RBU τέλος εποχής…

Η καταληκτική ημερομηνία για την «εθελοντική» συμμετοχή των εργαζομένων στο νέο σχήμα (intrum) την Παρασκευή 13/09/2019 προκάλεσε καταιγιστικές εξελίξεις την περασμένη εβδομάδα στο RBU.

Η διοίκηση προσπαθώντας να βρει διέξοδο στα αδιέξοδα που η ίδια δημιούργησε πρότεινε δανειστικές συμβάσεις τριών, έξι, εννέα και δώδεκα μηνών στους περισσότερους συναδέλφους που δεν αποδέχτηκαν την «μεταφορά» τους στην intrum.

Δανειστικές συμβάσεις

Η εν λόγω δανειστική σύμβαση, παρ όλες τις υποσχέσεις για έγκαιρη δημοσιοποίηση, δόθηκε στους συλλόγους την Παρασκευή το πρωί με διορία έως το μεσημέρι να απαντήσουν οι συνάδελφοι (!).

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, στη συνάντηση της Παρασκευής του HR με τον ΣΕΤΑΠ, η διοίκηση ανέφερε ότι οι δανειστικές συμβάσεις πέρα από ότι θα βοηθήσουν την λειτουργία της νέας εταιρίας θα δώσουν χρόνο και στην τράπεζα να κάνει με πιο ομαλό τρόπο τις τοποθετήσεις των συναδέλφων και έκλεισε ουσιαστικά με την ευχή ότι οι συνάδελφοι αφού δουν πόσο ωραία είναι τελικά στην intrum θα αποφασίσουν να μείνουν εκεί…

Η περίπτωση του δανεισμού (σε κανονικές συνθήκες…), που στο παρελθόν είχε εφαρμοστεί και στην εκκαθάριση της πρώην ΑΤΕ, φαίνεται εκ πρώτης όψεως «ως μια κάποια λύση» εδώ που φτάσαμε…

Δυστυχώς η ως τώρα συμπεριφορά της διοίκησης μας κάνει να αμφιβάλουμε για τους στόχους αυτής της κίνησης αφού οι εκβιασμοί, οι εκφοβισμοί και οι αλλοπρόσαλλοι χειρισμοί οδήγησαν τους συναδέλφους σε πλήρη απώλεια της εμπιστοσύνης προς τους διοικούντες.

Οι άμεσες τοποθετήσεις

Κατά πληροφορίες οι μισοί περίπου εργαζόμενοι αποδέχτηκαν τον δανεισμό τους στην intrum ενώ οι υπόλοιποι συνάδελφοι (περίπου 300) κλήθηκαν να μαζέψουν τα πράγματά τους και να πάνε «δύο εβδομάδες στο σπίτι» προκειμένου το επόμενο διάστημα να περάσουν συνεντεύξεις από το προσωπικό και να τοποθετηθούν στην τράπεζα. Ταυτόχρονα με mail που τους στάλθηκε ενημερώθηκαν ότι θα κληθούν να παρακολουθήσουν σεμινάρια που τρέχουν αυτήν την στιγμή στην τράπεζα.

Τέλος εποχής και συγκίνηση…

Ένας μεγάλος κύκλος πιέσεων και εκφοβισμού (από τον Φεβρουάριο του 2019…) αλλά και σημαντικών αγώνων και κινητοποιήσεων στην τράπεζα Πειραιώς έκλεισε την Παρασκευή.

Τέλος εποχής αφού πλέον η τράπεζα Πειραιώς ως «πιλότος» δημιουργεί νέα δεδομένα στον κλάδο με την αποκοπή του τμήματος των κόκκινων δανείων και την ταυτόχρονη «μεταφορά» των εργαζομένων εκεί.

Συγκίνηση γιατί συνάδελφοι πολλών ετών αποχαιρέτησαν αλλήλους -και την τράπεζα- ενώ προβληματισμός για το μέλλον της εργασίας όλων, και αυτών που φεύγουν αλλά και αυτών που μένουν.

