RBU Το μαρτύριο της σταγόνας…

Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν την επίσπευση των «διαδικασιών ενημέρωσης» από την διοίκηση για την μετάβαση των εργαζομένων του RBU στην INTRUM.

Μετά τις ενημερώσεις από τον κ.Μεγάλου και τον κ.Γεωργακόπουλο έχουν ήδη ξεκινήσει τα περίφημα round tables, δηλαδή συζητήσεις που σκοπό έχουν να «λύσουν τις απορίες», 15-20 συναδέλφων με την παρουσία στελεχών από το RBU και το H.R..

Θα ακολουθήσουν εξατομικευμένες συναντήσεις με στελέχη του RBU όπου θα υπάρχει μια γραπτή πρόταση με τους όρους «μετάβασης» στην INTRUM.

Οι συνάδελφοι θα έχουν περιθώριο μιας εβδομάδας να απαντήσουν στην πρόταση της τράπεζας. Σε περίπτωση μη απάντησης «θα ληφθεί ως αποδοχή της μεταφοράς στην εταιρία.»

Ταυτόχρονα σε μια κίνηση «λαβίδας» ο κ. Κεσόγλου, εκ μέρους του H.R., θα βρίσκεται σε κεντρικές διευθύνσεις της τράπεζας για να καθησυχάσει τους εργαζόμενους «για την συνέχιση της ισχύος των παροχών που λαμβάνουν»…

Οι πληροφορίες μας λένε ότι οι συνάδελφοι δεν αγκάλιασαν με θέρμη αυτές τις συναντήσεις…

Το μαρτύριο της σταγόνας χρησιμοποιεί η διοίκηση στους συναδέλφους του RBU.

Παρά τις ενημερώσεις, τα round tables και τις συναντήσεις σε κεντρικές διευθύνσεις έχουν περάσει 24 ημέρες από την ανακοίνωση του deal και ουσιαστικές απαντήσεις στους εργαζομένους δε έχουν δοθεί.

Παραθέτουμε το χθεσινό mail συναδέλφων προς το σύλλογο που ζητούν την άμεση συνάντηση με τον νομικό σύμβουλο του ΣΕΤΑΠ:

……….

Ζητούμε άμεσα:

1. Τη νομική γνωμάτευση από τους δικηγόρους του συλλόγου για τις συνέπειες αρνητικής απάντησης στη μετακίνηση μας

2. Ο σύλλογος, είτε ατομικά , είτε σε συνεργασία με τους λοιπούς συλλόγους, να μεριμνήσει για την από πριν γνωστοποίηση της διατύπωσης του σχετικού ερωτήματος και την παροχή οδηγιών για το πως θα πρέπει να απαντηθεί αρνητικά χωρίς συνέπειες

3. Ο σύλλογος , είτε ατομικά, είτε σε συνεργασία με τους λοιπούς συλλόγους, να απαιτήσει το ερώτημα να πρέπει να απαντηθεί ΚΑΙ από αυτούς που επιθυμούν τη μετακίνηση τους (θετικές απαντήσεις), καθώς μόνο με τον τρόπο αυτό τεκμαίρεται ο «εθελοντικός» χαρακτήρας της όλης διαδικασίας.

4. Όλες οι ανωτέρω ενέργειες θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί το αργότερο μέχρι της 05/07/2019 και να τύχουν της σχετικής δημοσιότητας στα μέλη και τους λοιπούς εργαζομένους της Τράπεζας, προκειμένου να προστατευθούν τα δικαιώματα μας.

………………….

Συναδέλφισες, συνάδελφοι,

Η διοίκηση θα προσπαθήσει να πιέσει, να φοβίσει, να δώσει ίσως «κίνητρα» για την έξοδο των συναδέλφων από την τράπεζα.

Εμείς το λέμε χωρίς περιστροφές:

Η αποδοχή της πρότασης της INTRUM σημαίνει εθελούσια απόλυση από την τράπεζα για τους συναδέλφους που θα κάνουν αυτήν την επιλογή.

Επειδή τα χρονικά περιθώρια στενεύουν προτείνουμε:

  • Ο ΣΕΤΑΠ να πάρει θέση και με ανακοίνωση να παροτρύνει τα μέλη του να μην φύγουν από την Τράπεζα.
  • Να εξετάσουμε αν υπάρχουν περιθώρια αναζήτησης και άλλων λύσεων (πχ δανεισμός και όχι μεταβίβαση προσωπικού, ρήτρα επιστροφής του προσωπικού από την intrum)
  • Άμεση συνάντηση με τον νομικό μας σύμβουλο με την παρουσία όλων των συναδέλφων του RBU στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη, στο Ηράκλειο και όπου αλλού χρειαστεί. Πρέπει οι συνάδελφοι να είναι προετοιμασμένοι στις εξατομικευμένες συναντήσεις και ο σύλλογος να έχει επεξεργαστεί όλα τα νομικά σενάρια.
  • Άμεση αποστολή της (εδώ και καιρό έτοιμης) επιστολής προς τα κόμματα για συνάντηση και εκμετάλλευση του προεκλογικού κλίματος.
  • Να ζητηθεί από την Τράπεζα να αναρτήσει δημόσια, ίσο αριθμό θέσεων, με τον αριθμό όσων δεν επιθυμούν να φύγουν από την τράπεζα.

Η επιτάχυνση των «διαδικασιών ενημέρωσης» από την διοίκηση δεν πρέπει να μας βρει απροετοίμαστους μιας και στα «τετ α τετ» θα κριθούν όλα….

Συναδέλφισες, συνάδελφοι,

Κρατάμε την υπομονή και την επιμονή μας και λέμε όχι στα εκβιαστικά διλλήματα που θα μας οδηγήσουν αύριο στην ανεργία!

Πιέζουμε τους συλλόγους και τον ΣΕΤΑΠ για συνδικαλιστική παρέμβαση που θα διασφαλίσει την ομαλή απορρόφηση των συναδέλφων από το RBU την επόμενη ημέρα ΕΝΤΟΣ τράπεζας!

Κατηγορίες: Xρονολογική σειρά, Ανακ. Συσπείρωσης, Συνδικαλιστικά

 
 

Μην παραλείψετε να διαβάσετε:

Μονομερής πολιτική υπέρ των τραπεζών και των funds από την κυβέρνηση

  Αναδημοσιεύουμε παρακάτω το άρθρο του Κώστα Τσουκαλά που αναφέρεται στις διαπραγματεύσεις και στα μηδαμινά…

Αρχίζει η καταβολή των αναδρομικών από τον ΕΦΚΑ

Αναδημοσιεύουμε παρακάτω την ανακοίνωση του ΣΕΤΑΠ πουα αφορά την καταβολή των αναδρομικών απο τον ΕΦΚΑ.…

Περιμένοντας τους βαρβάρους;*

  Είθισται όταν γίνεται μια απεργία και μάλιστα επιτυχημένη, την επόμενη ή τις επόμενες μέρες…

Το αύριο μας ανήκει – αρκεί εμείς να φροντίσουμε γι’ αυτό σήμερα

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες η τετράωρη προειδοποιητική στάση εργασίας στην Αχαΐα, ενάντια στα σχέδια…

Δεν πάει άλλο… Στάση εργασίας την Τρίτη 24/05/2022 στο νομό Αχαΐας.

Το τελευταίο διάστημα έχουν ενταθεί οι μετακινήσεις συναδέλφων σε όλη την Ελλάδα από και προς…

Νομίζεις οτι δεν έχεις φωνή; ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ εκλογες ΣΕΤΑΠ 2022