Το ημερολόγιο της ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ για το 2023

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι

Η ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ετοίμασε για τους συναδέλφους ένα καλαίσθητο και χρηστικό ημερολόγιο για το 2023. Στα πλαίσια των παρεμβάσεων μας, το ημερολόγιο εδώ και 30 χρόνια αποτελεί σήμα κατατεθέν της παράταξής μας στα γραφεία των συναδέλφων.

Έχουμε ήδη αποστείλει (στα μέλη του ΣΕΤΑΠ) το ημερολόγιο σε όλα τα καταστήματα της τράπεζας σε Αθήνα και επαρχία ενώ έχουμε ξεκινήσει το μοίρασμα στις κεντρικές διευθύνσεις της τράπεζας.

Αν σε κάποιον συνάδελφο δεν έχει φτάσει ταχυδρομικά το ημερολόγιο ή είναι μέλος άλλου συλλόγου και επιθυμεί να το λάβει (χωρίς κανένα κόστος) μπορεί να επικοινωνήσει με τους εκπροσώπους της ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ (Σταμάτης Μπούκας 6946911751, Αγλαϊα Δίμτσα 6951136175, Παπασπυρόπουλος Γιώργος 6972022420) ή στo mail stamatismpoukas@gmail.com.

Καλή αγωνιστική χρονιά να έχουμε!

Μπορείτε να δείτε εδώ ηλεκτρονικά το ημερολόγιο

 

Λίγα λόγια για το ημερολόγιο που έχετε στα χέρια σας:

Τα εύστοχα σκίτσα είναι του Τάσου Αναστασίου, γνωστού και καταξιωμένου σκιτσογράφου (Αυγή, Σχεδία) και αναδεικνύουν δύο από τα σημαντικότερα προβλήματα της ελληνικής κοινωνίας, την ακρίβεια και την επίθεση στα εργασιακά δικαιώματα. Εξαιτίας της πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας και του πολέμου στην Ουκρανία η ακρίβεια «τσακίζει κόκκαλα» και ο πληθωρισμός ροκανίζει μισθούς και συντάξεις κάνοντας δύσκολη την επιβίωση σε πολλούς συμπολίτες μας. Δυστυχώς από τη πρώτη στιγμή τα εργασιακά δικαιώματα βρίσκονται στο στόχαστρο της νεοφιλελεύθερης κυβέρνησης Μητσοτάκη με τον κ.Χατζιδάκη, ως άλλο σούπερμαν να κατεδαφίζει ό,τι είχε απομείνει.

Στην εσωτερική σελίδα οι στίχοι είναι από το ποίημα «Ξελασπώστε το μέλλον» του Βλαντίμιρ Βλαντίμιροβιτς Μαγιακόφσκι (18931930)  Ρώσου ποιητή και θεατρικού συγγραφέα, ενός από τους κατεξοχήν εκπροσώπους του Ρωσικού Φουτουρισμού στις αρχές του 20ού αιώνα.

Οι στίχοι που επιλέξαμε αναφέρονται  όχι μόνο στον πόλεμο που έχει δημιουργήσει πλέον μια καινούργια ζοφερή παγκόσμια πραγματικότητα, αλλά και στον ακήρυχτο πόλεμο της ενδοοικογενειακής βίας, των γυναικοκτονιών και της παιδικής εκμετάλλευσης που συμβαίνουν στην διπλανή πόρτα μας από «Νοικοκυραίους».

Μπορείτε εδώ να διαβάσετε ολόκληρο το ποίημα

Κατηγορίες: [show_post_categories show="category" hyperlink="yes"]

 
 

Μην παραλείψετε να διαβάσετε:

Μονομερής πολιτική υπέρ των τραπεζών και των funds από την κυβέρνηση

  Αναδημοσιεύουμε παρακάτω το άρθρο του Κώστα Τσουκαλά που αναφέρεται στις διαπραγματεύσεις και στα μηδαμινά…

Αρχίζει η καταβολή των αναδρομικών από τον ΕΦΚΑ

Αναδημοσιεύουμε παρακάτω την ανακοίνωση του ΣΕΤΑΠ πουα αφορά την καταβολή των αναδρομικών απο τον ΕΦΚΑ.…

Περιμένοντας τους βαρβάρους;*

  Είθισται όταν γίνεται μια απεργία και μάλιστα επιτυχημένη, την επόμενη ή τις επόμενες μέρες…

Το αύριο μας ανήκει – αρκεί εμείς να φροντίσουμε γι’ αυτό σήμερα

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες η τετράωρη προειδοποιητική στάση εργασίας στην Αχαΐα, ενάντια στα σχέδια…

Δεν πάει άλλο… Στάση εργασίας την Τρίτη 24/05/2022 στο νομό Αχαΐας.

Το τελευταίο διάστημα έχουν ενταθεί οι μετακινήσεις συναδέλφων σε όλη την Ελλάδα από και προς…

Νομίζεις οτι δεν έχεις φωνή; ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ εκλογες ΣΕΤΑΠ 2022