ΣΥ.ΔΑ.Π.Τ.Τ: Συνάδελφοι ανάμεσα στην απόλυση ή στην εθελοντική παραίτηση

Δημοσιεύουμε παρακάτω την ανακοίνωση του ΣΥ.ΔΑ.Π.Τ.Τ. (Δανειζόμενο προσωπικό στον τραπεζικό τομέα) που αφορά την προσπάθεια της τράπεζας μέσω μιας εικονικής εργολαβίας, μετά από 15, 20 ακόμα και 21 χρόνια δουλειάς, με μισθούς των 800 ευρώ, να οδηγήσει συναδέλφους στην ανεργία.

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΑΝΕΙΖΟΜΕΝΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ

ΣΥ.ΔΑ.Π.Τ.Τ.

Αρ. Διατ. Μ.Π.Αθηνών 437 /30-11-2012, Α.Μ. 29328, Ειδ.Αρ. 6162 μέλος Ο.Ι.Υ.Ε. &  Ε.Κ.Α.

3ης Σεπτεμβρίου 48Β, ΤΚ 10433Web: sydaptt.org   Email: sydaptt@gmail.com

26/12/2021

Συνάδελφοι –ισσες,

Με τηλεφωνική επικοινωνία την παραμονή των Χριστουγέννων ενημερώθηκαν συνάδελφοι και συναδέλφισσες, εργαζόμενοι μέσω «εργολάβου» στην Τράπεζα Πειραιώς ότι μπορούν να διαλέξουν ανάμεσα στην απόλυση ή στην εθελοντική παραίτηση.

Η τράπεζα, που χρωστάει την ύπαρξή της στα χρήματα των φορολογουμένων, αντί να φροντίσει να εξυπηρετήσει το κοινό με τον καλύτερο τρόπο, κλείνει καταστήματα σε όλη την χώρα και παρουσιάζει το προσωπικό (εργολαβικούς & τακτικό προσωπικό) ως πλεονάζον. Οι συνάδελφοι και συναδέλφισσες, εργαζόμενοι μέσω μιας εικονικής εργολαβίας στην Τράπεζα, μετά από 15, 20 ακόμα και 21 χρόνια δουλειάς, με μισθούς των 800 ευρώ, οδηγούνται στην ανεργία. Δουλεύουν σε καταστήματα και κεντρικές διευθύνσεις της Τράπεζας έχοντας προσληφθεί αρχικά από μία θυγατρική εταιρεία της τράπεζας. Εκτελούν καθαρά τραπεζικό έργο, αλλά δεν αναγνωρίζονται ως τραπεζοϋπάλληλοι και  δεν καλύπτονται από την συλλογική σύμβαση του κλάδου. Το 2018 πουλήθηκε  το 50,1% της θυγατρικής εταιρείας αλλά η εικονική εργολαβία συνεχίστηκε.

Ήδη πριν ένα χρόνο, περίπου 25 συνάδελφοι μας οδηγήθηκαν στην έξοδο με παρόμοιο τρόπο. Η Τράπεζα ακολουθώντας το δόγμα του νόμου Χατζηδάκη, … προσφέρει προκαταβολικά ένα επιπλέον ποσό, γνωρίζοντας πως ο νόμος προβλέπει ότι: ακόμα και αν μία απόλυση κριθεί άκυρη από το δικαστήριο, αποκλείεται το ενδεχόμενο επαναπρόσληψης – αρκεί ο εργοδότης να προσφέρει μία πρόσθετη αποζημίωση. Ακόμα και αν δεν είναι οι τράπεζες που υπαγόρευσαν τον νόμο στο υπουργό, είναι αυτές που εγκολπώνονται το πνεύμα του και το ενσωματώνουν με μεγάλη προθυμία στις πρακτικές τους !

Απαιτούμε να μην χάσει κανένας εργαζόμενος την δουλειά του σε μια τράπεζα της οποίας τα κέρδη προ φόρων το πρώτο 9μηνο του 2021 ανέρχονται στα 837 εκ. ευρώ.

Ζητάμε από την Τράπεζα να επανεξετάσει την στάση της απέναντι στους εργαζόμενους της και να αναλογιστεί την ευθύνη απέναντι στην κοινωνία που στενάζει από την ανεργία και την φτώχεια, εν μέσω πανδημίας.

Ζητάμε από όλα τα σωματεία της Τράπεζας Πειραιώς και της ΟΤΟΕ να δώσουμε μαζί το μήνυμα στην Τράπεζα ότι δεν θα αφήσουμε κανένα εργαζόμενο ανυπεράσπιστο. Οι επιθέσεις των τραπεζιτών απέναντι σε εργολαβικούς ή/και τακτικό προσωπικό συνεχίζονται και πρέπει να μας βρουν ενωμένους και πιο δυνατούς.

Το ΔΣ

Τηλέφωνα επικοινωνίας

Γιώτα Κωτούλα           6985558262

Αχειμάστου Μαρία       697 2019630

Αφροδίτη Ανδρίτσου     6936 163 458

Γιώργος Καπετανάκης    6977 741 228

Βασιλική Χριστοπούλου  697 668 5485

Νάντια Κατσιμίγα        6946 561 195

Κατηγορίες: Xρονολογική σειρά, Ανακ. ΟΤΟΕ, Ανακοινώσεις, Ενημέρωση, Εργασιακά, Συνδικαλιστικά

 
 

Μην παραλείψετε να διαβάσετε:

Μονομερής πολιτική υπέρ των τραπεζών και των funds από την κυβέρνηση

  Αναδημοσιεύουμε παρακάτω το άρθρο του Κώστα Τσουκαλά που αναφέρεται στις διαπραγματεύσεις και στα μηδαμινά…

Αρχίζει η καταβολή των αναδρομικών από τον ΕΦΚΑ

Αναδημοσιεύουμε παρακάτω την ανακοίνωση του ΣΕΤΑΠ πουα αφορά την καταβολή των αναδρομικών απο τον ΕΦΚΑ.…

Περιμένοντας τους βαρβάρους;*

  Είθισται όταν γίνεται μια απεργία και μάλιστα επιτυχημένη, την επόμενη ή τις επόμενες μέρες…

Το αύριο μας ανήκει – αρκεί εμείς να φροντίσουμε γι’ αυτό σήμερα

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες η τετράωρη προειδοποιητική στάση εργασίας στην Αχαΐα, ενάντια στα σχέδια…

Δεν πάει άλλο… Στάση εργασίας την Τρίτη 24/05/2022 στο νομό Αχαΐας.

Το τελευταίο διάστημα έχουν ενταθεί οι μετακινήσεις συναδέλφων σε όλη την Ελλάδα από και προς…

Νομίζεις οτι δεν έχεις φωνή; ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ εκλογες ΣΕΤΑΠ 2022