Από Τραπεζουπάλληλοι πωλητές και από πωλητές security…

Αναδημοσιεύουμε παρακάτω την ανακοίνωση της ΟΤΟΕ για το θέμα της πρόσβασης των ανεμβολίαστων συμπολιτών μας στις τράπεζες. Τα σχόλια περιττεύουν για την απόφαση αυτή της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας. Μέσα σε όλα (αποσχίσεις , κλεισίματα καταστημάτων, εθελούσια) οι τραπεζουπάλληλοι θα πρέπει να κάνουμε θερμομετρήσεις και να τηρούμε την τάξη. Τι άλλο θα δούμε…

Παρέμβαση ΟΤΟΕ στις διοικήσεις των Τραπεζών και την Κυβέρνηση

Στις 2/11/2021 ο Υπουργός Υγείας ανακοίνωσε, μεταξύ άλλων ότι, για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας στην παρούσα φάση έξαρσης της πανδημίας, από τις 6/11/2021 θα προβλέπεται η πρόσβαση στις Τράπεζες όσων συμπολιτών μας δεν έχουν εμβολιαστεί, να γίνεται υποχρεωτικά με PCR ή με rapid test.

Ωστόσο, όπως επανειλημμένα έχουμε επισημάνει, οι συνεχιζόμενες από τις Τράπεζες πρακτικές συρρίκνωσης του δικτύου καταστημάτων έχουν οδηγήσει τους συναδέλφους τραπεζοϋπαλλήλους να εργάζονται υπό τις πιο αντίξοες συνθήκες, τόσο της πανδημίας, όσο και του σημαντικά αυξημένου φόρτου εργασίας, εξαιτίας της υποστελέχωσης των καταστημάτων σε σχέση με τις πραγματικές ανάγκες και τις απαιτήσεις της πελατείας.

Οι συνθήκες αυτές, όπως μας καταγγέλλεται από Συλλόγους-μέλη μας, φθάνουν στο σημείο να θέτουν σε κίνδυνο την ψυχική ισορροπία, ακόμα και τη σωματική ακεραιότητα των εργαζόμενων.

Οι συνάδελφοι υφίστανται όλο και συχνότερα προπηλακισμούς από εξοργισμένους πελάτες ή και απειλές βίαιης εισόδου μεγάλου πλήθους πολιτών σε καταστήματα. Μας αναφέρθηκε ακόμα και περιστατικό απειλής με μαχαίρι, ενώ οι διαπληκτισμοί και οι εντάσεις αποτελούν σχεδόν καθημερινή κατάσταση στα τραπεζικά καταστήματα του δικτύου.

Σήμερα, πέραν της λήψης των αναγκαίων μέτρων για την προστασία της υγείας και για την ασφάλεια των εργαζόμενων, μέτρων που αποτελούν αυτονόητη ευθύνη της Διοίκησης κάθε Τράπεζας, με τα νέα μέτρα που εξήγγειλε ο Υπουργός Υγείας προκύπτει το εύλογο ερώτημα:

Ποιός θα ελέγχει τα πιστοποιητικά εμβολιασμού ή/και διενέργειας των tests που θα είναι πλέον απαραίτητα για την είσοδο της πελατείας στο τραπεζικό κατάστημα; Πώς και υπό ποιές συνθήκες θα αντιμετωπίζονται οι εντάσεις και τυχόν αντιδράσεις της συνήθως πολυάριθμης πελατείας;

Ήδη, εξαιτίας των πολιτικών μείωσης προσωπικού και συρρίκνωσης των καταστημάτων δικτύου που εφαρμόζουν οι Τράπεζες, οι τραπεζοϋπάλληλοι έχουν επιβαρυνθεί με πολλαπλάσια καθήκοντα. Έδωσαν, όμως, και συνεχίζουν να δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό στην προσπάθεια ομαλής εξυπηρέτησης της πελατείας, υπό τις εξαιρετικά δυσχερείς συνθήκες, τους περιορισμούς και τους κινδύνους που προαναφέραμε.

Με αυτά τα δεδομένα, δεν θεωρούμε εφικτό, ούτε στοιχειωδώς ασφαλές να επιφορτιστούν οι εργαζόμενοι του δικτύου καταστημάτων και με το καθήκον του ελέγχου πιστοποιητικών εμβολιασμού κλπ.

Θεωρούμε, αντίθετα, απολύτως αναγκαίο να ληφθεί μέριμνα τόσο από τη Διοίκηση κάθε Τράπεζας, όσο και – όπου απαιτείται – από την Πολιτεία, για τη διασφάλιση πρόσθετου και κατάλληλα εκπαιδευμένου δυναμικού ασφαλείας, το οποίο θα είναι ειδικά και αποκλειστικά επιφορτισμένο με τον έλεγχο των πιστοποιητικών εμβολιασμού ή διενέργειας των απαιτούμενων tests της πελατείας.

Παρακαλούμε για τις δικές σας άμεσες ενέργειες σε αυτή την κατεύθυνση.

Κατηγορίες: [show_post_categories show="category" hyperlink="yes"]

 
 

Μην παραλείψετε να διαβάσετε:

Μονομερής πολιτική υπέρ των τραπεζών και των funds από την κυβέρνηση

  Αναδημοσιεύουμε παρακάτω το άρθρο του Κώστα Τσουκαλά που αναφέρεται στις διαπραγματεύσεις και στα μηδαμινά…

Αρχίζει η καταβολή των αναδρομικών από τον ΕΦΚΑ

Αναδημοσιεύουμε παρακάτω την ανακοίνωση του ΣΕΤΑΠ πουα αφορά την καταβολή των αναδρομικών απο τον ΕΦΚΑ.…

Περιμένοντας τους βαρβάρους;*

  Είθισται όταν γίνεται μια απεργία και μάλιστα επιτυχημένη, την επόμενη ή τις επόμενες μέρες…

Το αύριο μας ανήκει – αρκεί εμείς να φροντίσουμε γι’ αυτό σήμερα

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες η τετράωρη προειδοποιητική στάση εργασίας στην Αχαΐα, ενάντια στα σχέδια…

Δεν πάει άλλο… Στάση εργασίας την Τρίτη 24/05/2022 στο νομό Αχαΐας.

Το τελευταίο διάστημα έχουν ενταθεί οι μετακινήσεις συναδέλφων σε όλη την Ελλάδα από και προς…

Νομίζεις οτι δεν έχεις φωνή; ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ εκλογες ΣΕΤΑΠ 2022