Πυθαγόρειο θεώρημα

Για να μην τους παραβλέπουμε εσχάτως στα κανάλια και να μην τους παρακούμε στα ραδιόφωνα, ίσως αληθεύουν οι πληροφορίες που δημοσιεύτηκαν. Οτι, δηλαδή, η απροσδόκητη σιωπή τους οφείλεται σε άνωθεν εντολή. Δεν προέκυψε επειδή αποφάσισαν ξαφνικά να αυτομαστιγωθούν, να γνωρίσουν τα αγαθά της ενάρετης ασκητικής σιωπής και να δηλώσουν λάτρεις του Πυθαγόρα, με μια ασήμαντη καθυστέρηση είκοσι έξι αιώνων.

Ο λόγος για την υφυπουργό Εργασίας Δόμνα Μιχαηλίδου και τον βουλευτή Αθηνών Κωνσταντίνο Κυρανάκη. Οι απανωτές ατυχέστατες δηλώσεις τους έπληξαν σοβαρά το κόμμα τους και την κυβέρνησή τους. Δεν χωνεύεται εύκολα, η αλήθεια να λέγεται, ο ιερός κυρανάκειος πόλεμος υπέρ του ιερότατου δικαιώματος των Ελλήνων στο ψήσιμο χοιρινού. Ούτε οι γνωματεύσεις της υφυπουργού για την ψυχοπαθολογία των αντιδικτατορικών αγωνιστών και τη σχέση της 28ης Οκτωβρίου με τον «εθελοντισμό» ή οι διαβεβαιώσεις της ότι στην ΑΣΟΕΕ βρέθηκαν όπλα παρόμοια με των τζιχαντιστών στη Συρία. Λες και ο Ερντογάν εφοδιάζει τους συμμάχους του μόνο με άδεια μπουκάλια, για να φτιάχνουν μολότοφ.

Εξ ου και το λογοκριτικό επιτίμιον: δεκαήμερη σιγή, αποχή από τις γυάλινες πίστες της δημοσιότητας και μελέτη των «Χρυσών Επών» του Πυθαγόρα. Μήπως και κατανοήσουν γιατί ο εκ Σάμου σοφός επέβαλε πενταετή σιωπή σε όσους επιθυμούσαν να γίνουν μαθητές του. Οχι για να ’χει την ησυχία του, όπως σαρκάζει σε επίγραμμά του ο ποιητής του 5ου αιώνα μ.Χ. Παλλαδάς ο Αλεξανδρεύς, αλλά για να γυμνάσουν το μυαλό και την ψυχή τους στα δύσκολα. Και τα πιο δύσκολα είναι πάντοτε τα απλούστερα, τα αυτονόητα. Οπως το να έπεται η ομιλία σου της σκέψης σου.

Θα μπορούσαν, πάντως, να παραπονεθούν οι δύο σιωπηρώς τιμωρηθέντες. Κι αν όχι για την καθαυτή τιμωρία, η οποία, αντιδημοκρατική κατά βάθος, δείχνει πως η ηγεσία τούς αντιμετωπίζει σαν πολιτικά ανώριμους, τουλάχιστον για την εις βάρος τους μεροληψία. Γιατί να τιμωρηθούν μόνο αυτοί;

Αδύναμοι κρίκοι είναι; Και ο αντιπρόεδρος κ. Γεωργιάδης; Που παραδέχτηκε στο ντοκιμαντέρ της ελβετικής τηλεόρασης ότι η κάθε Νοβάρτις το έχει παράδοση να χρηματίζει πολιτικούς, αλλά, τι να κάνουμε, «σώζει ζωές»; Και ο υπουργός της Αγροτιάς κ. Βορίδης, που με κάθε δήλωσή του πείθει ότι ο εμφύλιος δεν τέλειωσε ποτέ; Και ο βουλευτής των ΜΑΤ κ. Μπογδάνος, με τις πολεμικές δηλώσεις του περί ανακαταλήψεως των Εξαρχείων «από τας ημετέρας δυνάμεις»; Τι, δηλαδή, αυτοί έχουν μπαρμπάδες στην Κορώνη και παππούδες στη Μεθώνη; 

Πηγή: www.kathimerini.gr

Κατηγορίες: Xρονολογική σειρά, Ενημέρωση, Κοινωνικά

 
 

Μην παραλείψετε να διαβάσετε:

Μονομερής πολιτική υπέρ των τραπεζών και των funds από την κυβέρνηση

  Αναδημοσιεύουμε παρακάτω το άρθρο του Κώστα Τσουκαλά που αναφέρεται στις διαπραγματεύσεις και στα μηδαμινά…

Αρχίζει η καταβολή των αναδρομικών από τον ΕΦΚΑ

Αναδημοσιεύουμε παρακάτω την ανακοίνωση του ΣΕΤΑΠ πουα αφορά την καταβολή των αναδρομικών απο τον ΕΦΚΑ.…

Περιμένοντας τους βαρβάρους;*

  Είθισται όταν γίνεται μια απεργία και μάλιστα επιτυχημένη, την επόμενη ή τις επόμενες μέρες…

Το αύριο μας ανήκει – αρκεί εμείς να φροντίσουμε γι’ αυτό σήμερα

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες η τετράωρη προειδοποιητική στάση εργασίας στην Αχαΐα, ενάντια στα σχέδια…

Δεν πάει άλλο… Στάση εργασίας την Τρίτη 24/05/2022 στο νομό Αχαΐας.

Το τελευταίο διάστημα έχουν ενταθεί οι μετακινήσεις συναδέλφων σε όλη την Ελλάδα από και προς…

Νομίζεις οτι δεν έχεις φωνή; ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ εκλογες ΣΕΤΑΠ 2022