Η επόμενη ημέρα

Την επόμενη ημέρα ξεκινάει και ένας αγώνας ταχύτητας (άμεσες τοποθετήσεις), και ένας μαραθώνιος αγώνας (επιστροφή από δανειστικές συμβάσεις) για την τοποθέτησή των συναδέλφων στο δίκτυο και στις κεντρικές υπηρεσίες της τράπεζας. Οι επόμενες κινήσεις μας θα πρέπει να είναι:

  • Άμεσος έλεγχος από νομικούς αν η διαδικασία που ακολούθησε η τράπεζα (ενδέχεται να δημιουργήσει κάποιο πρόβλημα στους συναδέλφους;).
  • Οι τοποθετήσεις των συναδέλφων να γίνουν σε συνεργασία και με την συμμετοχή των συλλόγων και της ΟΤΟΕ προκειμένου να υπερασπίσουν τους συναδέλφους από εκδικητικές συμπεριφορές.
  • Δέσμευση και συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα από το HR για τις τοποθετήσεις των συναδέλφων που θα επιστρέψουν από τις δανειστικές συμβάσεις.

Η ΔΗΣΥΕ πετάει εκτός συλλόγου όλες τις παρατάξεις!

Επειδή πολλοί συνάδελφοι μας στέλνουν μηνύματα ότι δεν μας βρίσκουν στο σύλλογο την τελευταία εβδομάδα είναι ανάγκη να σάς ενημερώσουμε ότι:

Η ΔΗΣΥΕ με μια αντικαταστατική απόφαση έκοψε τις αποσπάσεις από όλες τις άλλες παρατάξεις  του ΣΕΤΑΠ!

Εκτός η ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ από την πληροφόρηση στο σύλλογο, από την επικοινωνία με τους συναδέλφους, από τις συναντήσεις του ΣΕΤΑΠ με την διοίκηση…

Και μάλιστα την στιγμή που κορυφώνονταν η αγωνία για την τύχη των συναδέλφων στο RBU!

Δυστυχώς ούτε στην συνάντηση της Πέμπτης ούτε στην συνάντηση της Παρασκευής με την διοίκηση δεν υπήρχε εκπρόσωπος της ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ και των άλλων παρατάξεων.

Αυτήν την στιγμή που όλοι πρέπει να είμαστε ενωμένοι για να συμβάλουμε με όλες μας τις δυνάμεις στον αγώνα για τις θέσεις εργασίας στο rbu και αλλού, η ΔΗΣΥΕ πετάει έξω τους πάντες από τον σύλλογο…

Η αντικαταστατική αυτή μεθόδευση θα κριθεί και στα δικαστήρια αφού και οι τρεις παρατάξεις (ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ, ΔΑΚΕ, Α.Μ.) έχουν προσβάλει την απόφαση αυτή. Τα ασφαλιστικά μέτρα θα δικαστούν την Τετάρτη 18/09/2019 στις 09:30 το πρωί. Σε επόμενη ανάρτηση μας θα αναφερθούμε αναλυτικά στο ζήτημα.

Κατηγορίες: Xρονολογική σειρά, Ανακ. Συσπείρωσης, Συνδικαλιστικά

 
 

Μην παραλείψετε να διαβάσετε:

Μονομερής πολιτική υπέρ των τραπεζών και των funds από την κυβέρνηση

  Αναδημοσιεύουμε παρακάτω το άρθρο του Κώστα Τσουκαλά που αναφέρεται στις διαπραγματεύσεις και στα μηδαμινά…

Αρχίζει η καταβολή των αναδρομικών από τον ΕΦΚΑ

Αναδημοσιεύουμε παρακάτω την ανακοίνωση του ΣΕΤΑΠ πουα αφορά την καταβολή των αναδρομικών απο τον ΕΦΚΑ.…

Περιμένοντας τους βαρβάρους;*

  Είθισται όταν γίνεται μια απεργία και μάλιστα επιτυχημένη, την επόμενη ή τις επόμενες μέρες…

Το αύριο μας ανήκει – αρκεί εμείς να φροντίσουμε γι’ αυτό σήμερα

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες η τετράωρη προειδοποιητική στάση εργασίας στην Αχαΐα, ενάντια στα σχέδια…

Δεν πάει άλλο… Στάση εργασίας την Τρίτη 24/05/2022 στο νομό Αχαΐας.

Το τελευταίο διάστημα έχουν ενταθεί οι μετακινήσεις συναδέλφων σε όλη την Ελλάδα από και προς…

Νομίζεις οτι δεν έχεις φωνή; ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ εκλογες ΣΕΤΑΠ 2022