργειες που θα πρέπει να γίνονται από τον Επικεφαλής του καταστήματος, στη περίπτωση που μέλη Συλλόγων εμφανιστούν σε κατάστημα.

Συγκεκριμένα:

Στη περίπτωση που οποιοσδήποτε Σύλλογος επισκεφθεί κατάστημα άνευ αδείας, ο Επικεφαλής του καταστήματος θα πλησιάσει το συνδικαλιστή και θα τον ρωτήσει:
– Ήρθατε για προσωπικό σας θέμα τραπεζικής φύσεως ή ήρθατε για ενημέρωση του προσωπικού στα πλαίσια του συνδικαλιστικού σας ρόλου;
• Εάν ήρθε για προσωπικό θέμα στη Τράπεζα, του επιτρέπεται η είσοδος.
• Εάν απαντήσει ότι ήρθε για ενημέρωση των εργαζομένων (αντί για ενημέρωση, μπορεί να πει ότι ήρθε να χαιρετήσει τους εργαζομένους ή να τους μοιράσει ανακοίνωση ή οτιδήποτε άλλο) στα πλαίσια του συνδικαλιστικού του ρόλου, τότε ο Επικεφαλής του καταστήματος, του λέει:
– Χωρίς άδεια δεν επιτρέπεται η είσοδός σας για άσκηση του συνδικαλιστικού σας ρόλου.
Αν ο/οι συνδικαλιστής/ές δεν αποχωρήσουν, δεν θα μαλώσει μαζί τους, αλλά θα μιλήσει με αποφασιστικότερο τόνο, λέγοντας:
– Σας ενημερώνω ότι σας απαγορεύεται η είσοδος διότι δεν έχετε λάβει άδεια σύμφωνα με τη διαδικασία που σας έχει γνωστοποιηθεί.

Αμέσως μετά, ο επικεφαλής στέλνει σε μένα mail κάνοντας μια μικρή περιγραφή του συμβάντος:
• Τί έγινε;
• Πόση ώρα παρευρέθηκαν στο κατάστημα οι συνδικαλιστές
• Εάν δημιουργήθηκε κάποιο πρόβλημα, κλπ

Επισυνάπτεται, η διαδικασία και το έντυπο άδειας εισόδου συνδικαλιστικών οργανώσεων στα κτίρια Διοίκησης/Καταστήματα.»

Κατηγορίες: [show_post_categories show="category" hyperlink="yes"]

 
 

Μην παραλείψετε να διαβάσετε:

Μονομερής πολιτική υπέρ των τραπεζών και των funds από την κυβέρνηση

  Αναδημοσιεύουμε παρακάτω το άρθρο του Κώστα Τσουκαλά που αναφέρεται στις διαπραγματεύσεις και στα μηδαμινά…

Αρχίζει η καταβολή των αναδρομικών από τον ΕΦΚΑ

Αναδημοσιεύουμε παρακάτω την ανακοίνωση του ΣΕΤΑΠ πουα αφορά την καταβολή των αναδρομικών απο τον ΕΦΚΑ.…

Περιμένοντας τους βαρβάρους;*

  Είθισται όταν γίνεται μια απεργία και μάλιστα επιτυχημένη, την επόμενη ή τις επόμενες μέρες…

Το αύριο μας ανήκει – αρκεί εμείς να φροντίσουμε γι’ αυτό σήμερα

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες η τετράωρη προειδοποιητική στάση εργασίας στην Αχαΐα, ενάντια στα σχέδια…

Δεν πάει άλλο… Στάση εργασίας την Τρίτη 24/05/2022 στο νομό Αχαΐας.

Το τελευταίο διάστημα έχουν ενταθεί οι μετακινήσεις συναδέλφων σε όλη την Ελλάδα από και προς…

Νομίζεις οτι δεν έχεις φωνή; ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ εκλογες ΣΕΤΑΠ 2022