Η δικαίωση του αγώνα μας ξεκίνησε από τη Λάρισα!

 

Αναδημοσιεύουμε παρακάτω την ανακοίνωση των 5 συλλόγων [ΣΕΤΑΠ, ΣΕΥΤΠΕ, ΕΣΕΤΠ, ΣΥΓΤΕ & Σ.Υ.Τ.Π (πρ. ΕΤΒΑ)] που αφορά το πόρισμα της επιθεώρησης εργασίας στη Λάρισα.

 

Συνάδελφοι,

μετά από προσφυγή των πέντε (5) Συλλόγων [ΣΕΤΑΠ, ΣΕΥΤΠΕ, ΕΣΕΤΠ, ΣΥΓΤΕ & Σ.Υ.Τ.Π (πρ. ΕΤΒΑ)] στην Επιθεώρηση Εργασίας Λάρισας, η τοπική Υπηρεσία με ένα πόρισμα – καταπέλτη (βλ. συνημμένοδικαιώνει πλήρως τους εργαζόμενους και αξιώνει από τη Διοίκηση της Τράπεζας την άμεση τοποθέτησή τους εντός της ίδιας περιφερειακής ενότητας.

Οι παράνομες και αντεργατικές πρακτικές και μεθοδεύσεις της Διοίκησης, με το να θέσει 52 εργαζόμενους σε καθεστώς αναγκαστικής αδείας παρά τις σοβαρές ελλείψεις σε προσωπικό στα καταστήματα και τις υπηρεσίες του Δικτύου, παίρνουν την πρώτη ηχηρή απάντηση.

Η απόφαση της Επιθεώρησης Εργασίας – όπως και ο Αγώνας μας που προηγήθηκε με τη στήριξη και καθολική συμμετοχή στις κινητοποιήσεις όλων των εργαζομένων στη Λάρισα, και την ενεργό συμπαράσταση της τοπικής κοινωνίας και των θεσμικών φορέων της – αποτελεί δικαίωση για τους εργαζόμενους, δικαίωση για τους Συλλόγους που στέκονται με συνέπεια στο πλευρό τους, παρακαταθήκη για όλους τους εργαζόμενους.

Ταυτόχρονα, η Επιθεώρηση Εργασίας έρχεται να θέσει τη Διοίκηση προ των ευθυνών της και να ζητήσει τη συμμόρφωσή της στις συνταγματικές και νομοθετικές διατάξεις της χώρας εντός της οποίας δραστηριοποιείται, καθώς η μη απασχόληση εργαζομένων έρχεται σε αντίθεση με την υποχρέωση του εργοδότη για σεβασμό στην αξία και αξιοπρέπεια του εργαζόμενου, προσβάλλει το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα του μισθωτού στην εργασία και το δικαίωμά του για την ελεύθερη ανάπτυξη της επαγγελματικής και προσωπικής υπόστασής του, με δεδομένο ότι η υποχρέωση του εργοδότη προς τον εργαζόμενο δεν εξαντλείται στην καταβολή του μισθού αλλά και στην πραγματική του απασχόληση στην εργασία, ανάλογα με τα προσόντα και την ικανότητά του και σύμφωνα με τους όρους της σύμβασης ή σχέσης εργασίας του.

Για το λόγο αυτό, καλεί την Τράπεζα να εξεύρει λύση για την τοποθέτηση και πραγματική απασχόληση όλων των εργαζομένων στα υποκαταστήματα της περιφερειακής ενότητας Λάρισας, σύμφωνα με τους όρους της σύμβασης εργασίας τους και μέσα στα όρια που θέτουν η καλή πίστη και τα συναλλακτικά ήθη.

Συνάδελφοι,

απαιτούμε από τη Διοίκηση να εγκαταλείψει άμεσα τη μέχρι σήμερα αδιάλλακτη στάση της. Την καλούμε να αναλογιστεί τις ευθύνες της και να σεβαστεί το ρόλο της, τους εργαζόμενους της, τους θεσμούς και την κοινωνία.

Η Λάρισα είναι ένας σημαντικός σταθμός στον αγώνα μας για τα εργασιακά μας δικαιώματα και την τοποθέτηση όλων των συναδέλφων που βρίσκονται σε αναγκαστική άδεια σύμφωνα με τον Κανονισμό Εργασίας και τις κείμενες νομοθετικές διατάξεις.

Από την πλευρά μας θα συνεχίσουμε τις παρεμβάσεις μας σε όλα τα επίπεδα.

Συνεχίζουμε και διεκδικούμε το παρόν και το μέλλον που μας αξίζει!

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς,

Τα Δ.Σ των Συλλόγων  Σ.Ε.Τ.Α.Π –Σ.Ε.Υ.Τ.ΠΕ – Ε.Σ.Ε.Τ.Π – Σ.Υ.Γ.Τ.Ε – Σ.Υ.Τ.Π (πρ. ΕΤΒΑ)

Κατηγορίες: Xρονολογική σειρά, Ανακ. ΣΕΤΑΠ, Ανακοινώσεις, Συνδικαλιστικά

 
 

Μην παραλείψετε να διαβάσετε:

Μονομερής πολιτική υπέρ των τραπεζών και των funds από την κυβέρνηση

  Αναδημοσιεύουμε παρακάτω το άρθρο του Κώστα Τσουκαλά που αναφέρεται στις διαπραγματεύσεις και στα μηδαμινά…

Αρχίζει η καταβολή των αναδρομικών από τον ΕΦΚΑ

Αναδημοσιεύουμε παρακάτω την ανακοίνωση του ΣΕΤΑΠ πουα αφορά την καταβολή των αναδρομικών απο τον ΕΦΚΑ.…

Περιμένοντας τους βαρβάρους;*

  Είθισται όταν γίνεται μια απεργία και μάλιστα επιτυχημένη, την επόμενη ή τις επόμενες μέρες…

Το αύριο μας ανήκει – αρκεί εμείς να φροντίσουμε γι’ αυτό σήμερα

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες η τετράωρη προειδοποιητική στάση εργασίας στην Αχαΐα, ενάντια στα σχέδια…

Δεν πάει άλλο… Στάση εργασίας την Τρίτη 24/05/2022 στο νομό Αχαΐας.

Το τελευταίο διάστημα έχουν ενταθεί οι μετακινήσεις συναδέλφων σε όλη την Ελλάδα από και προς…

Νομίζεις οτι δεν έχεις φωνή; ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ εκλογες ΣΕΤΑΠ 2022