ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ, ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

Δημοσιεύουμε παρακάτω ψήφισμα απο την χθεσινή συγκέντρωση στην ΟΤΟΕ για το θέμα του RBU.

Σήμερα 22 Οκτωβρίου του 2019 σε έκτακτη συνάντηση στα γραφεία της ΟΤΟΕ εκπροσώπων των συλλόγων ΣΕΥΤΠΕ, ΕΝΩΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ, ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΕΝΙΚΗΣ-ΠΕΙΡΑΙΩΣ, των παρατάξεων ΔΑΚΕ, ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ και ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ από το ΣΕΤΑΠ καθώς και σημαντικού αριθμού εργαζομένων, συζητήθηκαν εκτενώς οι τελευταίες εξελίξεις στο φλέγον ζήτημα των εργαζομένων στον τομέα διαχείρισης των κόκκινων δανείων της τράπεζας και αποφασίστηκαν τα παρακάτω:

  1. Απορρίπτονται στο σύνολό τους οι προτάσεις της διοίκησης για τους εργαζομένους που κάνοντας χρήση της συμφωνίας μεταξύ Τράπεζας – ΟΤΟΕ και αντιπροσωπευτικού συλλόγου, έμειναν στην τράπεζα και εδώ και πέντε εβδομάδες δεν έχουν τοποθετηθεί ακόμα σε άλλη οργανική θέση σύμφωνα με την εμπειρία τα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα καθώς, την οικογενειακή κατάσταση του εργαζόμενου και κυρίως την αρχή της ίσης μεταχείρισης. Οι προτάσεις που η τράπεζα έχει καταθέσει που εκτός των άλλων περιλαμβάνει  μετακίνηση ανά την επικράτεια, καθιστούν σοβαρή βλαπτική μεταβολή παραβιάζοντας κατάφορα την ισχύουσα εργατική νομοθεσία.
  2. Καλούμε την Ομοσπονδία μαζί με τους έξι συλλόγους που δραστηριοποιούνται στην Πειραιώς, να κάνουν παρέμβαση στη διοίκηση και να επιβάλλουν την πιστή τήρηση της συμφωνίας ώστε άμεσα όλοι οι εργαζόμενοι που βρίσκονται σε υποχρεωτική άδεια να τοποθετηθούν σε άλλη οργανική θέση με τις παραπάνω προϋποθέσεις.
  3. Λόγω της μη τήρησης της εν λόγω συμφωνίας από την Τράπεζα καλούμε την Ομοσπονδία να προσκαλέσει σε συνεννόηση με τους συλλόγους, σύγκληση τριμερούς διαμεσολάβησης για να τηρηθεί η συμφωνία.
  4. Άμεσα θα συνταχθεί, με συμφωνία των νομικών συμβουλών των τριών συλλόγων, απάντηση των εργαζομένων που έχουν ήδη γίνει αποδέκτες των απαράδεκτων προτάσεων της διοίκησης οι οποίες καθιστούν σοβαρή βλαπτική μεταβολή, παραβιάζοντας το δικαίωμα στην πραγματική εργασία.
  5. Να οργανωθεί άμεσα κοινή δράση  των συλλόγων με ενεργή συμμετοχή των συναδέλφων συμπεριλαμβανομένων  παραστάσεων διαμαρτυρίας έξω από καταστήματα και υπηρεσίες της Τράπεζας με διανομές ενημερωτικών φυλλαδίων με σκοπό την ενημέρωση του κοινού για τα τεκταινόμενα  στην Τράπεζα Πειραιως .
  6. Καλούμε την Ομοσπονδία υλοποιώντας την απόφαση της τελευταίας συνεδρίασης της Εκτελεστικής Γραμματείας όπως αυτή δημοσιοποιήθηκε στην Νο 21 ανακοίνωση της, να πάρει άμεσα πρωτοβουλία και να συντονίσει τη δράση όλων των συλλόγων μελών της με σκοπό, σε περίπτωση συνέχισης της αδιαλλαξίας από την πλευρά της διοίκησης στη μη τήρηση της συμφωνίας που η ίδια υπέγραψε, την συνδικαλιστική πίεση με ανάληψη ανάλογων δράσεων.

Από τον εκτενή διάλογο που αναπτύχθηκε είναι κοινή πεποίθηση όλων των συμμετεχόντων ότι αν και η δράση πρέπει να είναι ενωτική και συλλογική, εμείς θα συνεχίσουμε τον αγώνα για την τελική και πλήρη δικαίωση όλων των εργαζομένων,  με όσους θελήσουν να συμμετέχουν σε αυτόν.

     Για το Δ.Σ του ΣΕΥΤΠΕ                                        Για το Δ.Σ του ΕΣΕΤΠ

      

Για το Δ.Σ του ΣΥΓΤΕ

Κατηγορίες: [show_post_categories show="category" hyperlink="yes"]

 
 

Μην παραλείψετε να διαβάσετε:

Μονομερής πολιτική υπέρ των τραπεζών και των funds από την κυβέρνηση

  Αναδημοσιεύουμε παρακάτω το άρθρο του Κώστα Τσουκαλά που αναφέρεται στις διαπραγματεύσεις και στα μηδαμινά…

Αρχίζει η καταβολή των αναδρομικών από τον ΕΦΚΑ

Αναδημοσιεύουμε παρακάτω την ανακοίνωση του ΣΕΤΑΠ πουα αφορά την καταβολή των αναδρομικών απο τον ΕΦΚΑ.…

Περιμένοντας τους βαρβάρους;*

  Είθισται όταν γίνεται μια απεργία και μάλιστα επιτυχημένη, την επόμενη ή τις επόμενες μέρες…

Το αύριο μας ανήκει – αρκεί εμείς να φροντίσουμε γι’ αυτό σήμερα

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες η τετράωρη προειδοποιητική στάση εργασίας στην Αχαΐα, ενάντια στα σχέδια…

Δεν πάει άλλο… Στάση εργασίας την Τρίτη 24/05/2022 στο νομό Αχαΐας.

Το τελευταίο διάστημα έχουν ενταθεί οι μετακινήσεις συναδέλφων σε όλη την Ελλάδα από και προς…

Νομίζεις οτι δεν έχεις φωνή; ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ εκλογες ΣΕΤΑΠ 2022