Διαδικτυακή Συνέλευση ΣΕΤΑΠ: Έτσι είναι αν έτσι νομίζετε…

Κατώτερη των προσδοκιών ήταν η διαδικτυακή συνέλευση του ΣΕΤΑΠ –εξ ανάγκης λόγω της πανδημίας- στις 23/06/2021 καθώς αποδείχτηκε ότι είχε κυρίως διεκπεραιωτικό παρά ουσιαστικό χαρακτήρα.

Είδαμε:

  • Έναν πρόεδρο συλλόγου που έκανε κατάχρηση του χρόνου και διάβασε τα 30 σημεία του απολογισμού που ήδη μας είχε στείλει (!) σπαταλώντας κοντά στην 1 ώρα απο το χρόνο της συνέλευσης (χώρια οι χαιρετισμοί…). Τα περισσότερα από αυτά τα σημεία είναι δράσεις του συλλόγου που γίνονται εδώ και χρόνια (αιμοδοσία, Διακοπές κτλ) και δεν υπήρχε λόγος να αναφερθούν. Επόμενο ήταν η μονοδιάστατη αποτύπωση των θεμάτων κάτω από τον παραμορφωτικό φακό της ΔΗΣΥΕ.
  • Ένα προεδρείο συνέλευσης που επέτρεψε να ψηφιστεί ο διοικητικός και οικονομικός απολογισμός πριν το τέλος της συνέλευσης και πριν ακουστούν όλοι οι ομιλητές.
  • Έναν πρόεδρο συνέλευσης που μεροληπτούσε υπέρ της ΔΗΣΥΕ με αποκορύφωμα τα σχόλια προς τους ομιλητές (!).
  • Έναν πρόεδρο συνέλευσης που δεν έκρινε ούτε μια από τις 38 υποβληθείσες ερωτήσεις από τους συναδέλφους μέσω υπολογιστή άξια προς απάντηση από τον πρόεδρο του συλλόγου.
  • Μια συνέλευση που έγινε καθημερινή και η πλειοψηφία των συναδέλφων εργάζονταν την επόμενη ημέρα.

Διαβάσαμε:

Την απερίσκεπτη ανακοίνωση του ΣΕΤΑΠ στις 25/06/2021 που ακολούθησε την συνέλευση και αναλώθηκε σε θριαμβολογίες όπως: «ο Πρόεδρος του ΣΕΤΑΠ, Παναγιώτης Αδαμόπουλος, με ειλικρινή και τεκμηριωμένο λόγο, παρουσίασε τον γεμάτο δράσεις, πρωτοβουλίες και αποτελέσματα Διοικητικό Απολογισμό του ΣΕΤΑΠ για τα έτη 2019 και 2020».

Τέσσερις μέρες μετά η διοίκηση ανακοίνωσε το κλείσιμο 64 καταστημάτων και την εθελούσια που όπως πάντοτε θα συνοδευτεί με τις γνωστές εκβιαστικές πιέσεις για τους συναδέλφους.

Λίγο αυτοσυγκράτηση δεν βλάπτει…

Εν κατακλείδι

Κάποια μικρά τεχνικά προβλήματα που δημιουργήθηκαν και η κακή διαχείριση από πλευράς προεδρείου της συνέλευσης οδήγησε τελικά σε μια συνέλευση κομμένη και ραμμένη στα μέτρα της ΔΗΣΥΕ.

Μια συνέλευση περισσότερο για τα μάτια του κόσμου και το γράμμα του καταστατικού.

Η αποχή της τελευταίας στιγμής των παρατάξεων της ΔΑΚΕ και του Αγωνιστικού Μετώπου εκτός του ότι στιγμάτισε αρνητικά την ιστορία του συλλόγου, υποβάθμισε την ποιότητα της συνέλευσης του δημοκρατικού διαλόγου, την στιγμή μάλιστα που αντιμετωπίζουμε άμεσα πολύ σοβαρά προβλήματα και η ενότητα είναι αναγκαία.

Υ.Γ.: Μάθαμε ότι στελέχη της ΔΗΣΥΕ επικοινωνούσαν με μηνύματα στους συναδέλφους λέγοντάς τους: «Μπείτε μόνο ένα λεπτό στην συνέλευση, επιλέξτε ναι στον διοικητικό και οικονομικό απολογισμό και μετά βγείτε». Ελπίζουμε η πληροφορία αυτή να είναι ράδιο αρβύλα…

Κατηγορίες: Xρονολογική σειρά, Ανακ. Συσπείρωσης, Ανακοινώσεις, Συνδικαλιστικά

 
 

Μην παραλείψετε να διαβάσετε:

Μονομερής πολιτική υπέρ των τραπεζών και των funds από την κυβέρνηση

  Αναδημοσιεύουμε παρακάτω το άρθρο του Κώστα Τσουκαλά που αναφέρεται στις διαπραγματεύσεις και στα μηδαμινά…

Αρχίζει η καταβολή των αναδρομικών από τον ΕΦΚΑ

Αναδημοσιεύουμε παρακάτω την ανακοίνωση του ΣΕΤΑΠ πουα αφορά την καταβολή των αναδρομικών απο τον ΕΦΚΑ.…

Περιμένοντας τους βαρβάρους;*

  Είθισται όταν γίνεται μια απεργία και μάλιστα επιτυχημένη, την επόμενη ή τις επόμενες μέρες…

Το αύριο μας ανήκει – αρκεί εμείς να φροντίσουμε γι’ αυτό σήμερα

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες η τετράωρη προειδοποιητική στάση εργασίας στην Αχαΐα, ενάντια στα σχέδια…

Δεν πάει άλλο… Στάση εργασίας την Τρίτη 24/05/2022 στο νομό Αχαΐας.

Το τελευταίο διάστημα έχουν ενταθεί οι μετακινήσεις συναδέλφων σε όλη την Ελλάδα από και προς…

Νομίζεις οτι δεν έχεις φωνή; ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ εκλογες ΣΕΤΑΠ 2022