Συνεχίζεται η απεργία στον ΟΤΕ -Έως τις 12/1 οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων – Θεσσαλονίκη: Συλλήψεις πέντε συνδικαλιστών του ΟΤΕ!

Τη συνέχιση της απεργίας σε όλο τον Όμιλο έως τις 12/01/2020 αποφάσισε προχθές το Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΜΕ-ΟΤΕ για την υπογραφή τριετούς ΣΣΕ και τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας.

Όπως ενημερώνει με σχετική ανακοίνωση «στις 13/1/2020 πραγματοποιούμε 3ωρη πανελλαδική στάση εργασίας από τις 12:00 – 15:00, ενώ στις 13:00 είναι προγραμματισμένη τριμερής συνάντηση για τις παράνομες απολύσεις στο Υπ. Εργασίας. Από τις 14 ως τις 18 Ιανουαρίου προχωράμε σε συνελεύσεις και ενημερώσεις των εργαζομένων σε όλη την Ελλάδα, προκειμένου να παρθούν αποφάσεις για νέες μορφές απεργιακών κινητοποιήσεων και ενεργειών, εάν η Διοίκηση εμμένει στην αδιάλλακτη στάση της. Προσδιορίζουμε νέα συνεδρίαση του ΔΣ μετά τις 20/01/2020, προκειμένου να παρθούν αποφάσεις για κλιμάκωση απεργιακών και άλλων κινητοποιήσεων, εάν η Διοίκηση δεν προσέλθει καλόπιστα σε διαπραγμάτευση. Καλούμε όλους τους συναδέλφους που διαπιστώνουν εργολάβους να δουλεύουν απεργοσπαστικά στο ενεργό δίκτυο να μας καταγγέλλουν τέτοιες περιπτώσεις, ώστε να προβαίνουμε στις απαραίτητες ενέργειες για την προάσπιση του απεργιακού μας αγώνα, όπως έχουμε ήδη κάνει με την υποβολή σχετικής καταγγελίας στο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας. Μαζί προχωράμε μέχρι την τελική δικαίωση».

Πηγή: www.eleftheria.gr

……………………………………………………………………………………….

Καταγγελία του προέδρου του ΕΚΘ στο voria.gr – «Οι συλλήψεις των εργαζομένων έγιναν έπειτα από μήνυση που υπέβαλε ο περιφερειακός διευθυντής της εταιρείας»!

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης καταγγέλλει τη σύλληψη πέντε εργαζομένων συνδικαλιστών του ΟΤΕ από κατάστημα στην Καρόλου Ντηλ. Σύμφωνα με όσα ανέφερε στη Voria.gr ο πρόεδρος του ΕΚΘ, Χάρης Κυπριανίδης οι συλλήψεις έγιναν γύρω στις 18.30 την ώρα που οι συνδικαλιστές πραγματοποιούσαν απεργιακή κινητοποίηση στο κατάστημα επί της οδού Καρόλου Ντηλ. Σύμφωνα με τον ίδιο, η αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη πέντε εργαζομένων συνδικαλιστών, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο ΑΤ Λευκού Πύργου.

«Οι συλλήψεις των εργαζομένων έγιναν έπειτα από μήνυση που υπέβαλε ο περιφερειακός διευθυντής της εταιρείας» τόνισε ο κ. Κυπριανίδης. Σύμφωνα με πληροφορίες της Voria.gr οι συλλήψεις έγιναν για διατάραξη κοινής ησυχίας. Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο καλεί με ανακοίνωσή του σε συγκέντρωση συμπαράστασης αυτή την ώρα μπροστά από το ΑΤ Λευκού Πύργου, στην πλατεία Αριστοτέλους, ενώ ο πρόεδρος του ΕΚΘ μετέβη στο Τμήμα για να ενημερωθεί για το συμβάν. 

Υπενθυμίζεται πως ο ΟΤΕ υπέβαλε σήμερα μήνυση κατά παντός υπευθύνου για το «αντιδημοκρατικό φαινόμενο του αποκλεισμού κτηρίων από μερίδα συνδικαλιστών και της παρεμπόδισης εργαζομένων να προσέλθουν στην εργασία τους».

Πηγή: voria.gr

Κατηγορίες: Xρονολογική σειρά, Ενημέρωση, Κινητοποιήσεις

 
 

Μην παραλείψετε να διαβάσετε:

Μονομερής πολιτική υπέρ των τραπεζών και των funds από την κυβέρνηση

  Αναδημοσιεύουμε παρακάτω το άρθρο του Κώστα Τσουκαλά που αναφέρεται στις διαπραγματεύσεις και στα μηδαμινά…

Αρχίζει η καταβολή των αναδρομικών από τον ΕΦΚΑ

Αναδημοσιεύουμε παρακάτω την ανακοίνωση του ΣΕΤΑΠ πουα αφορά την καταβολή των αναδρομικών απο τον ΕΦΚΑ.…

Περιμένοντας τους βαρβάρους;*

  Είθισται όταν γίνεται μια απεργία και μάλιστα επιτυχημένη, την επόμενη ή τις επόμενες μέρες…

Το αύριο μας ανήκει – αρκεί εμείς να φροντίσουμε γι’ αυτό σήμερα

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες η τετράωρη προειδοποιητική στάση εργασίας στην Αχαΐα, ενάντια στα σχέδια…

Δεν πάει άλλο… Στάση εργασίας την Τρίτη 24/05/2022 στο νομό Αχαΐας.

Το τελευταίο διάστημα έχουν ενταθεί οι μετακινήσεις συναδέλφων σε όλη την Ελλάδα από και προς…

Νομίζεις οτι δεν έχεις φωνή; ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ εκλογες ΣΕΤΑΠ 2022