Δ.Ε.Θ.: Συμμετέχουμε μαζικά στο συλλαλητήριο των συνδικάτων στη Θεσσαλονίκη το Σάββατο 09 Σεπτεμβρίου 2023.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Η φετινή Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης διεξάγεται στην σκιά του πολέμου στην Ουκρανία, του απόηχου των καταστροφικών πυρκαγιών που κατέκαψαν τη χώρα το καλοκαίρι, της ακρίβειας που κατατρώει τα εισοδήματα των εργαζομένων και των νοικοκυριών.

Το νέο εργασιακό νομοσχέδιο του κ.Γεωργιάδη που είναι στα σκαριά θα προβλέπει εκτός των άλλων την κατάργηση και το ξεχείλωμα του 8ώρου, που (με το πρόσχημα δυο διαδοχικών εργοδοτών την ίδια ημέρα) θα γίνεται 13ωρο και την ποινικοποίηση της απεργίας.

Η επίθεση της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας στα εργασιακά δικαιώματα, στις συλλογικές συμβάσεις είναι συνειδητή και μεθοδευμένη.

Η υποβάθμιση του ΟΜΕΔ, η ανυπαρξία ελέγχων από το ΣΕΠΕ, η απραξία του υπουργείου εργασίας, που πλέον δρα ως θεατής στην εργοδοτική αυθαιρεσία συμπληρώνουν το παζλ…

Η ένοχη σιωπή της κυβέρνησης Μητσοτάκη έχει αφήσει τους τραπεζίτες να αλωνίζουν με αντικοινωνικές πρακτικές σε μια σειρά από θέματα όπως είναι η αύξηση επιτοκίων, τα κόκκινα δάνεια, οι πλειστηριασμοί, οι ρυθμίσεις δανείων, η χρηματοδότηση επιχειρήσεων, οι προμήθειες συναλλαγών, το κλείσιμο καταστημάτων, η ψηφιακή μετάβαση.

Οι διοικήσεις των τραπεζών την επαύριο των εκλογών έχουν βάλει πλώρη για τη σαλαμοποίηση (π.χ. Back Office) και την απόσχιση εργασιών και το κλείσιμο των καταστημάτων αδιαφορώντας για τις κοινωνικές και οικονομικές συνέπειες.

Οι εργαζόμενοι στις τράπεζες παρά τα 2 συνεχόμενα έτη (2022-2023) κερδοφορίας βλέπουν τις απολαβές τους να παραμένουν στα επίπεδα του 2012, ενώ η ανασφάλεια για τις θέσεις εργασίας μεγαλώνει.

Ο μετασχηματισμός της Τράπεζας Πειραιώς φαίνεται ότι αποτελεί περισσότερο την ευκαιρία για την Διοίκηση να διαχωρίσει τους εργαζόμενους και να υλοποιήσει τα αντεργατικά της σχέδια.

Η αποσχισθείσα εταιρία PELD πουλήθηκε, η Διοίκηση προσκάλεσε τον ΣΕΤΠ για διαβούλευση προκειμένου να αλλάξει τον Οργανισμό Εργασίας, τα σεμινάρια κατάφεραν να χωρίσουν την τράπεζα στα δύο ενώ συνάδελφοι από όλη την Ελλάδα ειδοποιήθηκαν ότι θα τοποθετηθούν στην κεντρική Διεύθυνση Back Office η οποία εικάζεται ότι μπορεί να είναι στη σειρά για την επόμενη απόσχιση…

Ας μην κάτσουμε με τα χέρια σταυρωμένα…

Απέναντι στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές και στα σχέδια των τραπεζιτών καλούμε όλους τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες να πουν ένα ισχυρό ΟΧΙ και να συμμετέχουν μαζικά στις συγκεντρώσεις των συνδικάτων στη Θεσσαλονίκη το Σάββατο 09 Σεπτεμβρίου του 2023.

Κατηγορίες: Xρονολογική σειρά, Ανακ. Συσπείρωσης, Ανακοινώσεις, Ενημέρωση, Συνδικαλιστικά

 
 

Μην παραλείψετε να διαβάσετε:

Μονομερής πολιτική υπέρ των τραπεζών και των funds από την κυβέρνηση

  Αναδημοσιεύουμε παρακάτω το άρθρο του Κώστα Τσουκαλά που αναφέρεται στις διαπραγματεύσεις και στα μηδαμινά…

Αρχίζει η καταβολή των αναδρομικών από τον ΕΦΚΑ

Αναδημοσιεύουμε παρακάτω την ανακοίνωση του ΣΕΤΑΠ πουα αφορά την καταβολή των αναδρομικών απο τον ΕΦΚΑ.…

Περιμένοντας τους βαρβάρους;*

  Είθισται όταν γίνεται μια απεργία και μάλιστα επιτυχημένη, την επόμενη ή τις επόμενες μέρες…

Το αύριο μας ανήκει – αρκεί εμείς να φροντίσουμε γι’ αυτό σήμερα

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες η τετράωρη προειδοποιητική στάση εργασίας στην Αχαΐα, ενάντια στα σχέδια…

Δεν πάει άλλο… Στάση εργασίας την Τρίτη 24/05/2022 στο νομό Αχαΐας.

Το τελευταίο διάστημα έχουν ενταθεί οι μετακινήσεις συναδέλφων σε όλη την Ελλάδα από και προς…

Νομίζεις οτι δεν έχεις φωνή; ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ εκλογες ΣΕΤΑΠ 2022