Στην επίγεια Κόλαση της Γάζας

«Να απελευθερώσουμε τους ομήρους και να τσακίσουμε τη Χαμάς». Αυτούς τους στόχους, και με αυτή τη σειρά, προέβαλε η ακροδεξιάς πνοής κυβέρνηση του Ισραήλ τον Οκτώβριο του 2023. Και απέσπασε εύκολα την ενθουσιώδη έγκριση των ισχυρών της Γης, και των περιφερειακών παρακολουθημάτων τους, να ασκήσει το δικαίωμα στην αυτοάμυνα κατά βούληση. Και χωρίς λογοδοσία.

Μετά την οχτάμηνη αντεκδικητική εκστρατεία –τόσο τυφλή που μετράει στα θύματά της ακόμα και ομήρους, καθώς και Ισραηλινούς στρατιώτες– ουδείς στόχος εκπληρώθηκε. Και πλέον, οι συγγενείς των ομήρων, και όχι μόνον αυτοί, δεν είναι καθόλου βέβαιοι ότι οι προβληθέντες στόχοι είναι οι πραγματικοί. Γι’ αυτό και διαδηλώνουν μαζικά, εν μέσω πολέμου, κινδυνεύοντας να χαρακτηριστούν προδότες από τους υπερεθνικιστές. Και από τους εποίκους βέβαια, που, σαν χαιρέκακα νήπια, καταστρέφουν κιβώτια με χρειώδη. Ευτυχώς για την ψυχή του Ισραήλ (και της ανθρωπότητας), υπάρχουν πάντα Εβραίοι πολίτες πρόθυμοι να αντιμετωπίσουν αυτόν τον κίνδυνο. Πολίτες που βλέπουν ότι υπό τον Νετανιάχου το έθνος τους, περισσότερο απομονωμένο από ποτέ, διασπαθίζει ταχύτατα το μέγα ηθικό του κεφάλαιο, με ασπίδα του τον «αντισημιτισμό», διάτρητη όμως από τη φριχτή αλήθεια του πολεμικού πεδίου.

Ο πολύνεκρος βομβαρδισμός καταυλισμού εκτοπισμένων αμάχων στη Ράφα ήταν η έμπρακτη καταφρονητική απάντηση του Ισραήλ στην υποχρεωτική εντολή του Διεθνούς Δικαστηρίου να τερματίσει την επίθεσή του στη Ράφα. Ο τραγικός απολογισμός υποχρέωσε την υπηρεσία του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες να ανακοινώσει πως «η Γάζα είναι η επί Γης κόλαση». Τους «Γιατρούς Χωρίς Σύνορα» να δηλώσουν «τρομοκρατημένοι από το δολοφονικό χτύπημα, που ξαναδείχνει ότι κανένας τόπος δεν είναι ασφαλής». Τη Διεθνή Αμνηστία να γνωστοποιήσει ότι έχει συγκεντρώσει «κρίσιμες αποδείξεις για παράνομες επιθέσεις του ισραηλινού στρατού» και να ζητήσει από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο «να διενεργήσει έρευνα για εγκλήματα πολέμου». Την ειδική εισηγήτρια του ΟΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα στα παλαιστινιακά εδάφη να πει πως «η γενοκτονία στη Γάζα δεν θα τελειώσει χωρίς εξωτερική πίεση». Τον ειδικό εισηγητή του ΟΗΕ για το δικαίωμα στη στέγαση να μιλήσει για «τερατώδη θηριωδία». Και τον Ζοζέπ Μπορέλ να απαιτήσει συμμόρφωση στην εντολή του Δικαστηρίου της Χάγης.

Το Ισραήλ; «Χρησιμοποιήσαμε πυρομαχικά ακριβείας κατά θεμιτών στόχων». Γυναικόπαιδα κατακάηκαν όμως. Σε σκηνές με τη σημαία του ΟΗΕ.

Πηγή: www.kathimerini.gr

Κατηγορίες: Xρονολογική σειρά, Ενημέρωση, Κοινωνικά

 
 

Μην παραλείψετε να διαβάσετε:

Μονομερής πολιτική υπέρ των τραπεζών και των funds από την κυβέρνηση

  Αναδημοσιεύουμε παρακάτω το άρθρο του Κώστα Τσουκαλά που αναφέρεται στις διαπραγματεύσεις και στα μηδαμινά…

Αρχίζει η καταβολή των αναδρομικών από τον ΕΦΚΑ

Αναδημοσιεύουμε παρακάτω την ανακοίνωση του ΣΕΤΑΠ πουα αφορά την καταβολή των αναδρομικών απο τον ΕΦΚΑ.…

Περιμένοντας τους βαρβάρους;*

  Είθισται όταν γίνεται μια απεργία και μάλιστα επιτυχημένη, την επόμενη ή τις επόμενες μέρες…

Το αύριο μας ανήκει – αρκεί εμείς να φροντίσουμε γι’ αυτό σήμερα

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες η τετράωρη προειδοποιητική στάση εργασίας στην Αχαΐα, ενάντια στα σχέδια…

Δεν πάει άλλο… Στάση εργασίας την Τρίτη 24/05/2022 στο νομό Αχαΐας.

Το τελευταίο διάστημα έχουν ενταθεί οι μετακινήσεις συναδέλφων σε όλη την Ελλάδα από και προς…

Νομίζεις οτι δεν έχεις φωνή; ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ εκλογες ΣΕΤΑΠ 2022