Στο στόχαστρο τα ΑμεΑ

Μετά και την τελευταία ανακοίνωση της ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ «H ΔΑΔ στον Περισσό…» (https://sysp.gr/h-dad-ston-perisso/) για το ζήτημα της διεύθυνσης «ψυγείο», δημοσιεύουμε την ανακοίνωση του ΣΕΤΑΠ για τις περιπτώσεις μετακίνησης ΑμέΑ, καθώς και το εξώδικο που ακολούθησε προς την τράπεζα.
…………………………………………………………………………………

Συνάδελφοι,
Το τελευταίο χρονικό διάστημα, η Διεύθυνση Ανθρώπινου Δυναμικού, προχωρά σε «αθρόες» μετακινήσεις συναδέλφων ΑΜΕΑ, παραβιάζοντας εμφανώς τις διατάξεις του Κανονισμού Εργασίας της Τράπεζας, τις σχετικές Κλαδικές ρυθμίσεις και τις προστατευτικές διατάξεις της ισχύουσας νομοθεσίας.
Το «έργο» έχει όμως και συνέχεια. Ακολουθεί είτε τηλεφωνική επικοινωνία αρμοδίων στελεχών, είτε πρόσκληση για συνάντηση στην Διεύθυνση Ανθρώπινου Δυναμικού είτε και τα δύο, όπου και ασκούνται συστηματικές πιέσεις για την «εθελούσια έξοδο» των συναδέλφων.
Πρόκειται για μία πρωτοφανή πρακτική, η οποία αντιβαίνει όχι μόνο τις κείμενες διατάξεις, αλλά αποκτά χαρακτηριστικά μίας κυνικής και ανάλγητης προσέγγισης, χωρίς αρχές και αξίες, χωρίς κανένα αίσθημα κοινωνικής ευθύνης, η οποία ασφαλώς και δεν αρμόζει στην πρώτη Τράπεζα της χώρας.
Από την πρώτη στιγμή, αναδείξαμε το θέμα και ενημερώσαμε την ΟΤΟΕ ώστε από κοινού να προβούμε στην άμεση αντιμετώπιση της. Η Ομοσπονδία ανταποκρίθηκε άμεσα, παρεμβαίνοντας προς τα αρμόδια στελέχη της Τράπεζας και ζητώντας την άμεση ακύρωση των εν λόγω μεθοδεύσεων ενώ ταυτόχρονα προετοιμάζει τις περαιτέρω ενέργειες της για την αποτελεσματικότερη ανάσχεσή τους.
Καλούμε όλους τους συναδέλφους να μας κρατούν ενήμερους.
Η καλύτερη απάντησή μας απέναντι σε οποιαδήποτε μεθόδευση, είναι η ενότητα και η αποφασιστικότητα όλων μας. Η άμεση και ξεκάθαρη αντίδραση της ΟΤΟΕ, των Συλλόγων και σύσσωμων των συναδέλφων δείχνει τον δρόμο.
Όλοι μαζί, ενωμένοι και δυνατοί, συνεχίζουμε να παλεύουμε για την προάσπιση των θέσεων εργασίας και των δικαιωμάτων μας.
Για να δείτε το εξώδικο πατήστε εδώ: http://www.setap.gr/2018/12/06/setap-sygte-exodiko-stin-trapeza-peiraios-gia-tin-kyniki-kai-analgiti-symperifora-apenanti-se-synadelfoys-amea/

Κατηγορίες: Xρονολογική σειρά, Ανακ. ΣΕΤΑΠ, Συνδικαλιστικά

 
 

Μην παραλείψετε να διαβάσετε:

Μονομερής πολιτική υπέρ των τραπεζών και των funds από την κυβέρνηση

  Αναδημοσιεύουμε παρακάτω το άρθρο του Κώστα Τσουκαλά που αναφέρεται στις διαπραγματεύσεις και στα μηδαμινά…

Αρχίζει η καταβολή των αναδρομικών από τον ΕΦΚΑ

Αναδημοσιεύουμε παρακάτω την ανακοίνωση του ΣΕΤΑΠ πουα αφορά την καταβολή των αναδρομικών απο τον ΕΦΚΑ.…

Περιμένοντας τους βαρβάρους;*

  Είθισται όταν γίνεται μια απεργία και μάλιστα επιτυχημένη, την επόμενη ή τις επόμενες μέρες…

Το αύριο μας ανήκει – αρκεί εμείς να φροντίσουμε γι’ αυτό σήμερα

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες η τετράωρη προειδοποιητική στάση εργασίας στην Αχαΐα, ενάντια στα σχέδια…

Δεν πάει άλλο… Στάση εργασίας την Τρίτη 24/05/2022 στο νομό Αχαΐας.

Το τελευταίο διάστημα έχουν ενταθεί οι μετακινήσεις συναδέλφων σε όλη την Ελλάδα από και προς…

Νομίζεις οτι δεν έχεις φωνή; ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ εκλογες ΣΕΤΑΠ 2022