Δεν υποχωρούμε αν δεν δικαιωθούμε…

Με μεγάλη συμμετοχή των εργαζομένων στην τράπεζα Πειραιώς πραγματοποιήθηκε η σημερινή 24ωρη πανελλαδική απεργία.

Κατέβηκαν τα ρολά σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Πάτρα, Ηράκλειο και σε πολλά καταστήματα σε όλη την Ελλάδα, παρόλο το μικρό διάστημα που είχαμε για να προετοιμάσουμε την απεργία.

Η ημέρα ξεκίνησε με περιφρουρήσεις σε μεγάλες διευθύνσεις της τράπεζας και συνεχίστηκε με μια μεγάλη συγκέντρωση στις 11 μπροστά από την Αμερικής 4.

Πραγματοποιήθηκε συνάντηση αντιπροσωπείας των σωματείων μας με την Διοίκηση. Δυστυχώς ο εκπρόσωπος της τράπεζας κ.Κεσόγλου, δεν τοποθετήθηκε επι της ουσίας στα ζητήματα.

Ανέφερε ότι τίποτα δεν έχει οριστικοποιηθεί και θα μεταβιβάσει τα αιτήματα των εργαζομένων στον κ Μεγάλου.

Στην συνέχεια εκατοντάδες συνάδελφοι συντεταγμένα με τα πανό τους και τις σημαίες τους μετά από πορεία κατέληξαν στο υπουργείο εργασίας.

Αντιπροσωπεία μας συναντήθηκε με τον γραμματέα του υπουργείου τον κ. Νεφελούδη ο οποίος μας απάντησε ότι είναι δεδομένη η θέση του υπουργείου για την προστασία των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων. Στα συγκεκριμένα ερωτήματα μας για τα προβλήματα που δημιουργούνται από την στάση της τράπεζας ο κ. Νεφελούδης μας προέτρεψε να προσφύγουμε στη διαδικασία της τριμερούς.

Τι κάνουμε από εδώ και πέρα:

Στην συνέχεια ακολούθησε μια ανοιχτή συνεδρίαση του ΔΣ με όσα μέλη ήταν παρόντα αλλά και απεργούς συναδέλφους όπου κουβεντιάστηκαν τα επόμενα μας βήματα.

Στη συζήτηση αυτή επαναφέραμε την θέση της ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ που είχαμε εκφράσει και στο έκτακτο ΔΣ για χρησιμοποίηση όλων των διαθέσιμων μέτρων:

  • Να αξιοποιήσουμε την προεκλογική περίοδο και να ζητήσουμε συναντήσεις με όλα τα κόμματα και να ζητήσουμε την βοήθεια τους και την δέσμευση τους.
  • Να εκμεταλλευτούμε την διαδικασία της τριμερούς στην οποία τα τρία μέρη (Τράπεζα, εργαζόμενοι και υπουργείο) θα πρέπει να εκφράσουν τις απόψεις τους καθαρά όπου σύμφωνα με τον κ. Νεφελούδη «θα δοθεί λύση». Όλα αυτά θα αποτυπωθούν σε ένα πρακτικό και δεν θα μπορεί κανείς να κρύβεται
  • Όσον αφορά την συνέχιση των απεργιακών κινητοποιήσεων η πρόταση μας ήταν διπλή με σκοπό τη μέγιστη δυνατή συναίνεση: είτε απευθείας προκήρυξη 24 ωρης απεργίας την Δευτέρα, είτε τη λήψη απόφασης για απεργία όταν και εάν ανακοινωθεί οποιαδήποτε εξέλιξη χωρίς προηγούμενη διαβούλευση με τα σωματεία των εργαζομένων.

Μετά από πολύωρη συζήτηση ζητήθηκε αναβολή λήψης αποφάσεων για αύριο Σάββατο 01/06/2019.

Ενδεικτικό της ανησυχίας της διοίκησης της τράπεζας για τις σημερινές κινητοποιήσεις είναι η προσπάθεια της να μεταφέρει προσωπικό από περιφερειακά καταστήματα σε έδρες νομών μήπως και τα καταφέρει να λειτουργήσει και ταυτόχρονα οι διαρροές για δήθεν χαμηλά ποσοστά της απεργίας.

Οι κινητοποιήσεις μας παράγουν αποτελέσματα!

Μπορούν να ανατρέψουν τα σχέδια της διοίκησης!

Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να παίξει προεκλογικά και πολιτικά παιχνίδια εις βάρος των συμφερόντων των συναδέλφων μας.

Θα επιμείνουμε μέχρι το τέλος στην αξιοποίηση όλων των διαθέσιμων μέσων προς όλες τις κατευθύνσεις.

Κατηγορίες: [show_post_categories show="category" hyperlink="yes"]

 
 

Μην παραλείψετε να διαβάσετε:

Μονομερής πολιτική υπέρ των τραπεζών και των funds από την κυβέρνηση

  Αναδημοσιεύουμε παρακάτω το άρθρο του Κώστα Τσουκαλά που αναφέρεται στις διαπραγματεύσεις και στα μηδαμινά…

Αρχίζει η καταβολή των αναδρομικών από τον ΕΦΚΑ

Αναδημοσιεύουμε παρακάτω την ανακοίνωση του ΣΕΤΑΠ πουα αφορά την καταβολή των αναδρομικών απο τον ΕΦΚΑ.…

Περιμένοντας τους βαρβάρους;*

  Είθισται όταν γίνεται μια απεργία και μάλιστα επιτυχημένη, την επόμενη ή τις επόμενες μέρες…

Το αύριο μας ανήκει – αρκεί εμείς να φροντίσουμε γι’ αυτό σήμερα

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες η τετράωρη προειδοποιητική στάση εργασίας στην Αχαΐα, ενάντια στα σχέδια…

Δεν πάει άλλο… Στάση εργασίας την Τρίτη 24/05/2022 στο νομό Αχαΐας.

Το τελευταίο διάστημα έχουν ενταθεί οι μετακινήσεις συναδέλφων σε όλη την Ελλάδα από και προς…

Νομίζεις οτι δεν έχεις φωνή; ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ εκλογες ΣΕΤΑΠ 2022