Συνάντηση με ΔΑΔ 01-02-2021. Κρατικοποίηση, Σχέδια της τράπεζας, Τηλεργασία, Τοποθετήσεις, Αξιολόγηση

Την Δευτέρα 01-02-2021 έγινε η συνάντηση του ΣΕΤΑΠ με τη ΔΑΔ όπου παραβρέθηκαν οι κ. Γεωργόπουλος, κ. Κατσουράνης, κ. Κεσόγλου, κ. Παπαγεωργακοπούλου. Παρακάτω παραθέτουμε ανά θέμα τις απαντήσεις της ΔΑΔ:

Για την συγκυρία και τα σχέδια της τράπεζας για το επόμενο διάστημα:

Στην γενική ενημέρωση που μας έκανε ο κ Γεωργόπουλος μας ανέφερε την δύσκολη οικονομική και κοινωνική συγκυρία αλλά και ποια νέα δεδομένα θα προκύψουν μετά την κρατικοποίηση της τράπεζας.

Κλείσιμο καταστημάτων, εθελούσια κτλ:

Η τράπεζα δεν θα κάνει τίποτα χωρίς να ξέρει «τι της ξημερώνει την επόμενη ημέρα», τους επόμενους μήνες.

Εργαζόμενοι στην τράπεζα σήμερα:

Στην τράπεζα εργάζονται περίπου 9600 άτομα (10.100 με τις θυγατρικές) και περίπου 200 θα αποχωρήσουν το προσεχές διάστημα με εθελούσια.

Βonus των ασφαλιστικών προϊόντων

Έως τις 15/02 θα έχουν αποδοθεί τα bonus και μας ειπώθηκε ότι η διαδικασία καθυστέρησε και μετατέθηκε για το 2021 προς όφελος των εργαζομένων, χωρίς να αναφερθούν λεπτομέρειες.

Ασφαλιστήριο Ν/Ν:

Για το ασφαλιστήριο της Ν/Ν αναφέρθηκε ότι βρίσκονται σε συζητήσεις για την ανανέωση και ενδεχομένως να γίνουν κάποιες αλλαγές ή και κάποια αναβάθμιση.

Αξιολόγηση:

Όσον αφορά την αξιολόγηση ο κ.Κεσόγλου μας είπε ότι βρισκόμαστε στο τελικό στάδιο για την λειτουργία της επιτροπής των ενστάσεων.

Στην επιτροπή αυτή θα συμμετέχει πάγια ο εκπρόσωπος του αντιπροσωπευτικού (ΣΕΤΠ).

Ξανατέθηκε το θέμα της συμμετοχής στην επιτροπή αυτή εκπροσώπου του συλλόγου που ανήκει κάθε φορά ο συνάδελφος, ακόμα και ως παρατηρητή.

Τηλεργασία:

Ο κ. Γεωργόπουλος ανέφερε ότι υπάρχουν αρκετά ερωτήματα προς απάντηση τόσο ως προς τα νομικά περιθώρια, τις οικονομικές δυνατότητες το κόστος αλλά και την έκταση.

Υποστήριξε ότι είναι ένα θέμα δύσκολο και ευρύτερο και αναφέρθηκε ότι για την τράπεζα στις σημερινές συνθήκες η τηλεργασία δεν μειώνει το κόστος αλλά αντίθετα το αυξάνει, κυρίως λόγω τεχνολογικού εξοπλισμού.

Αλλαγές στην τράπεζα:

Για τις πρόσφατες αλλαγές στην τράπεζα μας ανέφερε ότι η πιλοτική δημιουργία δύο digital καταστημάτων (χωρίς φυσική παρουσία ταμία) αλλά και οι αλλαγές στους ρόλους απώτερο σκοπό έχουν την λογική της «προστιθέμενης αξίας» για την τράπεζα, φωτογραφίζοντας τα έσοδα και τις πωλήσεις ασφαλιστικών προϊόντων.

Πώληση του acquiring:

Είναι καλό το timing για την τράπεζα για την πώληση και ότι θα συνεχίσουν να υπάρχουν έσοδα από την κάρτα.

Για τους εργαζόμενους μας επανέλαβε ότι δεν θα έχουμε εκπλήξεις, χωρίς να μας πει κάτι πιο συγκεκριμένο.

Οδοιπορικά:

Ζητήσαμε να υπάρχει ενιαία πολιτική οδοιπορικών.

Ο κ. Γεωργόπουλος απάντησε ότι θα το δουν το θέμα.

Τοποθετήσεις:

  • Όσον αφορά τους συναδέλφους από την intrum 12 άτομα είναι στην διαδικασία αξιολόγησης και τοποθέτησης και 7 συνεχίζουν με δανειστική σύμβαση.
  • Για τους συναδέλφους που προέρχονται από το πρώην RBU και είναι δανεικοί στην PDS ενημερωθήκαμε ότι θα συνεχιστεί ο δανεισμός τους.
  • Όσον αφορά τις τοποθετήσεις σε τηλεργασία Retail Operations Support (από τα καταστήματα που έκλεισαν) ο κ.Κατσουράνης ανέφερε ότι είναι 55 άτομα σε αυτό το τμήμα και ότι ήδη εργάζονται (project).

