Τα καριμπού κι ο Αϊ-Βασίλης

Αγιος Βασίλης έρχεται από τη Φινλανδία, ως γνωστόν. Από το Ροβανιέμι. Με το έλκηθρό του, που το σέρνουν οχτώ τάρανδοι. Εννιά με τον κοκκινομύτη Ρούντολφ, που προστέθηκε εκ των υστέρων στην ιπτάμενη συντροφιά. Ας πούμε ότι το πιστεύουμε το παραμύθι. Για να μην πάθουμε ό,τι έπαθε μια δασκάλα στο Νιου Τζέρζι, που απολύθηκε επειδή είπε στα πρωτάκια ότι δεν υπάρχει Αη Βασίλης. Πικράθηκαν από την αχρείαστη αποκάλυψη τα παιδιά, κι ας ξέρουν κατά βάθος την αλήθεια. Παραπονέθηκαν στους γονείς τους, αυτοί θεώρησαν υποχρέωσή τους να αγανακτήσουν, μετέτρεψαν το παιδικό παράπονο σε επίσημη καταγγελία και η δασκάλα εκδιώχθηκε. Θ’ ακούει τώρα το εκνευριστικό έτσι κι αλλιώς «χο! χο!» των εορταστικών διαφημίσεων και δεν θα ξέρει πού να απευθύνει το δικό της παράπονο.

Ωστε υπάρχει Αϊ-Βασίλης. Φινλανδός. Παγκοσμιοποιημένος προ παγκοσμιοποιήσεως. Ακόμα και οι άθλιοι «αναρχοτροτσκιστές» που μας κυβερνούν (Θεόδωρος Πάγκαλος έφα) δεν θα μπορούσαν να τον κλείσουν στο χρονοντούλαπο. Εκεί δηλαδή όπου στοίβαξαν τις απαγορευμένες χριστουγεννιάτικες φάτνες, επαληθεύοντας την προφητεία του κ. Μάκη Βορίδη. Αλλους αφορά πάντως το υπαρξιακό ερώτημα: τους τάρανδους. Τα ελάφια του Βορρά. Εντάξει, στη Φινλανδία ο πληθυσμός τους αντέχει. Τα ξαδερφάκια τους όμως στον αμερικανικό Βορρά, στην Αλάσκα και τον Καναδά, τα καριμπού, τα τελευταία είκοσι χρόνια λιγόστεψαν δραματικά: από 5 εκατομμύρια σε 2,1. Και φταίει, ξανά, ο άνθρωπος. Η υπερθέρμανση άλλαξε την έκταση και τον όγκο της βλάστησης στην αρκτική τούνδρα και τα καριμπού αδυνατούν να τραφούν. Και; Περιττεύουν, όπως πάμπολλα άλλα είδη, που με την ύπαρξή τους απλώς μειώνουν τον ζωτικό χώρο τον εμφρόνων διπόδων.

Νοτιότερα στην αμερικανική ήπειρο, στο Μισούρι, ένας δικαστής σκέφτηκε έναν θαυμάσιο τρόπο για να τιμωρήσει κάποιον επαγγελματία λαθροκυνηγό, που ξεπάστρεψε εκατοντάδες αρσενικά ελάφια, όχι για το κρέας τους αλλά για τα κέρατά τους, το ελεεινό «τρόπαιό» του. Τον υποχρέωσε να παρακολουθεί στη φυλακή μία φορά τον μήνα την ταινία κινουμένων σχεδίων «Μπάμπι» της Ντίσνεϊ, με το ορφανό ελαφάκι. Δεν θα ’ταν άσχημη ιδέα να χρησιμοποιηθεί η ίδια μέθοδος προς εκπαίδευση όσων επιμένουν πως η κλιματική αλλαγή είναι μύθος. Να βλέπουν δεκάκις ημερησίως ντοκιμαντέρ με παγετώνες που λιώνουν. Μπας και βάλουν μυαλό. Εκτός πια και αποφασίσει ο Αϊ-Βασίλης να τους κάνει δώρο φέτος ένα ωραίο κουτάκι με φαιά ουσία σε ενέσιμη ή πόσιμη μορφή.

Του Παντελή Μπουκάλα από την εφημερίδα Καθημερινή

Κατηγορίες: Xρονολογική σειρά, Ενημέρωση, Κοινωνικά

 
 

Μην παραλείψετε να διαβάσετε:

Μονομερής πολιτική υπέρ των τραπεζών και των funds από την κυβέρνηση

  Αναδημοσιεύουμε παρακάτω το άρθρο του Κώστα Τσουκαλά που αναφέρεται στις διαπραγματεύσεις και στα μηδαμινά…

Αρχίζει η καταβολή των αναδρομικών από τον ΕΦΚΑ

Αναδημοσιεύουμε παρακάτω την ανακοίνωση του ΣΕΤΑΠ πουα αφορά την καταβολή των αναδρομικών απο τον ΕΦΚΑ.…

Περιμένοντας τους βαρβάρους;*

  Είθισται όταν γίνεται μια απεργία και μάλιστα επιτυχημένη, την επόμενη ή τις επόμενες μέρες…

Το αύριο μας ανήκει – αρκεί εμείς να φροντίσουμε γι’ αυτό σήμερα

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες η τετράωρη προειδοποιητική στάση εργασίας στην Αχαΐα, ενάντια στα σχέδια…

Δεν πάει άλλο… Στάση εργασίας την Τρίτη 24/05/2022 στο νομό Αχαΐας.

Το τελευταίο διάστημα έχουν ενταθεί οι μετακινήσεις συναδέλφων σε όλη την Ελλάδα από και προς…

Νομίζεις οτι δεν έχεις φωνή; ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ εκλογες ΣΕΤΑΠ 2022