R.B.U.- Στο ίδιο έργο θεατές…

Οι πρωτοχρονιάτικες πίττες τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει το βήμα όπου στελέχη του RBU εκφοβίζουν συστηματικά τους εργαζόμενους με εμπρηστικές δηλώσεις. Έτσι και φέτος «προφητικές» και «καθησυχαστικές» δηλώσεις έρχονται την «κατάλληλη» στιγμή να προστεθούν σε μια σειρά δημοσιευμάτων και σεναρίων για τα κόκκινα δάνεια και το μέλλον των εργαζομένων στις τράπεζες.

Παρόλη τη μακρά πορεία μνημονίων και ανακεφαλαιοποιήσεων, τη βίαιη απορρόφηση τραπεζών, το ξεπούλημα της ΑΤΕ και τη τρομακτική συρρίκνωση του κλάδου μας, οι τράπεζες συνεχίζουν να βρίσκονται σε δυσμενή θέση και η εκκαθάριση των κόκκινων δανείων φαίνεται ότι θα είναι το επόμενο βήμα.

Το σενάριο που φαίνεται να προκρίνεται είναι η μεταφορά σε οχήμα(τα) SPV για την διαχείρισή του μέρους ή όλου του χαρτοφυλακίου κόκκινων δανείων. Παρόλο που μέχρι σήμερα τίποτα χειροπιαστό (π.χ. ανακοίνωση) δεν υπάρχει από την τράπεζα, το ΤΧΣ, την Τ.τ.Ε. ή την Κυβέρνηση, τα στελέχη της τράπεζας δεν χάνουν την ευκαιρία να «εμπλουτίζουν» τα σενάρια αυτά με το ενδεχόμενο απόσχισης και απόλυσης των συναδέλφων που εργάζονται στο RBU. Ο λύκος στην αντάρα χαίρεται…

Και η κουβέντα δεν σταματά εκεί βέβαια αλλά προεκτείνεται και σε μελλοντικές προτάσεις τύπου: «Μήπως να πάρετε την εθελούσια αφού θα απολυθούμε όλοι;»

Η Διοίκηση θα πρέπει να πάψει το κρυφτούλι πίσω από δηλώσεις στελεχών που δημιουργούν σύγχυση και πανικό στους συναδέλφους. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι στον έναν όροφο του κτηρίου στελέχη να λένε ότι ” θα μας απολύσουν” και στον άλλο όροφο να λένε ότι “Δεν πρόκειται να γίνει τίποτα”.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Τίποτε από αυτά τα σενάρια που αφορούν αποσχίσεις, απολύσεις και αγοραπωλησίες εργαζομένων δεν πρόκειται να συμβεί!

Οι τράπεζες έχουν ανακεφαλαιοποιηθεί πολλάκις με χρήματα του ελληνικού λαού, ενώ και σε αυτό σενάριο με τα κόκκινα δάνεια, το δημόσιο θα μπει ως εγγυητής.

Δεν είναι δυνατόν καμία κυβέρνηση να συναινέσει σε απολύσεις στις τράπεζες σήμερα και μάλιστα την στιγμή που το δημόσιο θα εμπλακεί εκ νέου,

Οι τραπεζίτες παραμένουν έκθετοι στην ελληνική κοινωνία για τις πράξεις και παραλήψεις τους και την κατάσταση των τραπεζών σήμερα. Πάει πολύ να μας απειλούν με απόλυση και να μας κουνάν το δάχτυλο οι ίδιοι άνθρωποι που μας έφτασαν ως εδώ…


«Πρωτότυπες» ιδέες περί απόσχισης έχουν ξαναδοκιμαστεί στο παρελθόν και οι εργαζόμενοι απάντησαν δυναμικά και ανάγκασαν την διοίκηση να τις πάρει πίσω.

Στα νέα «σενάρια» που κυκλοφορούν θα απαντήσουμε με το «σενάριο» της συνολικής και αγωνιστικής απάντησης του κλάδου μας.

Καμία απόλυση και καμία απόσχιση κλάδου δεν πρόκειται να περάσει!

Δείτε εδώ την ανακοίνωση του ΣΕΤΑΠ

Δείτε εδώ την ανακοίνωση του ΣΥΓΤΕ

Δείτε εδώ την ανακοίνωση του ΕΝΩΤΙΚΟΥ

Κατηγορίες: Xρονολογική σειρά, Ανακ. Συσπείρωσης, Συνδικαλιστικά

 
 

Μην παραλείψετε να διαβάσετε:

Μονομερής πολιτική υπέρ των τραπεζών και των funds από την κυβέρνηση

  Αναδημοσιεύουμε παρακάτω το άρθρο του Κώστα Τσουκαλά που αναφέρεται στις διαπραγματεύσεις και στα μηδαμινά…

Αρχίζει η καταβολή των αναδρομικών από τον ΕΦΚΑ

Αναδημοσιεύουμε παρακάτω την ανακοίνωση του ΣΕΤΑΠ πουα αφορά την καταβολή των αναδρομικών απο τον ΕΦΚΑ.…

Περιμένοντας τους βαρβάρους;*

  Είθισται όταν γίνεται μια απεργία και μάλιστα επιτυχημένη, την επόμενη ή τις επόμενες μέρες…

Το αύριο μας ανήκει – αρκεί εμείς να φροντίσουμε γι’ αυτό σήμερα

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες η τετράωρη προειδοποιητική στάση εργασίας στην Αχαΐα, ενάντια στα σχέδια…

Δεν πάει άλλο… Στάση εργασίας την Τρίτη 24/05/2022 στο νομό Αχαΐας.

Το τελευταίο διάστημα έχουν ενταθεί οι μετακινήσεις συναδέλφων σε όλη την Ελλάδα από και προς…

Νομίζεις οτι δεν έχεις φωνή; ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ εκλογες ΣΕΤΑΠ 2022