Σε ερώτησή μας για το αν οι νέες θέσεις που θα βγαίνουν θα έχουν ένα χρονικό ορίζοντα ή αν υπάρχει κάποιος συνολικός σχεδιασμός ώστε να καλυφθούν όλες οι ανάγκες, μας ειπώθηκε ότι δεν υπάρχει κάτι τέτοιο και ότι οι θέσεις θα συνεχίσουν να βγαίνουν με τον ίδιο τρόπο στο intranet.

Στην ερώτησή μας για το αν κάποιοι συνάδελφοι από αυτούς που έκλεισε το κατάστημά τους και κάνουν τηλεργασία έχουν τοποθετηθεί ύστερα από τη διαδικασία αυτή (PEOPLE CAREERS – Διαθέσιμες θέσεις εργασίας) λάβαμε αρνητική απάντηση.

  • Συμπεραίνουμε ότι ισχύει το ίδιο για τους συναδέλφους του πρώην RBU αφού σε ερώτησή μας ο κ. Γεωργόπουλος απάντησε ότι οι συνάδελφοι αυτοί μπορούν να θέσουν υποψηφιότητα για τις θέσεις αυτές και ότι τους «κοιτάμε με προσοχή».

Αντί επιλόγου:

Δεν νομίζουμε ότι μπορεί να περάσει απαρατήρητη η ανησυχία όλων στην τράπεζα αλλά και στην ΔΑΔ για την επόμενη ημέρα και τι αλλαγές θα φέρει.

Παρότι στη συνάντηση έγινε μια μεγάλη κουβέντα για τα θέματα, στην ουσία δεν φάνηκε να προχωράει κάποιο ζήτημα, να βρεθεί κάποια λύση στον ορίζοντα.

Φάνηκε ότι έγινε μια προσπάθεια να αντιστραφεί το βαρύ κλίμα που υπάρχει στην τράπεζα σήμερα, δίνοντας ένα σήμα ότι η Διοίκηση δεν θα προχωρήσει το επόμενο διάστημα σε κλείσιμο καταστημάτων ή γενικότερα επιθετικές ενέργειες.

Ένα κλίμα που έγινε ακόμη βαρύτερο μετά και την πρόσφατη συνάντηση του ΣΕΤΠ με τον κ.Μεγάλου όπου αναμασήθηκε η γνωστή καραμέλα για τη μείωση του προσωπικού (ισοσκελισμός του προσωπικού) αλλά και οι σοβαροί κίνδυνοι για το μέλλον της τράπεζας αν δεν αλλάξει βραχυπρόθεσμα το ιδιοκτησιακό καθεστώς.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Δεν πρέπει να εφησυχάζουμε.

Ξαναλέμε εμμονικά ότι σύλλογος και η ΟΤΟΕ θα πρέπει να αναλάβουν πρωτοβουλίες

Να οργανωθεί ένα συνδικαλιστικό σχέδιο,

να σηκώσουμε ψηλά το ζήτημα της κρατικοποίησης, να γίνει πολιτικό ζήτημα,

να επισκεφτούμε την κυβέρνηση και τα κόμματα για την επόμενη ημέρα στην τράπεζα προκειμένου να ανακόψουμε τις κάθε λογής ατζέντες και τα σχέδια κλεισίματος καταστημάτων και εθελούσιων απολύσεων.


Κατηγορίες: Xρονολογική σειρά, Ανακ. Συσπείρωσης, Ανακοινώσεις, Συνδικαλιστικά

 
 

Μην παραλείψετε να διαβάσετε:

Μονομερής πολιτική υπέρ των τραπεζών και των funds από την κυβέρνηση

  Αναδημοσιεύουμε παρακάτω το άρθρο του Κώστα Τσουκαλά που αναφέρεται στις διαπραγματεύσεις και στα μηδαμινά…

Αρχίζει η καταβολή των αναδρομικών από τον ΕΦΚΑ

Αναδημοσιεύουμε παρακάτω την ανακοίνωση του ΣΕΤΑΠ πουα αφορά την καταβολή των αναδρομικών απο τον ΕΦΚΑ.…

Περιμένοντας τους βαρβάρους;*

  Είθισται όταν γίνεται μια απεργία και μάλιστα επιτυχημένη, την επόμενη ή τις επόμενες μέρες…

Το αύριο μας ανήκει – αρκεί εμείς να φροντίσουμε γι’ αυτό σήμερα

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες η τετράωρη προειδοποιητική στάση εργασίας στην Αχαΐα, ενάντια στα σχέδια…

Δεν πάει άλλο… Στάση εργασίας την Τρίτη 24/05/2022 στο νομό Αχαΐας.

Το τελευταίο διάστημα έχουν ενταθεί οι μετακινήσεις συναδέλφων σε όλη την Ελλάδα από και προς…

Νομίζεις οτι δεν έχεις φωνή; ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ εκλογες ΣΕΤΑΠ 2022