Τράπεζα Πειραιώς: Εκβιασμός στις καθαρίστριες από εταιρεία – Υπογράψτε μείωση αποδοχών άνω του 50% ή απολύεστε

 

Σε αναστάτωση βρίσκονται το τελευταίο χρονικό διάστημα οι εργαζόμενες καθαρίστριες στα υποκαταστήματα της Τράπεζας Πειραιώς, μεταξύ των οποίων φυσικά και αυτές των 6 υποκαταστημάτων που υπάρχουν στο νομό Έβρου.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες του Evros-news.gr, είναι πλέον στον “αέρα” και κινδυνεύουν να απολυθούν και να μείνουν άνεργες, μετά από πολλά χρόνια παραμονής στην συγκεκριμένη τράπεζα, οι περισσότερες μάλιστα από την εποχή της Αγροτικής Τράπεζας, αν δεν αποδεχθούν τον… εκβιασμό που τους τίθεται, όπως υποστηρίζουν, από την εταιρεία όπου ανήκουν και συνεργάζεται με την Τράπεζα Πειραιώς. Συγκεκριμένα, μέχρι το τέλος του 2021 τους ζητήθηκε να αποφασίσουν και να απαντήσουν αν αποδέχονται:

  • Υπογραφή νέων συμβάσεων, με παράλληλη μείωση στις 2,5 ώρες από τις 3 που εργάζονται τώρα καθημερινά, τυπικά βέβαια γιατί πολλές φορές χρειάζονται μεγαλύτερο χρονικό διάστημα για τον καθαρισμό των υποκαταστημάτων.
  • Αυτόματη όμως μείωση των αποδοχών τους άνω του 50%, που μπορεί να φτάσει ως το 60% για αρκετές.

Όποιες δεν αποδεχθούν την συγκεκριμένη πρόταση, θα απολυθούν και θα πάρουν αποζημίωση στην καλύτερη περίπτωση για εργασία 10 χρόνων. Από το 2012 δηλαδή που υπέγραψαν συμβάσεις αορίστου χρόνου με την εταιρεία η οποία συνεργάζεται από τότε με την Τράπεζα Πειραιώς και παρέχει το προσωπικό καθαριότητας, μετά την απόκτηση της Αγροτικής Τράπεζας εκείνη την χρονιά.

Οι καθαρίστριες της Τράπεζας Πειραιώς στα έξι υποκαταστήματα του νομού Έβρου, δηλαδή σε Αλεξανδρούπολη, Φέρες, Σουφλί, Διδυμότειχο, Ορεστιάδα και Δίκαια τις δυο ημέρες που ανοίγει, δούλευαν από την εποχή της Αγροτικής Τράπεζας, είχαν μονιμοποιηθεί το 2005 και αρκετές έχουν πάνω από 20 χρόνια στα υποκαταστήματα αυτά. Το 2012 υπέγραψαν συμβάσεις πρόσληψης κάποιοι με την εταιρεία ALTER EGO, μάλιστα επειδή προέρχονταν από την Αγροτική και έμειναν ξαφνικά χωρίς δουλειά οι οικονομικές απολαβές ήταν καλύτερες από τις επικρατούσες στον συγκεκριμένο τομέα και τώρα τους ήρθε η… ψυχρολουσία. Μείωση εργασίας μισή ώρα την ημέρα και των αποδοχών πάνω από 50% τον μήνα.

Ήδη ζήτησαν την παρέμβαση του Συλλόγου των πρώην εργαζομένων της Αγροτικής Τράπεζας, τους συστήθηκε να μην υπογράψουν τις νέες συμβάσεις που τους προτείνονται, αφού ζητήθηκε η μεσολάβηση της διοίκησης της Τράπεζας Πειραιώς στην εταιρεία όπου ανήκουν, προκειμένου να βρεθεί κάποια λύση. Το τεράστιο αυτό πρόβλημα για εκατοντάδες εργαζόμενες υπάρχει εδώ και αρκετό καιρό, αλλά δυστυχώς δεν έχει αναδειχθεί από τα ΜΜΕ, τόσο σε κεντρικό επίπεδο, όσο και τα τοπικά στον Έβρο και τις άλλες περιοχές της χώρας. Το Evros-news.gr δεν το γνώριζε και τώρα που το πληροφορήθηκε το αναδεικνύει άμεσα.

www.evros-news.gr

Κατηγορίες: Xρονολογική σειρά, Ενημέρωση, Εργασιακά

 
 

Μην παραλείψετε να διαβάσετε:

Μονομερής πολιτική υπέρ των τραπεζών και των funds από την κυβέρνηση

  Αναδημοσιεύουμε παρακάτω το άρθρο του Κώστα Τσουκαλά που αναφέρεται στις διαπραγματεύσεις και στα μηδαμινά…

Αρχίζει η καταβολή των αναδρομικών από τον ΕΦΚΑ

Αναδημοσιεύουμε παρακάτω την ανακοίνωση του ΣΕΤΑΠ πουα αφορά την καταβολή των αναδρομικών απο τον ΕΦΚΑ.…

Περιμένοντας τους βαρβάρους;*

  Είθισται όταν γίνεται μια απεργία και μάλιστα επιτυχημένη, την επόμενη ή τις επόμενες μέρες…

Το αύριο μας ανήκει – αρκεί εμείς να φροντίσουμε γι’ αυτό σήμερα

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες η τετράωρη προειδοποιητική στάση εργασίας στην Αχαΐα, ενάντια στα σχέδια…

Δεν πάει άλλο… Στάση εργασίας την Τρίτη 24/05/2022 στο νομό Αχαΐας.

Το τελευταίο διάστημα έχουν ενταθεί οι μετακινήσεις συναδέλφων σε όλη την Ελλάδα από και προς…

Νομίζεις οτι δεν έχεις φωνή; ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ εκλογες ΣΕΤΑΠ 2022