ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΕΘΕΛΟΥΣΙΑ ….ΠΡΟΣΔΕΘΕΙΤΕ….

Δημοσιεύουμε παρακάτω την ανακοίνωση του ΕΝΩΤΙΚΟΥ (πρώην Μακ.Θρα) για το θέμα της εθελούσιας.

……………………………………………………………….

«Μας λείπει ο φόρ περιοχής, μας λείπει και δεκάρι, που πάμε ρε ξυπόλητοι, ο διάολος θα μας πάρει» Λαϊκή σοφία

Συνάδελφοι,

Πάνω από μια εικοσαετία η Τράπεζα Πειραιώς αποτελεί την πρωτοπόρα επιχείρηση που επί σειρά ετών οδήγησε και οδηγεί αφ’ ενός μεν σε δραματικές μειώσεις τις θέσεις εργασίας, αφ’ ετέρου δε χιλιάδες εργαζομένους σε οικονομικά αδιέξοδα λόγω της απώλειας της δουλειάς και του μισθού τους.

Το πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου που ανακοίνωσε πριν λίγες μέρες η Διοίκηση δεν έρχεται να προσθέσει τίποτε ιδιαίτερο – παρά μόνο το γεγονός ότι συγκριτικά υστερεί σημαντικά όσον αφορά στην αποζημίωση αποχώρησης – σε όλα τα προηγούμενα.

Η Τράπεζα για μια ακόμη φορά μας «προτείνει» να μείνουμε άνεργοι, χωρίς ουσιαστική περίθαλψη – το ιδιωτικό πρόγραμμα της NN μόνο εξασφάλιση δεν μπορεί να αποτελεί – , αντιμέτωποι με τα τεράστια οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα μιας κατεστραμένης από τις μνημονιακές πολιτικές αγοράς και αποκομμένοι από την συλλογική δράση και προοπτική.

Συνάδελφοι,

Χρόνια ολόκληρα είμαστε σε επαφή και διατηρούμε δεσμούς με τους πρώην συναδέλφους μας που συμμετείχαν κατά καιρούς σε παρόμοια προγράμματα. Δυστυχώς, η συντριπτική πλειοψηφία μας έχει μεταφέρει δυσάρεστες εμπειρίες από την αντιμετώπιση των πολύπλοκων καταστάσεων που προέκυψαν στην προσωπική και οικογενειακή τους κατάσταση μετά την απώλεια της σταθερής και θεσμικά προστατευόμενης εργασίας τους.

Οι κατά καιρούς «ευκαιρίες», σε μια σκληρά παγκοσμιοποιημένη οικονομία, δύσκολα προκύπτουν και ακόμη και συνάδελφοι που επένδυσαν σε υποσχέσεις ομαλής μετάβασης σε ένα νέο εργασιακό περιβάλλον γρήγορα κατάλαβαν ότι αυτό δεν είχε καμία σχέση με το περιβάλλον εργασίας της Τράπεζας το οποίο αν και ιδιαίτερα δύσκολο, απαιτητικό και πολλές φορές ενοχλητικό και εξοργιστικό λόγω συμπεριφορών και πολιτικών προσωπικού, παραμένει θεσμικά πιο κατοχυρωμένο από την πλειονότητα του ιδιωτικού τομέα.

Έτσι η απόφασή μας για τη διατήρηση των θέσεων εργασίας μας εν όψει και του νέου προγράμματος οικειοθελούς αποχώρησης είναι μονόδρομος και γιαυτό αδιαπραγμάτευτη.

Στις επόμενες ημέρες και μέχρι την ολοκλήρωση του προγράμματος:

Α. ΚΛΕΙΝΟΥΜΕ ΤΑ ΑΥΤΙΑ ΜΑΣ και δεν δίνουμε σημασία σε καμιά διαδρομική φημολογία, που κυκλοφορεί με σκοπό να μας αποπροσανατολίσει ή να μας κλονίσει.

Β. Αυτονόητο είναι ότι αν κάποιος συνάδελφος κληθεί ή πιεστεί από κάποιο υπηρεσιακό παράγοντα να συμμετάσχει στο πρόγραμμα, επικοινωνεί κατευθείαν με το Σύλλογο.

ΚΑΝΕΝΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΑΣΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΛΥΣΕΙ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΕΘΕΛΟΥΣΙΑ ΛΕΜΕ ΝΑΙ ΣΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ, ΣΤΗΝ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ

Πηγή: www.esetp.gr

Κατηγορίες: Xρονολογική σειρά, Ανακοινώσεις, Συνδικαλιστικά

 
 

Μην παραλείψετε να διαβάσετε:

Μονομερής πολιτική υπέρ των τραπεζών και των funds από την κυβέρνηση

  Αναδημοσιεύουμε παρακάτω το άρθρο του Κώστα Τσουκαλά που αναφέρεται στις διαπραγματεύσεις και στα μηδαμινά…

Αρχίζει η καταβολή των αναδρομικών από τον ΕΦΚΑ

Αναδημοσιεύουμε παρακάτω την ανακοίνωση του ΣΕΤΑΠ πουα αφορά την καταβολή των αναδρομικών απο τον ΕΦΚΑ.…

Περιμένοντας τους βαρβάρους;*

  Είθισται όταν γίνεται μια απεργία και μάλιστα επιτυχημένη, την επόμενη ή τις επόμενες μέρες…

Το αύριο μας ανήκει – αρκεί εμείς να φροντίσουμε γι’ αυτό σήμερα

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες η τετράωρη προειδοποιητική στάση εργασίας στην Αχαΐα, ενάντια στα σχέδια…

Δεν πάει άλλο… Στάση εργασίας την Τρίτη 24/05/2022 στο νομό Αχαΐας.

Το τελευταίο διάστημα έχουν ενταθεί οι μετακινήσεις συναδέλφων σε όλη την Ελλάδα από και προς…

Νομίζεις οτι δεν έχεις φωνή; ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ εκλογες ΣΕΤΑΠ 2022