ΣΕΤΑΠ στηρίζει εμπράκτως τους πληγέντες

Συνάδελφοι,

Η τεράστια καταστροφή που έχει συντελεστεί στη Θεσσαλία, μας συγκλονίζει αλλά ταυτόχρονα μας κινητοποιεί. Κανείς δεν μπορεί να μείνει αμέτοχος παρατηρητής. Οφείλουμε όλοι μας να στηρίξουμε έμπρακτα και να αποδείξουμε ότι είμαστε στο πλευρό των πληγέντων, ηθικά και υλικά.

Ο ΣΕΤΑΠ με πρωτοβουλία του αναζήτησε τρόπους παροχής βοήθειας και σε άμεσο συντονισμό με τους φορείς της πρώην ΑΤΕ, προχωράμε σε μία δέσμη μέτρων και παρεμβάσεων ώστε να συνδράμομε ενεργά στους πληγέντες συνανθρώπους μας και στους συναδέλφους μας, εν ενεργεία και συνταξιούχους, που βιώνουν τη μεγάλη αυτή δοκιμασία.

Συγκεκριμένα:

  1. Το Ταμείο Υγείας ( ΤΥΠΑΤΕ) σε συνεννόηση και συνεργασία με τους«Γιατρούς του Κόσμου» που έχουν ήδη εγκαταστήσει δομές στις πληγείσες περιοχές, προχωρά άμεσα στην αποστολή κλιμακίου συνεργαζόμενων ιατρών του Ταμείου, για να συνδράμουν στην παροχή πρώτων βοηθειών και ιατρικών υπηρεσιών πρόληψης και προαγωγής υγείας, που είναι άμεσης προτεραιότητας. Θα μεριμνήσουμε για την ενημέρωση όλων των συνάδελφων που κατοικούν στις πληγείσες περιοχές για την κατά τόπους παρουσία ιατρικού κλιμακίου του Ταμείου μας.
  2. Σε συνεργασία με τους«Γιατρούς του Κόσμου» και συντονισμό από το ΤΥΠΑΤΕ, θα αποστείλουμε και θα διανείμουμε είδη υγειονομικής προστασίας (μάσκες, γάντια, αντισηπτικά, αντικουνουπικά κλπ), τα οποία είναι απολύτως απαραίτητα. Το κόστος αγοράς τους θα καλυφθεί με συγχρηματοδότηση από τον ΣΕΤΑΠ, το ΤΥΠΑΤΕ/ΕΛΕΜ (typate.gr), τον Σύλλογο Συνταξιούχων ΑΤΕ, τον Οικοδομικό Συνεταιρισμό ΟΣΥΑΤΕ (osyate.gr), το Πολιτιστικό Κέντρο ΠΟΚΕΑΤΕ (pokeatep.gr), τον Καταναλωτικό Συνεταιρισμό ΚΑΣΥΑΤΕ (kasyate.gr) και το ΤΑΜΕΙΟ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΑΤΕ (efapaxate.gr).
  3. Ο ΣΕΤΑΠ θα καταβάλειέκτακτη εφάπαξ οικονομική ενίσχυση στους πλημμυροπαθείς συναδέλφους της περιοχής. Συγκεκριμένα θα καταβάλει 500€ σε όσους οι κατοικίες θα χαρακτηριστούν κόκκινες και 300€ σε όσους θα χαρακτηριστούν κίτρινες.
  4. Με απόφασηΤΥΠΑΤΕ/ΕΛΕΜ, θα καταβληθεί προκαταβολικά και άμεσα το οικονομικό βοήθημα που έχει αποφασισθεί από την Έκτακτη Γενική Συνέλευση για το έτος 2023 – ποσό 1.000€ – στους εν ενεργεία και συνταξιούχους συναδέλφους της γεωγραφικής περιφέρειας της Θεσσαλίας προκειμένου να συμβάλουμε το συντομότερο δυνατό, στην κάλυψη μέρους των τεράστιων οικονομικών αναγκών που έχουν προκληθεί.
  5. Ο ΟΣΥΑΤΕ θα προχωρήσει στη χορήγηση άτοκων δανείων ( μέχρι 3000 ευρώ) με περίοδο χάριτος ενός έτους, σε όσους συναδέλφους έχουν πληγεί από τις τελευταίες φυσικές καταστροφές σε οποιαδήποτε περιοχή της χώρας μας. Προϋπόθεση για τη χορήγηση είναι η προσκόμιση σχετικής βεβαίωσης από τον Δήμο ή την Περιφέρεια ή την Πυροσβεστική ότι η μόνιμη κατοικία έχει υποστεί ζημιές. Για πρόσθετες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι συνάδελφοι θα πρέπει να απευθύνονται στις υπηρεσίες του Οικοδομικού Συνεταιρισμού. ( τηλ. 2103224989).

Ο ΣΕΤΑΠ και οι Οργανισμοί της πρώην ΑΤΕ, στεκόμαστε στο πλευρό των δοκιμαζόμενων συμπολιτών και συναδέλφων μας και παραμένουμε σε ετοιμότητα για πρόσθετες παρεμβάσεις όπου κριθεί αναγκαίο.

Κατηγορίες: Xρονολογική σειρά, Ανακ. ΣΕΤΑΠ, Ανακοινώσεις, Ενημέρωση, Συνδικαλιστικά

 
 

Μην παραλείψετε να διαβάσετε:

Μονομερής πολιτική υπέρ των τραπεζών και των funds από την κυβέρνηση

  Αναδημοσιεύουμε παρακάτω το άρθρο του Κώστα Τσουκαλά που αναφέρεται στις διαπραγματεύσεις και στα μηδαμινά…

Αρχίζει η καταβολή των αναδρομικών από τον ΕΦΚΑ

Αναδημοσιεύουμε παρακάτω την ανακοίνωση του ΣΕΤΑΠ πουα αφορά την καταβολή των αναδρομικών απο τον ΕΦΚΑ.…

Περιμένοντας τους βαρβάρους;*

  Είθισται όταν γίνεται μια απεργία και μάλιστα επιτυχημένη, την επόμενη ή τις επόμενες μέρες…

Το αύριο μας ανήκει – αρκεί εμείς να φροντίσουμε γι’ αυτό σήμερα

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες η τετράωρη προειδοποιητική στάση εργασίας στην Αχαΐα, ενάντια στα σχέδια…

Δεν πάει άλλο… Στάση εργασίας την Τρίτη 24/05/2022 στο νομό Αχαΐας.

Το τελευταίο διάστημα έχουν ενταθεί οι μετακινήσεις συναδέλφων σε όλη την Ελλάδα από και προς…

Νομίζεις οτι δεν έχεις φωνή; ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ εκλογες ΣΕΤΑΠ 2022